Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 22°C Még több cikk.

Az Ottobeuren is kapitulált a Picknek

Egy Münchentől száz kilométerre lévő német kisváros, Ottobeuren negyedik osztályú csapatával játszotta kilencedik előkészületi mérkőzését a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A várakozásnak megfelelően százszázalékos maradt a német negyedik osztály ezüstérmesével szemben is Zoran Kurtes együttese.
Amikor elindult a Pick Szeged Linzből, a kényelemből és a fényűzésből, s Bajorország fővárosának, Münchennek a sétáló utcáján tátották a játékosok a szájukat, még nem gondolták azt, hogy száz kilométerrel távolabb mi vár rájuk. A linzi ötcsillagos szállodában Ilyés Feri és a társai a reggelit lazaccal kezdték. Aztán megérkezett a gárda Ottobeurenbe, ahol már várták a társaság buszát. A felvezető kocsi szépen elhúzott a 7500 lakosú kisváros centrumában lévő szálloda előtt. Lehet, hogy a nyugalmunk érdekében a településtől távolabb szállásolnak el bennünket – gondolták többen is.

Gyerektáborban a kézisek

Aztán csak megláttunk egy útbaigazító táblát, amelyen azt jelezték, hogy Jugenherberge felé merre kell menni. Meg is állt a mi útbaigazítónk az épület előtt, s egy gyerekekre méretezett szobákban, ágyakban hajthatták nyugovóra a fejüket Mezeiék. Így jutott a társaság a fényűzésből puritán környezetbe.

A házigazdáknál aztán hazánkfiaira találtunk. Az edző, Pecsenye András ismert a magyar kézilabdában. Kilenc éve él Németországban, s nem csoda, hogy a negyedik ligában szereplő együttesét két magyar játékos, Varga Zoltán kapus, s Móré Mihály szélső erősíti. Az igazság az, hogy róluk még a legvérmesebb kézilabda-szurkolók sem hallottak sokat. Ami pedig a kisváros együttesét illeti, hosszú ideig játszott a harmadik ligában, de két éve már egy osztállyal lejjebb küzd. Az elmúlt pontvadászatban ezüstérmesek lettek, nem sikerült kiharcolni a feljutást.

Krivokapics hobbija

Ha megáll a csapatot szállító busz, akkor Milorad Krivokapics azonnal a vezetőülésbe pattan, s legyen az lakott terület, vagy éppen autópálya parkoló egészen biztosan megnyomja a Volvo kürtjét. Ezzel természetesen megijeszt valakit, s nagyot ugrik a busz előtt. Ezen aztán az átlövő jót nevet. Kiss István buszvezető tegnap már egy kicsit megelégelte ez, s kijelentette: vesz neki egy légkürtöt, hogy otthon is kiszórakozhassa magát. Várjuk, hogy a pilóta beváltsa ígéretét, de nem vagyunk biztosak abban, hogy ezzel leszoktatja a kürtölésről a játékost.

Nem amatőrök


Nem ismeretlenek Magyarországon sem, hiszen minden esztendőben Tatabányán edzőtáboroznak, s így a vendéglátókon kívül már többször játszottak a Dunaferrel, a Százhalombattával. Egy biztos, hogy Ottobeurenben szeretik a kézilabdát, hiszen a Pick Szegedre is háromszázan voltak kíváncsiak.

A mérkőzés előtt Pecsenye András azt mondta, hogy ne készüljenek valami nagy ellenállásra, de azért játékosai meg tudják fogni a labdát... Tudtuk azt, hogy ez enyhe túlzás, hiszen a nagyon lelkes hazaiak, akik előmérkőzést játszottak a bajor szuperdöntőn, a Kiel-Hamburg összecsapáson, az első félidőben szinte végig partiban voltak. Igaz, hogy Andjelkovics mellett Backovic is kisebb sérüléssel bajlódott, s még Puljezevics kapus is belázasodott. A 20. percben még egál (9–9) volt az állás. Igaz, a Pick lőtt három kapufát, egy hétméterest kihagyott, és Szente kapusnak is voltak már jobb napjai. A Tisza-partiak mindössze a félidő végére tudták csak összeszedni magukat.

Jobban pörögtek

A második játékrészben már nem kísérletezett tovább Kurtes edző: a legjobb összeállításban küldte pályára csapatát. Ez meg is látszott nem csupán a játékosok teljesítményén, hanem az eredményen is, hiszen a öt perc alatt kilenc gól (11–20) lett a különbség, s nem kellett csak két percet várni arra, hogy tíz közte legyen. A kissé egyoldalúvá váló összecsapást felélénkítette Vadkerti, akit ellenfele sportszerűtlenül megütött, egy kis dulakodás alakult ki a két csapat között, de aztán mindenki összeölelkezett, s szent volt a béke, s mintha mi sem történt volna, folytatódott a mérkőzés, szerencsére szegedi fölénnyel, hiszen a német csapatnak a második félidő 25. percéig mindössze három gólt engedélyeztek a Pick-játékosok.

Lele Ambrus: – Igazság szerint, ha nem utazunk ma is négyszáz kilométert, akkor 35–8-nak kellett volna lenni. De nem is az eredményen van a hangsúly, hanem azon, hogy ma is játszott mindenki. Strasbourgban már nem lehet lazítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első vb-aranyát is a Maty-éren szerezte Keresztesi

Élete első felnőtt világbajnoki címét szerezte Keresztesi Alexandra a 35. síkvízi kajak-kenu vb-n.… Tovább olvasom