Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Augusztustól három megyei csapatunk szerepel az NB III-ban

A labdarúgó NB III Alföld csoportban eggyel csökkent megyénk „kontingense", a Csongrádi Tiszapart SE kiesésével, valamint, mert a megyeegyből a dobogósok közül senki sem vállalta az osztályváltást, a kvartett trióvá alakult.
Bő három héttel a bajnoki rajt előtt (és tíz nappal az átigazolási időszak lejárta előtt) kigyűjtöttük a Tisza Volán SC-nél, az Algyőnél és a HFC-nél végbement játékosmozgásokat, de a csapatok edzőmérkőzéseiről is tájékozódhatnak olvasóink.

Tisza Volán SC

Alaposan átalakult, megfiatalodott kerettel, ám a sikerért csúszni-mászni akaró és tudó játékosokkal kezdte meg a felkészülést a Tisza Volán SC az NB III Alföld csoportjára. Buchholcz Gábor edző – a támogatók révén a megfelelő csapatszellemre is odafigyelve – emellett nézőcsalogató támadófocit ígér a szurkolóknak. Az együttes az elmúlt héten tréningezett először, hétfőtől pedig napi két edzés szerepel a programban.

Az edzőmeccsek programja (valamennyi mérkőzést a Felső Tisza-parti stadionban rendezik), július 19., 18 óra: Tisza Volán–Kiszombor; július 23., 18: Tisza Volán–Mórahalom; július 26., 18: Tisza Volán–Sándorfalva; július 30., 18: Tisza Volán–Mórahalom; augusztus 2., 10: Tisza Volán–Kiskundorozsma.

Algyő

Tóth Ákos edző alakulata, a legutóbbi pontvadászat 10. helyezettje, némileg átalakított kerettel, július 9-étől heti öt edzéssel készül a bajnoki rajtra. A tervek között szerepel a legutóbbi helyezés megismétlése, azzal a kikötéssel, hogy látványos, gólra törő játékot produkálva kell meg kell ismételni a tavaszi menetelést, illetve el kell kerülni a múlt őszi rossz szereplést.

Retek Flórián (csíkos mezben) is sokat tehet a minél látványosabb algyői futballért. Fotó: Miskolczi Róbert
Retek Flórián (csíkos mezben) is sokat tehet a minél látványosabb algyői futballért.
Fotó: Miskolczi Róbert

Az edzőmeccsek programja, július 16., 18.15: Algyő–Mórahalom; július 19., 10: Algyő–Izsák; július 22., 18: Algyő–Makó FC; július 26., 10: Algyő–Szabadkígyós; július 30., 18: Makó FC–Algyő; augusztus 2., 10: Mórahalom–Algyő.

HFC

Az Algyőhöz hasonlóan a legutóbb 11. helyen zárt vásárhelyi gárda is heti öt edzéssel július 9-én kezdte a felkészülést. A csapat vezetésének az volt a célja, hogy a fiatalokból álló játékoskeretet együtt tartsa. A „feladatot" sikerrel oldották meg, sőt a Tisza Volán SC-ből igazolt kapussal, illetve támadóval még erősödtek is. Rostás Károly edző legénysége stabil középcsapattá szeretne válni, az 5–8. hely megszerzésével a szurkolók is szívesen kiegyeznének.

Hét makói gól

Második felkészülési találkozóján első győzelmét aratta a másodosztályú Makó FC labdarúgócsapata. A zöld-sárgáknál próbajátékon részt vevő Völgyi Roland és a horvát Toni két-két, valamint Maróti, Kulacsik és Csamangó egy-egy góljával 7–1-re verte az NB III-as Kiskunfélegyházát. Kolozsvári János csapata pénteken a kelebiai nemzetközi villámtornán (egy-egy meccs 45 percig tart) szerepel a házigazda, a Kiskunhalas és a szerbiai Magyarkanizsa társaságában.

Az edzőmeccsek programja, július 16., 18.30: Csongrádi Tiszapart SE–HFC; július 19., 18: Orosháza–HFC; július 23., 18: HFC–Székkutas; július 26., 18: HFC–Csongrádi Tiszapart SE; július 30., 18: HFC–Békéscsaba; augusztus 2., 18: Makó FC–HFC.

Változások

Tisza Volán, távozott: Kreizler és Búrány (Diósgyőr), Kardos (DVSC-DEAC), Brinszky (Battonya), Zakar (Algyő?), Péter (Szolnok), Kispéter és Kökény (HFC). Érkezett: Baji R., Czirják, Barna D., Mihalkó M., Garamvölgyi B., Beretka, Szilágyi (mind az U19-es csapatból), Herczeg (Algyő), Ungvári (Cegléd), Papp Á. (Deszk), Czibolya (Kiskunfélegyháza).

Algyő, távozott: Pataki (Mórahalom?), Török Á. (?), Szélpál A. (?), Varga Norbert (Budafok), Tombácz (Románia, futsal?), Csamangó (Makó FC), Varga Ferenc (?). Érkezett: Hegyesi Zs. (SZVSE), Zakar Szabolcs (Tisza Volán SC?).

HFC, távozott: Flórián Sándor (Makó FC?), Frank Attila (Tisza Volán SC). Érkezett: Kispéter (Tisza Volán SC), Kökény (Tisza Volán SC).

Olvasóink írták

 • 3. HFC 2008. július 16. 14:46
  „Hajrá Vásárhely! Készül az új nagypályás műfű:)”
 • 2. FOCI 2008. július 16. 11:29
  „EZT A FIATAL,SZEGEDIEKBŐL ÁLLÓ CSAPATOT NAGYON LEHET,ÉS KELL IS SZERETNI !!

  HAJRÁ SZEGED”
 • 1. Norbi53 2008. július 16. 10:57
  „Hajrá Algyő!! Idén dobogósok leszünk!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma elkezdi a Pick Szeged

A nyári szabadság után ma 10 órakor találkoznak először az újszegedi sportcsarnokban a Pick Szeged… Tovább olvasom