Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Az elődöntő végre elérhető cél

A futsal NB I első fordulójában ma 19 órától az Első Beton az újszegedi sportcsarnokban az újonc Újbudát fogadja. A csapat két hónapot készült az új, tucatnyi együttest felvonultató, minden bizonnyal izgalmas és változatos idényre.
FTC, Újbuda, Goldball RFC, Unihall, Euro-Mobil-Trans – a futsal szurkolók tanulgathatják az új NB I-es idény csapatneveit. A felsorolásból kitűnik: a Vasas után a nagypályán már óriási hagyományokkal rendelkező zöld-fehér együttesnek is van már futsalcsapata – lévén az NB II-ből feljutott Euroglobalt vette át a Fradi. A következő név korábban Cerberousra hallgatott – szintén a másodosztályból avanzsált előre –, a Goldball a Csömör és a Kanárik egyesüléséből alakult, míg az utolsó két együttes győri, és egyaránt újonc.

Szóval megkezdődik a hazai futsal NB I-ben, soraiban ismét két megyei csapattal, az Első Beton Szegeddel és a Legrand-MetalCom-Szentessel. Ezúttal a szegedi alakulat kerül először bemutatásra, lévén Szabó Zsolt tanítványai már ma 19 órától pályára lépnek az újszegedi sportcsarnokban, ellenfelük pedig az Újbuda lesz.

A szegediek őszi programja

Az Első Beton őszi menetrendje, 1. forduló, szeptember 7. (PÉNTEK!), 19 óra: Első Beton–Újbuda; 2. forduló, szeptember 17. (hétfő), 20: FTC–Első Beton; 3. forduló, szeptember 24. (hétfő), 19: Első Beton–Legrand-MetalCom-Szentes; 4. forduló, szeptember 28. (péntek), 20: Aramis–Első Beton; 5. forduló, október 8. (hétfő), 19: Első Beton–Győri Unihall; 6. forduló, november 5. (hétfő), 20.45: Fortuna Abony–Első Beton; 7. forduló, november 26. (hétfő), 19: Első Beton–Gödöllő; 8. forduló, december 3. (hétfő), 19.30: Üllő FC Cső-Montage–Első Beton; 9. forduló, december 7. (péntek), 19: Első Beton–Csömör; 10. forduló, december 14. (péntek), 19.30: Berettyóújfalu–Első Beton; 11. forduló, január 11. (péntek), 19: Első Beton–Euro-Mobil-Trans Győr.
– A szövetség úgy döntött, a hétfő mellett a péntek is meccsnap lesz, így mi azonnal éltünk ezzel a lehetőséggel. Jó iramú, látványos meccsekkel kiváló alaphangot teremthetünk a szurkolók hétvégéjéhez, ezért döntöttünk így. Persze előfordul majd, hogy hétfőn játszunk hazai pályán, de ez az ellenfelek kérése miatt alakul majd így. A négy újonc egyike sem mondható rossz csapatnak, a Gödöllő egy kicsit meggyengült, az Aramis, a Berettyóújfalu és a Szentes szintén kiváló együttes, szóval sokkal izgalmasabb és kiélezettebb bajnokságra van kilátás, mint az előző, amelyben a Gödöllő kilógott. A felkészülésünk fizikai munkával kezdődött, aztán tértünk át a technikai képzésre és a taktikai elemek gyakorlására. Az öt edzőmeccs, itthon a Berettyóújfalu és a Déva ellen, valamint Székelyudvarhelyen három, kiváló lehetőséget teremtett erős ellenfelekkel szemben a gyakorlásra. Az első meccsen az Újbuda ellen kötelező a győzelem, a bajnoki címre abszolút favoritom nincs, de magunkat az első négy közé várom az újra tizenkét csapatos mezőnyben – mondta a Brothers Steakhouse-ban tartott idénynyitó sajtótájékoztatón Szabó Zsolt.

A szegedi gárda összetételében annyit változott, hogy Czakó visszatért Írországból. A csapatkapitányi feladatok pedig ezentúl a válogatott Csúri Csabára hárulnak.


Ezt várjuk 4.
Az Első Beton vezetői, szurkolói, játékosai már nagyon régóta vágynak, várnak arra, hogy az együttes kimagaslót alkossan. Tavaly apróbb, nagyobb hibák miatt nem jött össze, hogy az együttes a legjobb négy közé kerüljön. Most úgy tűnik, és kijelentett cél is, hogy elődöntős legyen a gárda. Ezzel mi is egyet értünk. Hogy ezt mire alapozzuk? A csapat együtt maradt, jól sikerült a felkészülés, remek edzőmeccseket játszott az együttes, amelyeken nívós ellenfelekkel tesztelhette magát, kiegyensúlyozott a bajnoskág – és talán végre az oly régóta mellőzött szerencse is az Első Beton mellé áll.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kuznyecova egy óra hét perc alatt legyőzte Szávay Ágnest

Nem sikerült az újabb bravúr Szávay Ágnesnek az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A magyar játékost… Tovább olvasom