Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Az igazság első pillanatai

A Mol síkvízi kajakos és kenus világkupa tegnapi nyitónapján még csak selejtezőket rendeztek. Ezer méteren hét, ötszázon kilenc, kétszázon pedig három magyar egység egyből a döntőbe került.
Ma 10 órától a középfutamokkal folytatódik a szegedi Maty-éren a viadal, amelyen 17 órától már a finálék következnek.

Arról, hogy micsoda tétje van a szegedi Maty-éren a Mol síkvízi kajakos és kenus világkupának, mindent elárult Fábiánné Rozsnyói Katalin viselkedése. A kiváló szakember eddig általában a hajótárolók környékén nézte a szegedi versenyeket, nemigen fordult meg a céltorony másik oldalán, a lelátón. Most azonban már délelőtt felült oda, és várta a futamokat. Nem szólt egy szót sem, csak nézte a futamok beosztását. Amikor jelenlegi tanítványai (Paksy, Benedek, Patyi, Fazekas) elsőként a célba értek egyesben, párosban, négyesben, nem csapott a levegőbe. Érzelemnek semmi jele nem volt rajta akkor sem, amikor az egykori tanítványok (Janics, Kovács, Szabó, Kozák) végeztek a különböző számokban az előfutamok első helyén.

Tudja nagyon jól, hogy – amint a sportág rövid reklámfilmje is hirdeti – eljött az igazság pillanata. Már nem az számít elsősorban, ami eddig történt a pályán kívül. Hanem az, ami a vízen zajlik. Mert az olimpia óriási erőket mozgat meg. Testben és lélekben egyaránt. A Pekingbe jutás egyik nagyon fontos állomása a Mol-világkupa.

Ha kajakos és kenus verseny Szegeden, akkor nélkülözhetetlen kísérőelem az eső. Ezúttal villámlással, mennydörgéssel érkezett meg. Cudar idő volt tegnap a Mol-világkupa első napján. Viszont virágos jókedvük volt azoknak a nézőknek, akik végigvárták a nap eseményeit. Először a szegedi Vajda Attila ötszázas száguldása alkalmával hangzott fel a Ria, Ria, Hungária, majd utána minden egyes magyar egységnél. Amikor pedig összegeztük az eredményeket, igazán elégedettek lehettünk. Mert ezer méteren hét, ötszázon kilenc, kétszázon pedig három egységünk egyből a döntőbe került. Az esetek többségében két magyar hajó lesz a fináléban.

A jó rajt fontos – mindez remekül sikerült tegnap a magyar hajóknak. Fotó: Karnok Csaba
A jó rajt fontos – mindez remekül sikerült tegnap a magyar hajóknak.
Fotó: Karnok Csaba

Már tizenkilenc magyar egység döntős

Ezer méteren hét, ötszáz méteren kilenc, míg kétszáz méteren három magyar egység jutott egyből a fináléba a Mol síkvízi kajakos és kenus világkupa tegnapi selejtezői során.
Egyből döntősök, 1000 m: Vajda Attila (C1), Kozmann György, Kolonics György (C2), Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás (C2), Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor (K2), Tóth Dávid, Paumann Dániel (K2), Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos, Horváth Gábor (K4), Kammerer, Kucsera, Benkő Zoltán, Kadler Viktor (K4).
500 m: Vajda (C1), Kovács Katalin (K1), Benedek Dalma (K1), Kovács, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Janics Natasa (K4), Paksy Tímea, Benedek, Patyi Melinda, Fazekas Krisztina (K4), Kammerer, Kucsera (K2), Kozmann, Kolonics (C2), Kovács, Janics (K2), Paksy, Benedek (K2).
200 m: Molnár Péter (K1), Foltán László (C1), Balázs Péter (C1).
Középfutamra kényszerülnek, 1000 m: Mike Róbert (C1), Dobos András (K1), Benkő Zoltán (K1). 500 m: Fürdök Gábor (C1), Vereckei (K1), Benkő (K1), Papp Sándor, Szalay Tamás (K2), Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály (C2). 200 m: Molnár P., Kadler (K2), Varga Norbert, Babella Balázs (K2).

A mai program

Igen érdekes és izgalmas programmal várja ma a Mol-világkupa a szurkolókat. A délelőtt még a középfutamokról szól (10 órától 1000, 11.25-től 200 m-en, közte 10.42-kor női K4 500 m-en döntenek a fináléba jutásról), a délután viszont már a kőkemény csatáról. A finálék 17 órakor kezdődnek. A programból kiemelkedik a két olimpiai szám, a női K4 500 m-es (17.18-kor a szegedi Janics hajója Paksyék ellen), valamint a férfi K4 1000 m-es (18.16-kor a szegedi Gyökös hajója Kammererék ellen) futam. A későbbi döntők is tartogatnak azért érdekes párharcokat, a további program, 17 óra: férfi K1 1000 m, 17.08: C1 1000 m, 17.30: férfi K2 1000 m, 17.38: C2 1000 m, 17.46: női K1 1000 m, 18: női K2 1000 m, 18.08: C4 1000 m.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcsokat döntöttek a makói futballisták

Megismételve két évvel ezelőtti remeklését, a 2007/2008-as évadot is a nagyszerű, negyedik helyen… Tovább olvasom