Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Az élvonal lázában az UTC Szeged

Az UTC futsalcsapata első idénye után kiharcolta a feljutást, azaz a 2011/2012-es szezonban a legmagasabb ligában, az NB I-ben szerepel majd.
Hosszú volt az út hazafelé. Az UTC futsalcsapata, ha nem is minden fánál, de nagyon sok helyen megállt útközben, Szegedre tartva Miskolcról. Ünnepelt a szegedi együttes, a klub történetének legnagyobb sikerét érte el, a Miskolc elleni osztályozón kiharcolta az NB I-be jutást. Egy éve még a csapatot, a keretet szervezte a technikai vezető Erhardt Szilárd, most viszont a legmagasabb ligára készülődhet.

– Kisgyermekes apukaként nekem nem tartott olyan sokáig az éjszaka, reggel már apai kötelességemnek tettem eleget – kezdte a beszélgetést Erhardt Szilárd. – Remek siker ez, a fiúk megérdemelték az ünneplést, ami reggelig tartott. Az induláskor nem gondoltam volna, hogy az első év után az NB I-re készülődhetünk. Céljaink között szerepelt a feljutás, igaz, ezt a második idényre terveztük.

Az UTC keretét fiatal játékosok alkotják, akik ígéretes jövő elé néznek. A szegedi együttes éppen a csapategységnek köszönhette a gyors osztályváltást.

Az UTC a 2011/2012-es szezonban a legmagasabb ligában, az NB I-ben szerepel majd. Fotó: DM/DV
Az UTC a 2011/2012-es szezonban a legmagasabb ligában, az NB I-ben szerepel majd.
Fotó: DM/DV

– Nem kezdtünk jól a bajnokságban, de szerencsére gyorsan lendületbe jöttünk, és az pillanatok alatt kirajzolódott, hogy a Gödöllő mögött megszerezhetjük a második helyet, bekerülhetünk a rájátszásba. Jól számoltunk, osztályozót játszhattunk, amit mindenki legnagyobb örömére sikerrel vettünk.

NB I – komoly kihívás az UTC számára, a legmagasabb osztályban jóval nagyobbak a költségek.

– Már a kedd reggelt úgy kezdtük, hogy számoltunk, terveztünk. Legalább háromszor nagyobb költség az NB I, mint az NB II. A felnőtt csapat mellett U15-ös, U17-es és U19-es csapatot is működtetnünk kell. Nagyon számítunk a város segítségére, szeretnénk hétfőnként az újszegedi sportcsarnokban játszani, hét közben pedig itt edzeni. A Miskolc elleni meccsünk bizonyította, hogy van igény a futsalra, 400 szurkolónknak is köszönhettük magabiztos sikerünket. A legmagasabb ligában olyan csapatok szerepelnek, mint a Rába ETO, vagy éppen az FTC, ez mindenképpen közönségvonzó. Biztos, hogy lesz változás a keretben, de arról az útról nem akarunk letérni, amit választottunk: szegedi és Csongrád megyei játékosokat szeretnénk a sorainkban tudni. Vannak kiszemeltjeink, de most az a legfontosabb, hogy július 15-ére leadjuk a nevezésünket az NB I-re, támogatókat találjunk a csapat mellé – fejezte be a beszélgetést a technikai vezető, Erhardt Szilárd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportlegendák: Dékány Géza, a közösségformáló

Tegnapelőtt, június 6-án lett volna hetvenéves az egykori móravárosi és szegedi labdarúgó, Dékány Géza. Tovább olvasom