Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Az Első Beton Szeged öregfiúk csapata nem hibázott

A tavalyi Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna öregfiúk döntőjét az Első Beton Szeged együttese nyerte. Megérdemelten. A baráti társaság évek óta együtt focizik, rengeteg sikert könyvelhetett már el.
A maga műfajában nagy csapat. Évtizedek óta együtt játszanak. Varázsolnak. A szegedi focibarátok sokat jártak a meccseikre. Program volt hétfőnként lapunk szerkesztőjének, Kovács András csapatának, az Egy százaléknak a meccseire járni a Radnóti-hétfőkön. Program, mert remek „zsugások" erősítették a soraikat. Hihetetlen dolgokat műveltek, olyan cseleket mutattak be, amelyekre vevők voltak a nézők. A gólok sem maradtak el.

Ellenfélből támagató

Hiába szűnt meg Szegeden a népszerű bajnokság, a társaság együtt maradt. Továbbra is együtt játszanak. Arra, hogy nem felejtettek el focizni, ékes bizonyíték a 2005-ös Kék Mókus-kupa öregfiúk döntője, hiszen Első Beton Szeged néven elhódították a Délmagyarország által felajánlott serleget. A csapat meghatározó játékosával, Tárkány Zsolttal beszélgettünk.
– Érdekes dolog volt, ahogy a mostani névadó szponzorunkra találtunk. A Radnótin éppen az Első Beton volt a legnagyobb riválisunk, mindig hatalmas meccseket vívtunk ellenük. Akkor nem gondoltuk volna, hogy egyszer ilyen néven érhetünk el majd sikert, egyáltalán hogy Beton-mezben szerepeljünk. Dehát ilyen az élet. A szegedi foci sajátossága, hogy hiába arattunk sok-sok győzelmet, soha sem sikerült megfelelő szponzorra találnunk. Szerencsére Roszkos Zoltán decemberben vevő volt az ötletünkre, és mellénk állt támogatóként.

Visszatérve a csapatra, a Szrenka Béla, Tárkány Zsolt, Márki Ferenc, Tóth Gábor, Deák Ferenc ötösfogat 1993 óta rúgja együtt a labdát. Ez a mag, amely mindig kiváló játékosokkal egészül ki. A tavalyi Mókuson még Szekeres, az egykori válogatott röplabdás Neizer, Simon, Takács, Szabó, Papp, György, Csehó és Miklós kapott szerepet.

A foci szeretete

– Mi a foci szeretetéért játszunk, és nemcsak a pályán, hanem azon kívül is remekül megértjük egymást. Barátok vagyunk. A Kék Mókuson jól ment a játék, mind a hat meccsünket megnyertük, 27–4-es volt a gólkülönbségünk. A záróvacsorán sokat beszélgettünk Roszkos Zoltánnal a folytatásról. Büszke volt ránk, és arra az aranyéremre, amit tőlünk kapott. Egész este viselte. Ez a győzelem sokat jelent számunkra, hiszen az Első Beton révén most támogatóra találtunk. Ismét összeállunk: országos és nemzetközi öregfiúk tornákon is rajthoz állunk. 2006-ban újból rendszeresen kispályázunk.

Térjünk vissza a Radnóti-hétfőkhöz! Sokaknak hiányzik. Szegeden program volt a Wirth István által megálmodott bajnokság. Volt olyan meccs, amikor egy gombostűt sem lehetett leejteni a gimnázium pályája körül. Telt ház előtt játszottak a csapatok.

Hiányzik a Radnóti

– Sajnálom, hogy megszűnt. Varázsa volt. Igazán azóta nincs is Szegeden kispályás foci, csak a Kék Mókus-kupa maradt. Még szerencse, hogy ez létezik, és újból régi varázsát csillogtatta 2005-ben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó Péter Hollandiában kezdi meg a versenyidényt

Pénteken kezdődik a hollandiai Wijk ann Zee-ben a Corus 2006 nemzetközi sakktorna. A szegedi Lékó… Tovább olvasom