Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Az UTC biztos indulna

A Baks egyelőre csak a „megyekettő" megnyerésében gondolkodik, az UTC viszont biztos indulna az Arany Ászok megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban.
Az Arany Ászok megyei II. osztály Homokháti csoportjában a Baks, a Tisza–Marosban az Újszegedi TC vezet.

– Szeretnénk bajnokságot nyerni, de ez nálam alap, akárhol is tevékenykedek, legyen szó mondjuk a kisteleki teremtornán az Armandóról, vagy most a Baksról – mondta Bozó Csaba, a Baks KSE szakosztályvezetője. – Hogy utána mi lesz, az már más kérdés. A megyei I. osztályú indulás csak a pénzen múlik, semmi máson. Baks a lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni, de sajnos a község helyzete is korlátozott. A kapcsolataim révén olyan ütőképes csapat jöhetne össze, amelynek bennmaradási gondjai nem lennének. Az utánpótlásban a Csengele segít, ez a vonal a megbeszélések szerint megmaradna a folytatásban is. Még van bőven rangadónk: megyünk Bordányba, Csanytelekre, Szatymazra, és az utolsó fordulóban jön hozzánk az Üllés. A körülbelül 2200 lakosú település csapata a nyolcvanas évek óta kisebb megszakításokkal íródó történetében még sosem játszott a megyei I. osztályban, sőt a második vonalban még dobogós sem volt. Nagy dolog lenne, ha nyernénk, az biztos – mondta.

– A dobogó az elsődleges cél, de ha így marad, azaz első helyen állunk a bajnokság végén, akkor természetesen megyünk a megyei I. osztályba – vallotta be Pálfi Zoltán, az UTC edzője. – A keret alkalmas a magasabb ligára, sőt akár a 6–10. helyre is. A pénz adott, az utánpótlás szintén, és előreláthatólag még évekig használhatjuk a budapesti cég tulajdonában lévő pályánkat, így a létünk nem forog veszélyben.

Ha az UTC feljut, Szeged egyik legpatinásabb klubja kerül újra a „megyeegybe", amely legutóbb Mártély-UTC néven 1999–2000-ben volt első osztályú, előtte valamikor a nyolcvanas években, viszont szerepelt az NB III-ban is, és játszott MNK-elődöntőt 1964-ben.

Olvasóink írták

  • 2. MD2009 2010. április 23. 06:05
    „...és ne feledjük: az UTC adta szerintem az utóbbi 30 év legjobb szegedi focistáját, Őze Pistát. Aki látta, vagy játszott ellene - mint pl. én számtalanszor -az tudja, hogy egy zseniális labdarúgó volt. Többre hivatott...”
  • 1. MD2009 2010. április 23. 06:01
    „Jó, hogy vannak még fanatikusok(és szponzorok) az alsóbb osztályokban. Bárki bármit mond, szükség van ezekre a szintű bajnokságokra is. Sőt....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megye sportműsora péntektől vasárnapig

Tovább olvasom