Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Bababoltot már találtak Lilovék

Bababoltot már találtak LilovékA Lilov család élőben és rajzon: mindhárman a róluk mintázott figurákat viselték a pólóikon. Fotó: Török János
A Naturtex-SZTE-Szedeák bolgár válogatott légiósa, Ivan Lilov feleségével, Joanával és egyéves kislányával, Victoriával költözött Szegedre egy hónapja. A kosárlabdázó egyre többet megismer a magyar konyhából, ha pedig egy jó bababoltra van szüksége, abban a csapatkapitány, Andrija Csirics segít neki.
Egy hónapja érkezett Szegedre, a Naturtex-SZTE-Szedeákhoz a 28 éves Ivan Lilov. A bolgár válogatott kosárlabdázó volt csapata legjobbja a bajnokság első fordulójában, 22 pontot szerzett a Körmend elleni 66–58-as vereség során. A bedobóval és családjával tegnap Újszegeden találkoztunk, és elsősorban nem a kosárlabdáról beszélgettünk.

– Fantasztikus a város – fogalmazott Ivan felesége, Joana, miközben adott egy kekszet egyéves kislányuknak, Victoriának. – Már mielőtt megérkeztünk, rákerestem a Google-ben, és láttam, hogy egy történelmi múlttal rendelkező helyre érkezünk. Tetszik az újszegedi liget, és az is, hogy közel van a folyó, nagyokat szoktunk errefelé sétálni.

Elmesélte egy átlagos napjukat: hét körül ébrednek, a közös reggeli után Ivan edzésre megy, Joana és a kislány sétálni. Igyekeznek egyre többet felfedezni Szegedből. Ebédelni együtt szoktak, majd van néhány óra, amikor a kicsivel vannak. Délután újabb edzés, este pedig ismét közös vacsora a program.

Ivan korábban játszott Macedóniában, Romániában és Törökországban, míg tavaly Olaszországban szerepelt. Sok különböző kultúrájú ország, de vajon melyiket szerették a legjobban? – Olaszországot – vette át a szót feleségétől. – Imádtuk az ország hangulatát, és a konyhájuk is lenyűgözött. De a magyar ételeket is szeretjük, egyre több dolgot kóstolunk meg.

– Nem jelent gondot, hogy ennyit kell költöznünk, szeretünk új helyeket, új embereket megismerni. Victoria Szófiában született, de egy hónapos korában már mi is követtük Ivant Olaszországba – folytatta Joana.

A fiatalok szerető családot alkotnak. Kíváncsiak voltunk, hogy kezdődött a szerelmük. – Bulgáriában egymás melletti városban laktunk, Ivan pedig oda járt iskolába, ahol én éltem. Egy helyen is kosárlabdáztunk, ott ismerkedtünk meg, tizenegy éve alkotunk egy párt. Én csak a középiskoláig játszottam, az egyetem alatt már csak hobbi volt a sport – emlékezett Joana.

A Szedeáknál a csapatkapitány, Andrija Csirics két kisgyereket nevel, így ha kell, tőle és feleségétől, Sznezsanától is tudnak segítséget kérni. – Ha bármi kell, Csiro már mondja is a megoldást, legutóbb például egy jó bababoltot ajánlott. De nemcsak ő, a többi csapattárs is segítőkész, jó elegyet alkot a keret. Sajnos a szezon első meccsét elvesztettük, de úgy érzem, várnak ránk sikerek a szezonban – tette hozzá Ivan.
 
Tudta?
Bulgáriáról az Aranypart és Hriszto Sztoicskov egykori világklasszis labdarúgó mellett az juthat először eszünkbe, hogy a bolgárok fordítva bólogatnak, azaz fordítva mutatják az igent és a nemet. Erre is rákérdeztünk Lilovéknál, akik megerősítették: amikor ők otthon a fejüket rázzák jobbra és balra, az jelenti az igent, amikor pedig le és fel bólogatnak, az a nemet. Ivan elárulta, volt már ebből vicces félreértés pályafutása során, különösen korábbi szerb csapattársai vonták kérdőre, amikor a szóbeli válasz és a bólogatás nem egyezett: „Most akkor igen vagy nem?".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meccslázban: Laczkó János tippelt a megyeegyes hétvégére

A Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 9. fordulójára az UTC egykori játékosa, a Szeged 2011 korábbi utánpótlás-, jelenleg a Dabas U15-ös csapatának A licences edzője, Laczkó János (31) tippelt. Tovább olvasom