Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Aranykapuban a Hungerit-MetalCom Szentes

A Hungerit-MetalCom Szentesi VK női vízilabdacsapata holnap 18 órakor játssza a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában a LEN-kupa-elődöntő első meccsét. A megkérdezett szentesiek győzelmet várnak kedvenceiktől az olasz Rapallo Nuoto ellen.
– A kollégákkal együtt figyelemmel kísérjük a pólós lányok szereplését – mondta az uszodapénztáros Sprok Andrea, az ismert vízilabdás Sprok Tibor rokona –, mindennapi témát adnak eredményeik, örülünk hazai és nemzetközi sikereiknek. Ha lehetőségem lesz rá, elmegyek, és a helyszínen szurkolok nekik a szombati Rapallo Nuoto elleni LEN-elődöntő első találkozóján. Biztosan bejutnak a fináléba.

Sprok Andrea döntőt vár. Fotó: Karnok Csaba
Sprok Andrea döntőt vár.
Fotó: Karnok Csaba

Bizakodók, büszkék

A fürdőköpenybe „öltözött" klubigazgató, Beleon Zsolt ehhez csak annyit tett hozzá, 3–4 gólos előny minimálisan kell, hogy bizakodhassanak a döntőben, de az ideális 5–6 lenne. Az ZF-Egerrel szembeni 12–2-es bajnoki diadal kellő önbizalmat, alapot adhat. A Hungerit panírozójában dolgozó, kerékpárját a Kossuth téren toló Csányi Lajos elárulta, szorít a gárdának, figyeli eredményeit, és megígérte: amennyiben munkabeosztása engedi, elmegy a vásárhelyi meccsre. Az egyik étterem névtelenséget kérő felszolgálója azonban már tudta, a holnap 18 órakor kezdődő mérkőzés időpontjában dolgozik. – Pedig ott lenne a helyem, büszke vagyok a lányok eredményeire, már az is fantasztikus, amit eddig elértek, de bízom benne, az elődöntő nem a végállomás. Remélem, kedvencem, az utóbbi időben bombaformában lévő, Kövér-Kis Réka ismét eredményesen pólózik, dob legalább 10 gólt – közölte nevetve –, és ez el is dönt mindent.

Csányi Lajos szorít a lányoknak. Fotó: Karnok Csaba
Csányi Lajos szorít a lányoknak.
Fotó: Karnok Csaba

Ismerősök a lelátón

– Jómagam biztos ott leszek a lelátón, és viszem az olimpiai helyszíneket megjárt Szentes feliratú nemzetiszínű zászlómat is – tette hozzá Cseuz László nyugdíjas gimnáziumi tanár, akiről kiderült, Kövér-Kis Réka mellett a másik helyi tehetség, Miskolczi Kitti rajongója, és tőle is vár pár gólt. Szerinte 4 góllal nyer a Szentes.

Abban a gárdában már nem lehet ott a mostanában betegeskedő, vagyis főállásban gyógyuló, korábban BEK-et, világ- és Európa-bajnokságot, 10 bajnoki címet és 3 magyar kupát nyerő Sipos Edit, aki 2,5 éve hagyta abba az aktív játékot. A sportágtól, az egykori játszótársaktól, barátoktól nem szakadt el, az Újváros és a Szeged elleni bajnokira is kilátogatott. – Nem kérdés, ott leszek a LEN-kupa-elődöntőn Vásárhelyen! Dunaújvárosból is érkezik „B közép", például Brávik Fruzsi barátai. Mindenképpen győzelmet várok a lányoktól, jól összecsiszolódott, sokra hivatott, egységes csapat a Hungerit. Zantleitner Krisztina érkezése nagyon jót tett, igazi vérfrissítést jelentett a szakágnak Szentesen.

A polgármester, Szirbik Imre viszi a csapat sálját. Fotó: Frank Yvette
A polgármester, Szirbik Imre viszi a csapat sálját.
Fotó: Frank Yvette

Polgámester mint jós

Nem hiányozhat a medence partjáról Szirbik Imre polgármester sem, aki eddig „sálba öltözve" drukkolt a lányoknak.

– Aznap Budapestre szólít kötelezettség, de igyekszem vissza a mérkőzésre, ami kellemes és kedves program számomra. És a Szentesi VK-sálat sem „felejtem" otthon. Három-négy gólos sikerrel már kiegyeznék, és remélem, jó jós leszek – korábban említettem egy köszöntőben –, és bejutunk a LEN-sorozat döntőjébe.

A rivális, az olasz Rapallo Nuoto gárdája ma éjszaka érkezik Vásárhelyre, és szombaton 9 órakor tart edzést a meccs helyszínén, a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Olvasóink írták

  • 1. szentgyuri 2011. március 04. 14:09
    „Hajrá Csajok!!!

    A cikk a LIDL és az ERSTE támogatása nélkül nem jöhetett volna létre:-))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentes-Szeged: megyei pólós El Clásico

A férfi vízilabda OB I 20. fordulójában ma 18 órától Szentesen a Bodrogi Bau ellen ugrik vízbe a Szeged Beton. Tovább olvasom