Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Az élet vizén is jól lapátol

Joób Márton, a Démász-Szegedi VE olimpiai hetedik, világbajnoki aranyérmes kenusa nemcsak a világversenyeken, de az élet vizén is ügyesen lapátol. A mindössze huszonnégy esztendős fiatalember már kétgyermekes családapa, feleségével, Dórával most költöztek új házukba.
Joób: Előttem és mögöttem az utódom. Fotó: Schmidt Andrea
Joób Márton és felesége, Dóra gyerekkoruk óta ismeri egymást – szomszédok voltak. Dóra orvos szülei gyakran dolgoztak távol az otthonuktól, így az ovis kislányra sokszor Marci édesanyja vigyázott. – Egymás mellett nőttünk föl, és annyi esztendő után, öt évvel ezelőtt Marci megkérte a kezem. 2003-ban volt az esküvőnk, és ma már két csöppséggel többen vagyunk. Röpül az idő... – merengett el a múltakon Joób Dóra.

A két és fél hónapos Martin Márk ott kuporog édesanyja karjában, a kétéves Gréta viszont csupa jókedv és öröm, le-fel szaladgál az új házukban, csak néha áll meg, hogy szorosan odabújjon édesapjához.

A házaspár már a hatodik közös lakását fogyasztja. Éltek a fővárosban, Szegeden albérletben, IKV-s panelben, az elmúlt év végén pedig egy negyven négyzetméteres téliesített hétvégi házban laktak hárman. Aztán egyszer csak rájuk köszönt a szerencse. Újszegeden, a Borbála utcában, a fenyőerdők szomszédságában néztek ki egy telket, de sokáig nem is álmodoztak róla, hogy az övék lehet. Jóval később egy hirdetésben köszönt vissza rájuk a kiszemelt parcella és amolyan próba-szerencse alapon felvették a kapcsolatot a tulajdonossal, akivel sikerült megegyezniük – annak ellenére, hogy nem volt sok pénzük a foglalóra. Végül túladtak a fővárosi társasházi lakásukon, így nyélbe üthették az üzletet. A többi már jött magától. Rátaláltak egy szerb cég fából készült könnyűszerkezetű mintaházára, amibe beleszerettek.

– Kész elemekből építkeztünk. Az alapot már korábban megcsináltuk, így szűk egy hónap alatt készen állt a házunk. Októberben költöztünk be. Hihetetlen boldogok vagyunk – mondta el egy nagy sóhaj közepette a családfő. Joóbék szülői segítséggel, hitelből és a szocpol igénybevételével építették fel a házukat, de ahogy a családapa is megerősítette, megérte: – Szabadságot, kiegyensúlyozottságot és biztonságot jelent nekünk ez a ház. Régóta vártunk erre.

– Rengeteg támogatást kaptunk a szüleinktől. A szegedi kajak-kenu világbajnokság ideje alatt készült el a házunk, így én keveset voltam otthon, a versenyzésre koncentráltam. Az édesapám felügyelte az építkezést, a nagyszülők pedig főztek a munkásokra. Nagyon hálásak vagyunk nekik ezért – tette hozzá a világbajnok kenus.

Joób Dóra az ura majd minden versenyén feltűnik. Ha úgy adódott, babakocsiban tolta a csemetéjüket a vízparton, hogy ott lehessen férje mellett. – Nem kimondottan a versenyzés érdekel, inkább csak Marci mellett szeretnék lenni, ezért vállalom én is az utazgatásokat. Grétával a portugáliai négyhetes edzőtáborba is elkísértük Marcit. Nagy öröm, amikor a kislányunk messziről is felismeri a kenuban térdeplő édesapját, hogy aztán a célig ujjongjon neki – mondta el nevetve a kétgyermekes családanya.

– Szükségem is lesz a közeljövőben a biztatásra, mert már most elkezdtem a felkészülést a pekingi olimpiára – vette át a szót Márton. – Az ötkarikás játékok közeledtével még nagyobb hangsúlyt fektetek a gyakorlásra, amihez a családomtól is komoly támogatást kapok. Az olimpia után aztán remélhetőleg a család is bővül. Én legalább öt, Dóra hat gyermeket szeretne. Majd csak megegyezünk valahogy – tette hozzá hamiskásan a családfő.

A kis Gréta nagyon apás, minden este Marcival alszik el. Régebben saját, színes szobácskáról álmodott. Most akár meg is csíphetik a szülei. Már nem álmodik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beton: most a Fradi legyőzésén a sor

A vízilabda OB I-ben holnap mindhárom Csongrád megyei csapat kiemelt fontosságú mérkőzést játszik. A… Tovább olvasom