Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Az NB III-at nem vállalná a Kistelek

Bő másfél évvel ezelőtt, 2008 nyarán lett az Arany Ászok labdarúgó megyei I. osztály meghatározó csapata a Kistelek. Azóta, hogy az együttes edzőjének az addig kizárólag a helyi utánpótlásban dolgozó Czeigersmidt Rolandot (36 éves) nevezték ki. Az elmúlt bajnokságban ezüstérmes lett a gárda, most pedig a harmadik helyen áll.
A 2006/2007-es évadot a 7., a következőt a 8. helyen fejezte be a Kistelek a labdarúgó megyei I. osztályban. Aztán 2008 nyarán Czeigersmidt Roland lett a csapat trénere, vele pedig egyre-másra jöttek a sikerek.

– A vezetők felkérésére azt válaszoltam, vállalom, de csak akkor, ha az általam megnevezett öt hiányposztra célirányosan igazolnak – emlékezett a kezdetekre a tréner. – Azt válaszolták, rendben, ahhoz viszont ragaszkodnak, hogy a kiszemeltjeim Kistelekhez kötődjenek. Ekkor került hozzánk Kiszner Antal, Koncz Ferenc, Bitó Attila, Fodor Szabolcs, és valamivel később Bitó Szabolcs. Az első hatba kellett vezetnem a csapatot, ez annyira jól sikerült, hogy végül a Sándorfalva mögött a második helyen zártunk.

Méltán volt rá egész Kistelek büszke, az ezüstérem ugyanis az elmúlt negyven esztendő legjobb eredménye.

Czeigersmidt Roland eredményes, jó csapatot csinált a Kistelekből.    Fotó: Schmidt Andrea
Czeigersmidt Roland eredményes, jó csapatot csinált a Kistelekből.
Fotó: Schmidt Andrea

– Szerencsésnek tartom magam, hogy ennek a remek csapatnak, nagyszerű közösségnek lehetek az edzője – folytatta Czeigersmidt, aki a Kistelek mellett az Újszentivánban és a Bordányban is futballozott, jelenleg pedig, igazi kuriózumként, Ópusztaszeren óvó bácsiként dolgozik.

Az edző szabad kezet kapott a vezetőktől, és mint a példa mutatja, a „szabadsággal" élni tudott, és nem visszaélni. Amellett, hogy ezen a szinten jó labdarúgók alkotják a gárdát, a legnagyobb erősségének az számít, hogy a csapat majd 90 százaléka kisteleki.

Szárkapocscsonttörés

Az elmúlt vasárnapi Kistelek– Csongrád ifjúsági találkozón a hazaiak játékosa, a felnőttcsapatban is többször szereplő, ott gólt is szerző Gémes József súlyos sérülést, szárkapocscsonttörést szenvedett. „Gumó már túl van a műtéten, reméljük, teljesen felépül, várjuk vissza" – fejezte ki a csapat nevében jókívánságát Czeigersmidt Roland.

– Nálunk nincsenek klikkek, mindenki jóban van a másikkal, minden pénteken, az edzés után leülünk beszélgetni. Ezeken a diskurzusokon aztán mindenki elmondhatja észrevételeit, kiöntheti a lelkét. Nem vagyok saját magam ellensége, az építő jellegű kritikát igyekszem megfogadni, beépíteni a csapat játékába – magyarázta a szakember.

Mindenesetre működik a dolog, mert amellett, hogy a technikás játékosoknak köszönhetően a támadójáték mindig is a Kistelek erősségének számított, mostanra a védekezés is rengeteget javult. Na meg a fegyelem, a most zajló évad őszi szezonjában senkinek sem kellett egyetlen találkozót sem kihagynia sárga lapos eltiltás miatt.

– Játéktudásban öt csapat kiemelkedik a mezőnyből: rajtunk kívül a Csongrád, a Sándorfalva, a Mórahalom és az SZVSE-Gyálarét. Bárki lehet még bajnok. Hogy mi lenne, ha a mi nyakunkba kerülne az aranyérem? Sokat beszélgettünk erről is a fiúkkal, abban maradtak, jobb nekünk a mostani közeg, úgyhogy maradnánk az Arany Ászok labdarúgó megyei I. osztályban – jelentette ki a szimpatikus edző.

A kézisek is remekelnek

Kisteleken nemcsak a labdarúgókra büszkék, hanem a női kézilabdázókra is. A számtalan remek eredményt elért Onozó István már több mint három évtizede oktatja a városban a sportágat. A javarészt tinikből álló felnőttcsapat az 5. helyen áll a női NB II Délkeleti csoportjában, az ifik pedig a dobogóért küzdenek. A legnagyobb sikert a Kisteleki Általános Iskola 1995-ben születettekből álló garnitúrája érte el, bejutott az országos nyolcas döntőbe, amelyet Csurgón rendeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reflektor, 2010. 03. 24.

Tovább olvasom