Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Az Algyő is NB I/B-s

A Szeged-Algyő NKC női kézilabdacsapata is az NB I/B-ben szerepel ősztől, így Csongrád megyének már öt reprezentánsa (plusz a két-két makói és dorozsmai gárda) lesz a sportág második vonalában.
– Szerettünk volna feljutni az NB I/B-be – árulta el Dankó Ervin, a Szeged-Algyő NKC elnök-edzője –, de mi ezt a 2006/2007-es szezonra terveztük. Ennek és az erőviszonyoknak megfelelően most a Makó mögött a második helyen végeztünk az NB II-ben. De az élet úgy alakult, hogy már egy évvel korábban kipróbálhatjuk magunkat a második vonalban. Július 6-án megkerestek a szövetségtől – tehát nem mi jelentkeztünk –, hogy van huszonnégy óránk, döntsük el, vállaljuk-e az NB I/B-t.

Nem volt egyszerű helyzet, de a döntést megkönnyítette, hogy a klubnak nincs adóssága és négy esztendeje működtet serdülőcsapatot. Ez utóbbi nyomós érv volt a szövetség illetékeseinél is. Viszont a felsőbb osztály pluszkiadással jár. Ezért a klubvezetők megkerestek mindenkit, szponzorokat, a polgármestert és a kedvező visszajelzések után mondtak csak igent.

– Együttműködési szerződést kötöttünk az élvonalbeli Liss-HNKC-val, ami a kettős játékengedélyek miatt fontos. Ha kapunk a Vásárhelytől kézilabdást, akkor sem lesz még könnyű a dolgunk, bele kell erősödni az osztályba, fel kell venni nagyobb játékritmust. A célunk? A biztos bentmaradás, ami teljesíthető, ehhez „csak" két csapatot kell magunk mögé utasítanunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tornagyőztes lett a Pick Szeged

A szlovákiai Érsekújváron veretlenül nyerte a nagy nemzetközi tornát a Pick Szeged kézilabdacsapata.… Tovább olvasom