Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Az ezüstérmek után Kakuk aranyat nyerne

A Szegedi TE férfi tekecsapata pihenőjét tölti, a világbajnok Kakuk Levente pedig hosszú pihenő után a héten már elkezdi a rávezető edzéseket.
Bármily hihetetlen, Kakuk Levente ezen a nyáron olyat tett, amit az elmúlt kilenc évben soha: több hétig, sőt majdnem egy hónapig nem vett kezébe tekegolyót, amivel így nem tudta riogatni az újszegedi teke- és bowlingcentrumban lévő bábukat.

– Adtam magamnak egy hónap szünetet. Hogy miért éreztem szükségét? Mert 2002 óta szinte sosem álltam le. Persze futok, tehát nem szüneteltetem a mozgást, de most azt éreztem, erre van szükségem, és nem a tekére. A felkészülést hivatalosan július 15. után kezdjük, de most már elég volt a pihenőből, a héten magamtól edzek, hogy amikorra kell, addigra a mozgásom szinte teljesen visszajöjjön – mondta a világbajnok Kakuk, aki a válogatott kapitánya volt a szarajevói vb-n.

A szünetben a tekés meglátogatta szeretteit Bélapátfalván, és amíg új pozíciójában az újszegedi tekepályán el nem kezdett dolgozni – ez június 1-jén történt –, szinte ki sem mozdult a lakásából.

Kakuk Levente: pihenő után edzések. Fotó: Karnok Csaba

Kakuk Levente: pihenő után edzések.
Fotó: Karnok Csaba


– Annyian nyüzsögtek körülöttem Bosznia-Hercegovinában, hogy azt éreztem: elég volt, egyedül szeretnék maradni. A folytatásban a nyolcórás munka mellett edzek majd, amennyit kell, illetve amennyit előírnak a felkészülési tervben – vélte Kakuk.

A Szegedi TE három játékost igazolt: a Zentáról érkező serdülő és ifjúsági világbajnok, 18 éves Ernyesi Róbert, valamint a Szuperligától újoncként végül búcsúzó Szegvár egyik legjobbja, Márton János mellett a még csak 20 éves, fővárosi, a Rákoshegyben szerepelt tehetség, Sájermann Gergő pótolja majd a Pete II. László, Földesi Zsolt, Zdenko Pavlics triót.

– Az érkezőkkel biztosan erősödik a csapat. Vannak feladataink már a felkészülési időszakban is, bár azt még nem ismerem, milyen időrend szerint. Jó lenne csapatban megint aranyérmet nyerni, legyen az a Szuperliga, az Európa-kupa, a Bajnokok Ligája vagy a világbajnokság. Elég volt ugyanis a második helyekből! – adta ki végül a jelszót a következő szezonra Kakuk Levente.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedden kézilabda BL-sorsolás

A nyári szünet nagy csendjét kedden megtöri a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligájának sorsolása. Tovább olvasom