Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Az uszonyos- és búvárúszó vb-re megtelnek a vásárhelyi szállodák

Július 28. és augusztus 6. között Hódmezővásárhely, a Gyarmati Dezső Sportuszoda ad otthont az uszonyos- és búvárúszók felnőtt világbajnokságának. Ilyen rangos viadalt még nem rendezték a városban, amely az eseménynek köszönhetően rákerülhet a turisztikai térképre.
Több mint harminc országból közel 400 versenyzőt, sportvezetőt várnak a július 28. és augusztus 6. között Vásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezendő uszonyos és búvárúszó világbajnokságra. Arra a hétre minden szálloda és panzió megtelt a városban, sőt a korlátozott ágyszám miatt, több mint 100 vendég Szegeden hajthatja álomra a fejét.

Az esemény rajtjáig az uszodát fejleszteni kell, erre közel 20 millió forintot költ az önkormányzat – mondta el Horváth Zoltán sportreferens.

Kell sötétítő (hogy ne csillogjon a víz), plusz öltözőszekrények, a folyamatos online közvetítés okán kiépítik az internethálózatot, a hangosítás tökéletesítése sem várhat, az eredményhirdetésekhez új, minőségi dobogóra és zászlófelvonóra lesz szükség, karbantartási munkákat is elvégeznek (ajtók cseréje, festés), de beszereznek rendezvénysátrat, műanyageszközöket, függönyöket, valamint a nyitó- és záróünnepségre, és a delegációknak szánt ajándékokra, pólókra is áldozni kell. A munkák, a beszerzések folyamatosan zajlanak. A televíziós közvetítésről tárgyalnak. A megújuló uszodában egy edzőtábort már tartott a szegedieket (Kanyó Dénes, Debreczeni Hajnalka, Dimák Dávid, Kosara Géza) is a soraiban tudó válogatott, amely a vébé előtt közvetlenül újra teszteli a létesítményt.

– Jó szereplésre, magyar éremesőre lehet számítani, ezért bízunk benne: a közönség érdeklődése is ehhez igazodóan élénk lesz – mondta a sportreferens.

– Abban is reménykedünk, hogy a számos külföldi delegáció szabadidejében sétál, felfedezi városunk szépségeit, és magánemberként családjával, turistaként is visszatér hozzánk.

Hódmezővásárhely már most vébélázban ég, hiszen a szervezők munkáját közel negyven, nyelveket beszélő, a csapatokhoz beosztott önkéntes segíti, valamint 30 kiképzett, vizsgázott versenybíró is dolgozik majd a futamokon – tudtuk meg Horváth Zoltántól.

Városnézés bringával

– A régióban és Vásárhelyen a kajak-kenu és a búvárúszó világbajnoksághoz hasonló nagy események kellenek, hogy a térség iránt még jobban érdeklődjenek a turisták, a kirándulók, idevonzzák őket – közölte Szabó Mihály, a Best Western Hotel Ginkgo Sas igazgatója. Elárulta, kiegészítő programokat szerveznek a vébé vendégeinek, például: helyi specialitások, ételek kóstolása, városnézés konflissal vagy a „vásárhelyi járművel", kerékpárral.

Olvasóink írták

  • 2. airwaves 2011. május 30. 12:33
    „"-Abban is reménykedünk, hogy a számos külföldi delegáció szabadidejében sétál, felfedezi városunk szépségeit, és magánemberként családjával, turistaként is visszatér hozzánk."
    Minek?”
  • 1. balihoho 2011. május 30. 06:47
    „A kerékpárral történő városnézést, a hihetetlenül rossz, kerékpárt szétrázó kerékpárút burkolat miatt, lehetőleg ne propagáljuk! Sajnos ugyanez mondható el a Mártélyra vezető kerékpár útról is!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UTC: tét a futsal NB I

Ma 19 órakor hazai környezetben, az újszegedi Csonka-szakközépiskola tornatermében lép pályára az… Tovább olvasom