Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Az olimpia hőseinek szegedi fogadtatása meghatotta Kásást

A magyar férfi pólóválogatott sorozatban harmadik olimpiáján is aranyérmes lett. Hat játékos, valamint Kemény Dénes szövetségi kapitány mellett volt még valaki, aki Sydney-ben, Athénban és most Pekingben is ott volt a csúcsra ért gárdában.
Ő pedig nem más, mint a Szeged Beton trénere, Kásás Zoltán, aki másodedzőként szerzett elévülhetetlen érdemeket a sikerekben. Vele beszélgettünk.

– Miért a magyar pólócsapat nyerte meg az olimpiát, és miért nem a szerb, a horvát, a montenegrói, vagy valamelyik másik?
– Azért, mert a miénknek volt a legnagyobb tartása. Athén óta hiába szerzett csak ezüstérmet, az idei Eb-n bronzot, a négyéves olimpiai ciklus alatt végig meg tudta őrizni tartását. Az ötkarikás játékok a leghosszabb idejű pólótorna, míg Pekingben a győzelmek mellé csak egy döntetlen „csúszott be", addig a riválisok mindegyikét érték kellemetlen meglepetések.

– Volt olyan mérkőzésük, amelyen kilenc(!) játékos szerzett gólt. Jól gondolom, ezt hívják csapategységnek?
– Így van, Dénes nagyszerűen rakta össze a gárdát, mindenki tett valamit a közösbe. Itt beszélnék Varga Csuviról, aki ugyan nem szerzett gólt az olimpián, mégis minden elismerésem az övé, mert magyar gólkirályként elvállalta a rá osztott feladatot, a bekkelést.

Kásás Zoltánt méltán ünnepelte Szeged sportszerető közönsége. Fotó: Karnok Csaba
Kásás Zoltánt méltán ünnepelte Szeged sportszerető közönsége.
Fotó: Karnok Csaba

– A triplázó aranycsapatban többen már elmúltak harmincévesek. London még messze van, elképzelhető az őrségváltás?
– Magánvéleményem, hogy Peking és London között nagyobb lesz a váltás, mint volt Sydney és Athén, valamint Athén és Peking között együttvéve. Az említett két ciklusban négy-négy új játékos került a csapatba, szerintem most többen fognak. A jelenlegi gárdából a Varga testvérekre, Danira és Dénesre, Kis Gabira, Hosnyánszky és Madaras Norbira még biztosan lehet építeni, de rajtuk kívül is vannak tehetségeink. Vegyük csak a kapusposztot: mind Baksa Laciból, mind pedig Nagy Viktorból lehet még klasszis.

– Kedd este Szeged belvárosa felbolydult méhkashoz hasonlított. Számított ilyen fogadtatásra?
– Csak titokban. Fantasztikus volt látni és átélni, hogy a város mennyire szereti bajnokait. A lokálpatriotizmus remek példája tárult elém. Nem tagadom, meghatódtam.

– Szerdán a fővárosban, az Új Sipos étteremben ebédelt együtt a pólóválogatott, tegnap pedig Kemény kapitány vadásztársaival Leányfalun látta vendégül a társaságot. Mikor tér vissza a Szeged Betonhoz?
– A ma délelőtti edzést már én vezényelem. Az újság hasábjain keresztül is szeretném megköszönni Lengyel Gabinak, hogy míg Pekingben tartózkodtam, helyettesített, a klub vezetőinek a türelmet, a játékosoknak pedig azt, hogy becsülettel dolgoztak akkor is, amikor nem voltam velük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportműsor

Tovább olvasom