Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Az utánpótlás az érték

A Starcopy-Szeged NB I-es ligabajnokságban szereplő férfi röplabdacsapata nem a várakozásoknak megfelelően szerepelt csoportjában. Két győzelemmel és nyolc vereséggel az ötödik helyen végzett és nem jutott be a felsőházi rájátszásba.
Hosszú szűk esztendők után ismét az élvonalban, az NB I-es ligabajnokságban szerepelt Szeged férfi röplabdacsapata (csak így zárójelben: a női, az SZDRE-Radnóti is), a Starcopy. De nem úgy, ahogy a klubvezetés és a szurkolók (el)várták: két győzelem, nyolc vereség és 5. hely a B csoportban.

– Túlzottan nem vagyok, nem lehetek elégedett – közölte Varga Tamás klubelnök –, a játékosállomány alapján többre számítottunk. Egykori válogatottak erősítik együttesünket. De a munkahelyi és tanulmányi elfoglaltságok, a sérülések, betegségek, családi kötelezettségek alaposan befolyásolták az edzéslátogatottságot és ezen keresztül a teljesítményt. A gárda amatőr – ezúton köszönjük a Starcopy Kft. és további kisebb szponzoraink támogatását, segítségét –, a keret tagjai semmilyen díjazást nem kapnak. A hiányzások miatt a legfiatalabbak, serdülő válogatottjaink is átestek a tűzkeresztségen, bemutatkoztak az NB I-ben. Szégyent nem vallottunk velük, de az is kiderült, ez még nem az ő osztályuk. A fiúk – itt az idősebbekre gondolok – nem érezték, nem látták maguk előtt a célt; pedig, ha úgy röplabdáztunk volna, mint az egyébként elbukott Kecskemét elleni partin, bizonyára több győzelmünk lenne. Az új évben az edzéslátogatottságon feltétlenül javítani kellene, mert csakis így valósíthatjuk meg célunkat az alsó házban is, a bennmaradást, a tisztes helytállást.

– Az esztendő egyetlen pozitívuma a felnőtt csapatnál – értékelt Nusser Elemér edző –, hogy az első osztályban szerepeltünk. Egyébként szakmailag nem lehet értékelni az őszt. A játékosok általában nem jártak edzésre, kis túlzással csak a meccsek előtt találkozott a kezdő. Így nem lehet csapatot építeni. Rutinból játszottak, ez pedig ennyire volt elég az NB I-ben. Az utánpótláscsapatokat viszont egyértelműen dicsérhetjük: a gyermekbajnokságot megnyertük, a serdülő ob-n a második helyen végeztünk, az OIK-t – a serdülőkkel – a 6. helyen zártuk, és a kadett válogatott a Starcopyra épül. Ezek a srácok az igazi értékeink, rájuk kell nagyon vigyáznunk. Visszatérve a felnőttekre: a szellemi és a fizikai állóképességet is növelnünk kellene az eredményesség érdekében – ez viszont csak edzésen lehetséges...

– Egy kicsit csalódott vagyok, többre számítottam – mondta Mérő Rudolf, a főszponzor Starcopy Kft. ügyvezetője –, a felsőházi rájátszásba jutás volt a cél, az elvárás. De természetesen továbbra is kitartunk a csapat mellett, melyet a jövőben is támogatunk.

A Starcopy-Szeged 2007-es első mérkőzését január 13-án 11 órakor idegenben játssza a Budapest-bajnokságban vitézkedő MAFC II. ellen a Magyar Kupa keretében. A nyolc közé jutásról egy meccs dönt.


Két győzelem, ötödik hely

A Starcopy-Szeged eredményei az NB I-es ligabajnokság B csoportjában: Starcopy–Kecskeméti RC 0:3, Starcopy–Veszprém 3:0, Starcopy–Dági SE 0:3, Alba-Line RK–Starcopy 3:2, Szolnoki RKSI–Starcopy 3:1, Kecskeméti RC–Starcopy 3:0, Veszprémi RC–Starcopy 3:0, Dági SE–Starcopy 3:0, Starcopy–Alba-Line RK 3:1, Starcopy–Szolnoki RKSI 1:3. A csoport végeredménye: 1. Kecskeméti RC 20, 2. Dági SE 18, 3. Szolnoki RKSI 16, 4. Veszprémi RC 13, 5. Starcopy-Szeged 12, 6. Alba-Line RK 11 ponttal.
Az A csoport végeredménye: 1. MCM RC Kaposvár 21, 2. Dunaferr SE 20 (31:17), 3. MAFC-Hartmann 20 (29:18), 4. Csepel 19, 5. DEAC 18, 6. Széchenyi Győr 14 (11:33), 7. Dabasi RC 14 (8:32) ponttal. Az alsóházi rájátszásban a Starcopy Szeged a Veszprémi RC, az Alba-Line RK, a Csepel, a DEAC, a Széchenyi Győr és a Dabasi RC együttesével találkozik.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biliárdverseny, majd jövőre

A szervezők tájékoztatása szerint technikai okok miatt elmarad a ma 16 órára meghirdetett… Tovább olvasom