Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

ATSK Szeged: készülnek a jubileumra

Jövőre ünnepli alapításának 15. évfordulóját az ATSK Szeged asztalitenisz-együttese. A másfél évtized alatt több mint ezer pingpongos fordult meg az egyesületnél, és jelenleg is több mint százan járnak rendszeresen a Csillag téri barakkba.
– Az ATSK Szeged sportegyesület 13 alapító tag közreműködésével 1996. október 31-én alakult, és 1997 januárjában kezdte meg működését – mondta érdeklődésünkre Márki Ernő, az egyesület vezetője, az alapító tagok egyike. – A nulláról kezdtünk el építkezni, első lépésként meghirdettünk egy tanfolyamot, majd a szabadidősport mellett elkezdtünk foglalkozni a versenysporttal, legutóbb pedig a fogyatékkal élők sportja került be a tevékenységeink közé. Az évek alatt felépített egyesületi struktúra modellértékű az ország asztalitenisz-sportéletében is.
Ez azt jelenti, hogy nálunk – életkortól és játéktudástól függetlenül – mindenki megtalálja a magának legmegfelelőbb területet a sportoláshoz – mondta.

Az ATSK-ban játszó gyerekek népes létszáma is azt mutatja, hogy népszerű az asztalitenisz Szegeden.   Fotó: Schmidt Andrea
Az ATSK-ban játszó gyerekek népes létszáma is azt mutatja, hogy népszerű az asztalitenisz Szegeden.
Fotó: Schmidt Andrea

Az ATSK első számú csapata az NB I Keleti csoportjában szerepel, csupa olyan fiatallal, akik az egyesületben nevelkedtek. Ferencz Viktor párosban serdülő magyar bajnok, Lele Viktor ob-2. volt, Márki Róbert pedig tagja volt annak az újonc csapatnak (Pósfai Gergellyel és Majkut Lászlóval együtt), amely a klub legnagyobb sikerét elérve magyar bajnok lett 2002-ben. Ugyanezt a teljesítményt 2009-ben is megismételte az együttes, akkor a Tímár Zoltán, Tápai Norbert, Lupsea Tamás trió lett a legjobb korosztályában. A jelenlegi fiatal generáció tagjai (Bánfi Norbert, Árvai Balázs, Nagy Bence, Hegedűs Bercel, Barta Balázs, Szabó Imre és Tóth Szabolcs) a régiós versenyeken gyűjtik az érmeket.

Az évek során Popovics János, Tóth Tibor, Szabó Brigitta, Fenyvesi György és Márki Ernő foglalkozott edzőként a fiatalokkal.

– Büszkék vagyunk ezekre a sikerekre, amelyek nemcsak a mi, hanem Szeged asztaliteniszsportjának is kiemelkedő eredményei utánpótlásszinten. A fogyatékkal élők között Major Endre teljesítménye is elismerésre méltó, ő másfél éve játszik, de már stabil tagja a kerekes székes válogatott keretnek – mondta. – Az évek során több mint ezer gyerek ismerte meg a sportág alapjait nálunk. Jelenleg is folyamatosan működik az asztalitenisz-tanfolyamunk, a rekreációs felnőtt csoportunk, a szabadidős játék, és a hétvégéken megrendezésre kerülő különböző versenyek a Csillag téri barakképületben található pingpongcentrumban. Jövőre lesz az alapításunk 15. évfordulója, így szeretnénk méltóképpen megünnepelni a jubileumot. Erre jó alkalom lesz a magyar–szerb határon átnyúló együttműködési program keretében 2012-ben induló nagyszabású „Interpingpong" projektünk nyitórendezvénye január elején – számolt be a mindennapokról a klub NB III-as együttesében még maga is játszó Márki Ernő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szurkoljuk a srácokat a győzelembe!

Megyei élcsapataink közül a Pick Szeged kézilabdázói és a Naturtex-SZTE-Szedeák kosarasai is fontos meccset játszanak! Ordibáljuk ki nekik a sikert! Tovább olvasom