Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Augsburg vára bevehetetlen

A selejtezőben és az elődöntőben mutatott teljesítményét meg sem közelítve kapott ki a férfi teke csapat Európa-kupa fináléjában a német Bamberg ellen a Ferroép-Szeged.
A román szurkolók rendkívül lelkesek voltak. Kiabáltak, űzték-hajtották honfitársaikat, hogy minél jobb eredményt érjenek el a németországi Augsburgban a férfi teke Európa-kupán. Sikeres volt a vállalkozásuk, csapatuk nyert. Majd mikor meglátták a csarnokba érkező szegedieket, sorban kezet fogtak velük, és mutatták: náluk a Ferroép a favoritja a sorozat fináléjának. – Konyec! – jegyezték meg nevetve a Bamberg nevének hallatán, egyben tudatták, a magyar elitgárdának szurkolnak. Azonban hiába volt így, hiába érezte mindenki, hogy esélyes a Ferroép, az események másként alakultak. A Bamberg kihasználta pszichikai előnyét, és 7:1-re verte a Szegedet.

Jegyzőkönyv

Férfi teke Európa-kupa, döntő: Bamberg (német)–Ferroép-Szeged 7:1 (3756–3598). A szegedi pontot Kiss Norbert szerezte 609 fával. A végeredmény: 1. Bamberg, 2. Ferroép-Szeged, 3. Zágráb (horvát), 4. Petrila (román).

Már régen vége volt a finálénak, sőt az eredményhirdetésen is átestek a csapatok, ám a Ferroép még mindig nem tért magához a sokkból: megint nem tudta legyőzni nemzetközi kupameccsen a német Bamberget. Története során még mindig mumusa maradt a Bamberg. A történelemben már ismerős lehet magyar vereség kapcsán Augsburg neve: 955-ben Lehel és Bulcsú seregeit Konrád főherceg apósa, az ő segítségére siető Ottó német király verte szét. A rossz széria nem szakadt meg, Augsburg továbbra is bevehetetlen maradt.

A csapat két világbajnoka, Kiss Norbert és Kovács Gábor együtt ült le egy-egy székre a pályák elé az Európa-kupa fináléja után, majd hosszas beszélgetésbe kezdtek. Próbálták keresni az okokat, vajon mi okozhatta azt a formahanyatlást, amely a selejtező vége és az elődöntő után érthetetlen módon bekövetkezett. Hogy mire jutottak? Nem árulták el. De az rajtuk és az egész gárdán is tisztán látszott, jelentősen megviselte őket a kudarc. A körülményekre semmi panaszuk nem lehetett: városnézés, tökéletes pihenési lehetőség a szálláson, nyugalom, magabiztos szereplés az utolsó napig. Akkor azonban megtörtént a baj. A miértet éjszakába nyúlóan kereste Karsai Ferenc klubelnök, ám nem jutott sokkal előbbre.

– Keveset aludtam, egyszerűen nem értem, miért történt mindez. A pályával minden rendben volt, hasonlított a mienkhez, sőt annál egy kicsit jobban dőltek a bábuk. De ezt maguk a játékosok is tapasztalhatták, hiszen a döntőig remekül dobtak. Ha hozzuk a selejtező vagy az elődöntő produkcióját, most örülhetnénk – elmélkedett a szakember. A folytatás már szombaton jön, amikor a BKV Előréhez utazik a Szeged. Ahhoz a gárdához, amely legutóbb legyőzte. Az is váratlan vereség volt.

Azért a magyar küldöttség nem maradt anélkül, hogy ne hallgatta volna meg a Himnuszt. Az Európa-kupával párhuzamosan rendezték ugyanis az NBC-kupát, amelyet a Kunfehértó nyert meg, soraiban az egykori szegedivel, Bódi Tiborral.

Egykori szegediek

Két ismerős tekeegyéniséggel is találkoztak a Ferroép játékosai, vezetői. Olyan kiválóságokkal, akik régen eltűntek a szemünk elől. Az egyik Csányi Béla, aki régóta Németországban él, jelenleg pedig a Bamberg edzője.

– A pszichikai előnyünket kihasználtuk, azt, hogy a szegedi gárda még sosem vert meg minket. Úgy látszik, ez nagyon bénította őket. Tartottam Kisstől és Kakuktól, de szerencsére maguk alatt dobtak, ők is indiszponáltak voltak, mi viszont hoztuk magunkat. Hogy tekézek-e még? Néha beszállok a második csapatba, de inkább az edzőséggel foglalkozom – mondta a kilencszeres világbajnok. Tegyük hozzá: úgy tűnik, jól teszi a dolgát.

A másik ismerős pedig a szintén többszörös világelső Vecseri Erika volt, aki a Poing színeiben még aktívan hozzájárult csapata kiváló szerepléséhez az NBC-kupában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fallabda: Malmőben járt a Tisza SC és a Platán SC

Svédországban álltak rajthoz a Tisza SC és a Platán SC fallabdásai. Pápai Miklós tanítványai közül… Tovább olvasom