Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Arany, ezüst, bronz az Üllői útról

A tragikusan elhunyt egykori ferencvárosi labdarúgó, Simon Tibor által életre keltett Nike- kupán – amelyet ebben az esztendőben Tolarenciává kereszteltek át – a hagyományokhoz hűen most is kimagaslóan szerepeltek a Csongrád megyei iskolák csapatai.
A szegedi Madách általános iskola szinte már Nike-kupa specialistának számít. Az 1998- ban létrehozott országos viadalokon a Várkonyi Béla testnevelő által irányított csapatok rendre beverekedték magukat a nyolcas döntőbe, melynek helyszíne mindig az FTC Üllői úti stadionja volt. A madáchosok voltak már negyedikek, másodikok, valamint sorozatban négyszer aranyérmesek. Ezúttal egy második és egy harmadik hellyel gazdagodtak.

Az előző esztendőkhöz képest változott a lebonyolítás, a korosztályok eredményei nem adódtak össze, külön kategóriában versenyeztek. Az 5–6. osztályosok ezüstérmesek, a 7–8. osztályosok pedig bronzérmesek lettek. Érdekes, hogy kizárólag egyesületek előzték meg őket. A fiatalabbaknál Batik Gergőt a legjobb kapusnak választották, Mucsi Máté pedig gólkirály lett. A kisebbeknél Kormányos Kolosnak, az idősebbeknél pedig Szecska Dezsőnek ítélték oda a legharcosabb játékos díját.

A mostani döntő abban is különbözött a korábbiaktól, hogy ezúttal a lányok is bemutathatták futballtudásukat. A kizárólag felső tagozatosak számára kiírt viadalon a szegedi Kodály Téri Általános Iskola bizonyult a legjobbnak. Bánáthi János testnevelő együttesében három „légiós" is szerephez juthatott, akik a Vörösmartyból, a Weöresből és a makkosházi suliból érkeztek. A kodályosok jól igazoltak, ezt a 26–1-es gólkülönbséggel megnyert trófeájuk is fényesen bizonyítja. A legjobb kapusnak a szegedi Fátyol Mónikát, a legjobb mezőnyjátékosnak Véber Vivient választották, a gólkirályi titulust pedig a Vörösmartyból érkezett Vágó Fanny érdemelte ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berta Szörnyi Attilára bízta érdekeinek érvényesítését

Berta Róbertnek, a Pick Szeged jobbszélsőjének is lejár a szerződése. A volt válogatott kézilabdás… Tovább olvasom