Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

ASA-Consolis-HNKC: európai porondra lépnének

A vásárhelyi női kézilabdások az elmúlt szezont az élvonal 6. helyén zárták. A klubvezetés a 2008/2009-es bajnokságban fejlődést, előrelépést vár az ASA-Consolis-HNKC-tól, ez legrosszabb esetben 5. helyet és európai kupaszereplést jelentene Wolféknak.
Az elmúlt bajnokságot a 6. helyen záró vásárhelyi női kézilabdások július 21-én kezdték meg a felkészülést a régi-új edző, Farkas József irányításával az új szezonra. Játszottak edzőmeccset Kikindán, szerepeltek felkészülési tornán Debrecenben (4. hely) és Nagybányán (2. hely), míg az első hazai mérkőzéseket a HÚS-ban (a létesítmény ideiglenes nevének, a Hódmezővásárhely Új Sportcsarnokának a rövidítése) a Fradi ellen játszották. Utóbbival szemben a mérleg egy győzelem (38–35) és egy döntetlen (35–35). Ma 18 órától Békéscsabán már az első bajnoki következik.

– A munkát becsülettel elvégezték a keret tagjai, vagyis fizikálisan felkészültünk – közölte Farkas József –, és labdatechnikailag is kezdjük magunkat utolérni. A technikai repertoár szélesítésével még adósak vagyunk, viszont a taktikai elemeket megfelelően begyakoroltuk, a lányok lelkesek. Az első meccsen a megerősödött Csaba ellen nyerni szeretnénk, az esetleges győzelem, jó rajt megalapozhatná a sikeres alapszakaszt. Földes Katára nem számíthatok, begyulladt a bal, a lövő válla, ezért tíz nap pihenőre kényszerül. Legfrissebb igazolásunk, a rutinos Lovász Zsuzsanna viszont napok alatt beilleszkedett, nagy erőssége lehet együttesünknek.

Az ASA-Consolis-HNKC kerete. Fotó: Tésik Attila
Az ASA-Consolis-HNKC kerete. Fotó: Tésik Attila

A Consolis beszállásával az egyesület anyagi helyzete stabilabbá vált, de a vezetőség továbbra is dolgozik újabb cégek, vállalkozások szponzori körbe vonásával. A HNKC költségvetése nagyságrendileg nem változott tavaly óta, 75-80 millió forint, de a gárdától fejlődést várnak.

– Az előrelépést fogalmaztuk meg célként – mondta Mucsi Tamás, a klub ügyvezetője –, ez helyezésben az ötödiket jelenti, de nem csak eredményességben gondolkodunk; a fejlődésnek játékban, szemléletben, hozzáállásban, a nézők kiszolgálásában is mutatkoznia kell. Egyébként szinte megjósolhatatlan, hogy a bajnokságban – a Győr kivételével, hiszen a Dunaferr és a Fradi a jelek szerint gyengült, a Debrecen viszont nagy tettekre lehet képes – mely csapatok játszanak majd főszerepet. Úgy is fogalmazhatunk, a másodiktól a nyolcadik helyig nyitottak a pozíciók bármelyik együttes számára. Hiú ábrándokat nem kergetünk, legfontosabb célunk, hogy Vásárhelyen hosszú éveken keresztül a bajnokságban meghatározó egyesület működjön.

Jöttek, mentek

A tavalyi együttesből távozott a vezetőedző, Rapatyi Tamás (Dunaferr), a keretből Jenőfi Katalin, Borbély Zsanett (mindkettő Galati, román), Sipos Krisztina, Takács Dusmáta (mindkettő Kiskunhalas), Teodora-Adriana Bloj és Nagy Renáta (mindkettő Siófok) intett búcsút a kék-sárgáknak. A kispadra Farkas József érkezett, munkáját Dankó Ervin segíti. A játékosállomány Alzbeta Pollákovával, Gaál Adriennel (Vasas), valamint a két dunaferressel, Domokos Kingával és a volt válogatott Lovász Zsuzsannával erősödött.

Őszi menetrend

Az ASA-Consolis-HNKC őszi bajnoki sorsolása, szeptember 5., 18 óra: Békéscsaba (idegenben), szeptember 13., 18: Debrecen (otthon), szeptember 20., 18: Tajtavill-Derecske (i.), szeptember 24., 18: Váci NKSE (o.), szeptember 27. 18: Pécs (i.), október 2., 18: Ferencváros (o.), október 11., 18: Győri ETO KC (i.), október 22., 18: Vasas (i.), október 25., 18: Kiskunhalas (o.), október 31., 18: Fehérép Alcoa (i.), november 8., 18: Dunaferr (o.), november 15., 18: Békéscsaba (o.).

Ezt a helyezést várja a DM és a DV: 5.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzésben a Kosársuli

Több forrásból is tudjuk, hogy a Vásárhelyi Kosársuli A csoportos férfi csapata rendszeresen edz,… Tovább olvasom