Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Az edzőn kívül nem sok változás várható a Picknél

Már csupán három olyan játékossal – Berta, Matics, Mezei – kell megegyeznie a Pick Szeged vezetésének, akinek június 30-án lejár a szerződése.
A jelenlegi helyzet alapján a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál a legnagyobb változásnak az edzőváltást tekinthetjük. Mint ismert, Kovács Péter a június 30-án lejáró szerződésének meghosszabbítása körüli bizonytalanság miatt elfogadta a Dunaferr női csapatának ajánlatát. Az utód, mint arról beszámoltunk, a szerb bajnok Vojvodina jelenlegi trénere, Zoran Kurtes lesz.

Ami pedig a játékosokat illeti: már az év elején megegyezett a hosszabbításról Andjelkoviccsal, Puljezeviccsel, Szentével, Djurkoviccsal. Bakost, Perunicsicset, Krivokapicsot, Ilyést és Lendvayt még egy évig a Pickhez köti az egyezség.

– Intenzíven tárgyalunk Mezei Richárddal, Berta Róberttel és Vladan Maticcsal a folytatásról. Egyébként elárulhatom, Bendó Csabával szóban már megegyeztünk újabb egy plusz egy évről. A szerződés aláírására sem kell már sokat várni. Ilyés Ferencnek és Milorad Krivokapicsnak még egy évig a Pickhez szóló kontraktusa van. Szeretnénk mindkettőjüket még hosszabb távra magunkhoz kötni.

Egyelőre azonban egyiknél sem tudunk közös nevezőre jutni. Vadkerti Attilának most a plusz egy év lép életbe, de mi ezt szeretnénk két esztendőre felemelni. Herbert Gáborral egy esztendővel ezelőtt egy plusz kétéves megállapodást írtunk alá. Tehát az új bajnokságban kezdődik az egy év – mondta Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke.

Szóba került a Pick Szeged két kihelyezett játékosának, Szabó Péternek és Sutka Norbertnek a jövője is. Ugyanis az előbbit egy évre a PLER-Airportnak, míg az utóbbit a Komlónak adta kölcsön a szegedi klub. Ám nem sorolható egyforma kategóriába a két kézilabdás. Szabónak ugyanis a bajnokság végén lejár a szerződése, s ezért teljesen új alapokon kell tárgyalni. Míg Sutka Norbert az érvényes megállapodás alapján 2009-ig a Pick Szeged játékosa. Állítólag más klub is élénken érdeklődik a tehetséges átlövő iránt.

Mint egy héttel ezelőtt megírtuk, Lendvay Péter lehet, hogy nem tölti ki a következő bajnoki évet a Pickben. Lapunk információja szerint volt klubjához, a PLER-hez szeretne visszatérni, s talán a fővárosiak is hajlandók visszafogadni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akadozott a támadójáték

Az első negyedben még reménykedhettek a Szeviép női kosárlabdacsapatának szurkolói, de a… Tovább olvasom