Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Anya, csoki-vb-t nyertem!

Vízilabda, Szeged - A Szeged VE Európa-bajnok vízilabdázója, Kiss Csaba a Szegedi Vízipóló Suli 2003-as korosztályának edzője lett. A feladatra egyből igent mondott, láthatóan élvezi, hogy gyerekekkel foglalkozhat.
– Csabi, játszunk? – szólt a kérdés kórusban a gyerekektől.
– Persze, azt játsszuk, hogy úszunk! – mondta Kiss Csaba, aki új feladatot vállalt. A Szeged VE Európa-bajnok játékosa ma már a Szegedi Vízipóló Suli edzője is, a 2003-as korosztályt tanítja, a gyerekek pedig tisztelik őt, tudják, kivel van dolguk. Csabinak szólítják, és szokás szerint a csütörtök délutáni edzésen is a labdáért könyörögtek.

– Csabi, akkor legalább beugorhatunk? – kérdezték Leviék, a félelmetes bombáiról híres pólós szíve pedig megesett a bocitekinteteken. Két csobbanás között pedig el is árulta, mennyire élvezi a munkát.

– Amikor Szabó Zoltán felkért a feladatra, habozás nélkül igent mondtam. Nem terveztem, hogy játékos-pályafutásom alatt elkezdem az edzősködést, de ezt a lehetőséget nem hagyhattam ki. Amikor az SZVPS edzéseire lenéztem, mindig elkapott egy fantasztikus érzés, hiszen én is itt, ezektől az edzőktől tanultam. Minden pillanata öröm – mondta mosolyogva, majd szigorú tekintetre váltva számon kérte a lábtempó hiányát.

Kiss Csaba a Szegedi Vízipóló Suli edzője lett. Fotó: Frank Yvette (Galéria)

– Na jó, jöjjön a játék! – szólt fél órával később Kiss Csaba, majd feldobta a tétet: mindenkinek jár egy csoki a győztes csapatból. A gyerekeknek ennél több nem is kell, csibészség akadt bőven a cél érdekében. De Csabi mindent lefújt, és szólt, hogy jövő vasárnap élesben mit nem szabad. A fiatalok ugyanis életük első tornájukra készülnek, a hódmezővásárhelyi II. Török Sándor Utánpótlástornán a házigazda mellett a KSI és a Fradi, azaz a legjobb hazai csapatok ellen játszanak.

– Figyelem, döntő gól jön! A győztes világbajnok! – és mire kimondta ezt Kiss Csaba, jött egy remek centerezés és egy laza csuklómozdulat. A gyerekek a szülőknek dicsekedtek, Kiss Csaba pedig annak örült, hogy itt lehet. Vasárnap érkezett a szokatlanul fárasztó máltai bajnokságról, de hétfőn már edzőnek állt. Úgy tűnik, megérte a pihenés kihagyása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teke: Újra hazai pályán

A férfi tekecsapat szuperligában a 2014–2015-ös bajnokság második fordulója következik. Tovább olvasom