Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Az olimpiai helyekért is küzdenek a magyarok a Világkupán

A magyar szövetség nem vonja vissza Kovács Katalin versenyzői engedélyét, aki két másik egységgel együtt akár olimpiai résztvevőnek is vallhatja magát a csütörtökön kezdődő és szombatig tartó Mol síkvízi kajakos és kenus világkupa után – derült ki a viadalt megelőző, szerdai sajtótájékoztatón a szegedi Novotel Hotelben.
A szövetség állíthat ki és vonhat vissza versenyzői engedélyeket, Kovács Katalin ügyében azonban erre nem készül – ez volt a Mol kajakos és kenus síkvízi világkupát megelőző tegnapi sajtótájékoztató egyik fontos kijelentése, amelyet Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke mondott. Azaz hiába röppentek fel olyan hírek, amelyek szerint a 23-szoros világ- és egyszeres olimpiai bajnok a fegyelmi mellett akár még versenyengedély-letiltásra és két hónapos eltiltásra is számíthat, így pedig az olimpiáról is lemaradhat, mert az MTK zokon vette, hogy nem olyan négyesben ül, amelyben klubtársak lapátolnak, mindez nem történik meg.

Sokkal kellemesebb dolgok történhetnek azonban ezen a hétvégén a szegedi Maty-éren, abban az olimpiai centrumban, amelyben csütörtöktől szombatig rendezik a Mol-világkupát harmincnégy ország közel nyolcszáz versenyzőjének részvételével. A viadal számainak többségében két magyar hajó indul, és az olimpai számok közül háromban eldőlhet akár a pekingi induló sorsa is. Ha a szegedi Vajda Attila (C1 1000 m), aztán Kovács Katalin (K1 500 m) és a Kozmann, Kolonics duó (C2 500 m) az első két helyen végez, és nem előzi meg magyar, már biztos tagja az olimpiai csapatnak.

Baráth Etele, a szövetség elnöke Kovács Katalinnal beszélget. Fotó: Karnok Csaba
Baráth Etele, a szövetség elnöke Kovács Katalinnal beszélget.
Fotó: Karnok Csaba

Csütörtök 9 órától az 1000 és 200 m-es előfutamokat, délután az 500 m-es előfutamokat rendezik. Pénteken délután 5 órától, szombaton pedig 15 órától is döntők következnek.

Azaz félre a mellébeszéléssel, szóljon minden a versenyzőkről, és jöjjenek az igazi vízi csaták!

Olvasóink írták

 • 9. eagle 2008. június 06. 13:10
  „kati ,és natasa okos lányok és tapasztaltak tudják hogy számurra mi a legfontosabb és igy is ollimpiai bajnokok lesznek!”
 • 8. sz 2008. június 05. 10:31
  „Szia triatlonos! ezt a javadalmazást hívják életjáradéknak, amit a versenyzők olimpiai eredményessége után kap az edző. Hogy ez ki, azt a versenyző nevezheti meg. És most jön a lényeg! Minden edző csak egy versenyző után kaphatja meg. FRK-nak már megvan, így ANYAGILAG már nem kellő mértékben érdekelt az olimpiai szereplésben. A versenyzők után kapja a (megérdemelt) havi nem kevés fizetését.Teljesen mindegy hogyan szerepel a csapat az olimpián. Ezért árt ahol tud.Sajnos ennek a következményeit látjuk most...”
 • 7. triatlonos 2008. június 05. 10:02
  „Nevek és sporág nélkül adott egy "egyéni vállalkozó" edző, aki az évek során alkalmazott módszerivel kivivott magának egy bizonyos elismerést. Szegedről, Pestről, Dunaújvárosból voltak versenyzői, gondolom, hogy az egyesületek számla ellenében fizettek. Az edző és a versenyző közötti bizalmi viszony megromlott - az okokat ne vitassuk - elváltak az útjaik, tehát a munkát sem kell elvégezni, és javadalmazás sem jár érte. Az igazság érzetem szerint viszont az esetleges eredményesség esetén a korábbi edzőt is megilleti méltányossági okból a jutalom egy része - annak ellenére, hogy utóbbi időben csupán emberi hiba folytán az eredményesség ellen küzd.”
 • 6. sz 2008. június 05. 09:42
  „Kedves rebellis! A logikád alapvetően jó, csak pontatlan és nem teljesen alkalmazható a jelen helyzetre. Az MTK-nak K.K-val EGYÉNI sportolói szerződése van. Az egyesület fizet az EREDMÉNYESSÉGE után. Ha edzőt vált onnantól kezdve az új edző kapja az előző fizetését.Ennyi. A hangsúly az EGYÉNI szón van. Nem a Paksy-Fazekas-Benedek-Kovács NÉGYESNEK van szerződése, hanem a versenyzőknek külön-külön. A versenyző célja hogy a legjobb eredményt érje el az olimpián. Ezt a fenti társakkal nem tudja megtenni. Na itt az ellentmondás. És itt lép be a pénz, mint minden jónak a megrontója....”
 • 5. rebellis 2008. június 05. 09:28
  „Az eset nevek és sportág nélkül szerintem a következő:
  Adva van egy sportoló, akinek az anyaegyesülete fizeti a járandóságát. Az a feladata, hogy az egyesület által alkalmazott edzőnél dolgozzon. Ez a sportoló egyszer csak úgy gondolja, hogy ott hagyja az edzőt. Az anya egyesület érthetően ezután nem akarja fitezni a havi zsebpénzt. Nem tudom mi áll a kettejük közötti szerződés "kötelesség" rovatban, de véleményem szerint a járandóságot csak jogos sérelem esetén tarthatja vissza a "munkáltató" sportegyesület, ezért egy fegyelmi eljárást kezdeményezett. Az eredmény után leállítja a járandóság utalását. Ha nem így tenne, a sportoló menedzsere jogosan követelhetné az egyesülettől a sportolónak szerződés szeritn járó jusst. A kettejük közt lévő szerződés egyoldalú módosítás jogi lépései ezek, nem kell túl spilázni az egészet.
  Ugyanezen lépéseket kell megtenni a polgári szerződés módosítása érdekében is.
  A versenyengedély meg a szövetség kezében van.
  na most gondoljon bele mindfenki, hogy idény közben a PICK-ből átmenne a Veszprémbe egy játékos, mert ő úgy gondolja. Ugye, hogy rögtön fegyelmi lenne belőle??”
 • 4. triatlonos 2008. június 05. 09:25
  „Tisztelt Sz!
  Köszönöm, megvan, sőt a délmagyar elküldte.
  Teljesen egyetértek azzal, hogy az eredményesség ellenére sincs magyarázat az alattomos rosszindulatra. Mivel a versenyző viszi a bőrét a vásárra - és az edzőnek az a szerepe, hogy elhitesse a versenyzővel, hogy az a mérhetetlenül sok munka meghozza a hőn áhitott eredmémyt - a kapcsolat megszakadása után nincs joga egyiknek sem nyilvánosan birálni a másikat! A versenyzők igy is viselkedtek.”
 • 3. sz 2008. június 05. 08:41
  „Ja, és remélem most már kezd mindenkinek egy kicsit más megvilágításba kerülni FRK személye és a Janics-Kovács-FRK konfliktus is.....”
 • 2. sz 2008. június 05. 08:29
  „http://www.delmagyar.hu/sport_hirek/kovacs_katalin_fegyelmit_kapott_az_mtk-tol/2059508/
  Lap teteje-sport, középtájon jobb oldalt”
 • 1. triatlonos 2008. június 05. 07:46
  „Nem találom sehol az előző cikket, ami arról szól, hogy az "mtk" -szándékosan kis betűvel - megbüntette Katit. Ha valaki tudja, hogy hol van segitsen!
  Megtaláltam viszont az "mtk" fegyelmi szabályzatát, ami láss csodát 2008 május 28 -án készült, nem érdekes? Soha nem szoktam ilyet mondani - de most megteszem - ennyi alattomos jellemtelen emberrel még nem találkoztam!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemény öklök éjszakája

Péntek este 19 órakor kezdődik Szentesen a VIII. nemzetközi küzdősportfesztivál. A szervezők (a… Tovább olvasom