Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Bajnok a Mórahalom! SZVSE-Mórahalom 1-3, Sándorfalva-Kistelek 4-0

Izgalmas mecsen győzte le az SZVSE-t, ezzel megszerezte a labdarúgó megyeegy bajnoki címét a Mórahalom!

SZVSE–Mórahalom 1-3 (0-1)
Szeged, SZVSE-pálya, 300 néző. Vezette: Lovas.
SZVSE: Weszelovszky – Hegyesi Á., Ágoston, Laczkó, Márki, Mazula (László), Papp, Simon I. (Báló), Dürgő, Busa, Szalma. Edző: Kántor Ferenc.
Mórahalom: Szűcs – Kothencz, Gyimesi, Udvari (Patarcsity), Mészáros, Lázár, Tóth L. (Bokányi, Tüskés), Vojnics-Zelics, K. Tóth, Tóth A., Szőke. Edző: Tóth Ákos.
Gólszerzők: Márki (56.), ill. Szőke (11.), K. Tóth (64., 89.).

Tóth Ákos: - Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült nyernünk, annak ellenére is, hogy ma a rajtunk lévő nagy nyomás és a kánikula miatt nem játszottunk jól. Azt gondolom, a mórahalmi labdarúgás megérdemelte a bajnoki címet, amelyet az elmúlt évek tervszerű építkezése hozott el. Bízom benne, hogy sikerül az osztályváltás, és egy megerősített csapattal az NB III-ban indulhatunk.

Szőke Péter: - Évek óta javuló tendenciát mutatunk, amely most a bajnoki címmel érte el a csúcsot. Örülök, hogy a Deszk és a Balástya után ismét bajnok lehettem a megyeegyben. Borzasztó fáradt vagyok, nehéz meccset játszottunk, az SZVSE ellen. NB III? Szó van róla, hogy elindulunk, és 33 évesen érzek magamban annyi erőt, hogy kipróbáljam magam a harmadosztályban, ám még megbeszélések várnak ránk ezzel kapcsolatban.

K. Tóth Gyula: - Nem kérdés, a mai két gólom volt a legfontosabb az egész szezonban. 1-1-nél nagyon megijedtünk, de sikerült túltennünk magunkat ezen, és sikerült nyernünk. Azt gondolom, a bajnoki címet a rutinunknak köszönhetjük, az NB III-ról pedig még ráérünk beszélni.

A mai részletetes jegyzőkönyveket itt találja!


Közben máshol: Csanádpalota-Nagymágocs 1-0, Csongrád-Mindszent 3-2, Tápé-HFC II. 1-0 (a hazaiak a 89. percben Kőszegi révén szerezték meg a győzelmet), UTC-Kiskundorozsma 0-3 (0-1), Balástya-Kiszombor 1-0 (0-0), gólszerző: Mészáros. 

90. perc: vége! Bajnok a Mórahalom!

88. perc: eldőlt, 1-3. Patarcsity beadását K. Tóth fejelte közelről a kapuba, ezzel bajnok a Mórahalom csapata! A rögtönzött ünneplés megkezdődött, ám pár perc még van a meccsből.

84. perc: Mészáros ment becsúszva utolsó emberként, ez sem volt veszélytelen.

Közben Sándorfalván: Gémes Bence élete meccsét játssza, negyedik góljával 4-0.

81. perc: Patarcsity lövése a blokkról megy fölé.

79. perc: előbb egy lövést véd Weszelovszky, majd egy Szőke-fejes mecs mellé.

Közben Sándorfalván: Gémes harmadik góljával már 3-0, az a meccs eldőlt, de könyen lehet, hogy ez is csak a döntetlenhez lesz elég Tóth János tanítványainak.

75. perc: egy remek indítással Szalma lépett ki, az ötösön levette a labdát, ám Kothencz az utolsó pillanatban kivágta előle. A szöglet után is volt veszély, egy szegedi lövést Mészáros térdelt ki a gólvonalról. Nincs ez még lefutva.

SZVSE-Mórahalom 1-3. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

72. perc: Simon helyén Báló a pályán.

67. perc: ivószünet.

63. perc: 1-2! Lázár beadása elmegy a lábak között, érkezik K. Tóth, aki nagy erővel kilövi a kapu jobb oldalát 1-2. Tüskés jön Bokányi helyére.

60. perc: Mazula helyén László a pályán.

58. perc: Busa lép ki, majd lő a kapuba, de les miatt közbefújnak. Kicsit minden mórahalminak megállt a szíve.

57. perc: Az SZVSE-nek remek a második félideje - mondják itt a szurkolók. Eddig igazuk is van.

55. perc: nyom az SZVSE. 1-1! A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, egy óriási védelmi hiba után (ketten is lyukat rúgtak) Márki lőtt laposan Szűcs kapujába. Jelenleg bajnok a Sándorfalva!

53. perc: a pontrúgás után Busa fejelhetett, kicsivel mellé. "Nyugdíjasok, szurkoljatok" - kiabálja közben egy nyugdíjas a drukkerek között. Van humora.

52. perc: Gyimesi volt kicsit határozatlan, csak szögletre tudta rúgni a labdát.

Közben Sándorfalván: Gémes második góljával 2-0 a hazaiaknak a Kistelek ellen, rajtuk nem múlik majd. De a Mórahalom nem akar hibázni.

49. perc: K. Tóth tekerése megy kicsit fölé, érik a második mórahalmi gól.

47. perc: K. Tóth kerül helyzetbe, kisodródott helyzetből gurít el a kapus, és kicsivel a kapu mellett is.

46. perc: kezdődik a második félidő, a megsérülő Udvari helyén Patarcsity a pályán. A szerbiai fiú korábban Patarcic néven szerepelt, ám mióta magyar állampolgár, így használja a nevét.

Lóczi Péter, a mórahalmiak játékosa hozza ki az ásványvizet csapattársainak. Ő ma nem játszhat bokaműtétje miatt, ám ünnepelni szeretne, ahogy egy éve is tette: akkor a TTC csapatával nyerte meg a kispályás JATE-bajnokság B ligáját. Most azért nagyobb bulira van kilátás.

Közben máshol, félidei eredmények: Csongrád-Mindszent 1-1, Csanádpalota-Nagymágocs 1-0, UTC-Kiskundorozsma 0-1, Tápé-HFC II. 0-0, Sándorfalva-Kistelek 1-0, Balástya-Kiszombor 0-0. Jelenleg a HFC II. bennmaradásra áll, a két 28 pontos, a Nagymágocs és a Tápé között pedig a rosszabb gólkülönbsége miatt a Tápé eshet ki, de csak akkor, ha három kieső lesz.

45.+2. perc: két percet hosszabbított a játékvezető, ez a félidő.

43. perc: Lázár szép csellel tört befelé (tegnap az ukrán-francián Ribérytől láttunk ilyet), beadása egy védőről pattant szögletre.

40. perc: a mórahalmi Mészáros sárgul be.

38. perc: Szőke életveszély, most K. Tóth beadása után előzi meg védőjét, majd lő, kicsivel fölé.

34. perc: mórahalmi kisszöglet után Szőke fejelhetett, az oldalhálót találta el. Fogja is a fejét!

32. perc: két érdekesség: a mórahalmiaknak becsülendő módon névre szóló mezeik vannak, amely a megyeegyben ritkaság. A hazaiak egyik legjobbja, Hegyesi Zsolt bár ott ül a kispadon, sérülés miatt nem valószínű, hogy beszáll majd.

SZVSE-Mórahalom 1-3. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

30. perc: Szőke veszélyesen játszik, most három védő között szlalomozott el. Lövése előtt rosszul pattant a labda, így jóval fölé ment.

28. perc: mai találatával Szőke Péter egyébként 24 góllal áll a góllövőlistán, a kisteleki Koncz Miklós 26-tal vezet. Lehet, hogy itt is lesznek izgalmak?

25. perc: Szőke kerül ziccerbe, de most 6 méterről nem tudja kihasználni a szegedi védelem hibáját.

23. perc: ivószünet, jól jön ez a nagy melegben.

22. perc: megint Dürgő lőhetett szabadot, ez sem volt túl veszélyes.

Közben Sándorfalván: vezetnek a hazaiak, Gémes lövése a 14. percben jelentett előnyt nekik. Továbbra is nyílt az aranycsata.

18. perc: Dürgő szabadrúgása a sorfalról vágódik le, az egyik mórahalmi nézett bele a lövésbe.

11. perc: vezet a Mórahalom! Tóth Attila beadását Szőke passzolja a hálóba, közeledik a bajnoki címhez a Mórahalom 0-1.

8. perc: kisebb-nagyobb technikai gondok után itt vagyunk. Eddig nem történt semmi különös, 0-0 az SZVSE-Mórahalom.

5. perc: a megsérülő Tóth Lukácsot Bokányi váltja.

1. perc: elkezdték.

16.55: a mai meccsnek a bajnoki cím mellett az is a tétje, hogy jövőre hány megyei csapat lesz az NB III-ban. Ha a Mórahalom lesz a bajnok, csatlakozik a HFC, Tisza Volán, Makó hármashoz, ha a Sándorfalva, ők valószínűleg nem vállalják a feljutást.

Korábban
Szombaton már biztosan bajnokot avatnak a labdarúgó megyei I. osztályban. Csak az a kérdés, hogy a Mórahalom vagy a Sándorfalva örülhet-e. Minden mérkőzés 17 órakor kezdődik, az SZVSE–Mórahalom találkozót online tudósítjuk, a többi meccs jegyzőkönyvét pedig már este megtalálják a delmagyar.hu-n.

SZVSE–Mórahalom
Tóth Ákos csapata idegenben szerezheti meg a hőn áhított első helyet, és ezzel az NB III-as indulás jogát, amellyel már évek óta kacérkodnak (2008: 4. hely, 2009: 4. hely, 2010: 4. hely, 2011: 2. hely). Ehhez az kell, hogy a másik meccsen a Sándorfalva maximum egy ponttal szerezzen többet az utolsó fordulóban, tehát a pályán csak akkor örülhet biztosan, a másik összecsapástól függetlenül a csapat, ha nyer az SZVSE-pályán. K. Tóthék öt meccs óta veretlenek, ősszel 2–1-re győzték le aktuális ellenfelüket, az SZVSE-t.

A várható kezdőcsapatok,
SZVSE:
Weszelovszky – László, Hegyesi Á., Laczkó, Ágoston, Németh, Márki, Simon, Dürgő, Papp, Szalma.
Mórahalom: Szűcs – Bokányi, Vojnics-Zelics, Udvari, Mészáros, Kothencz, Lázár, Patarcsity, K. Tóth, Tóth A., Szőke.

Sándorfalva–Kistelek
A hazaiaknak mindenképpen nyerniük kell a bajnoki címhez, egyben drukkolniuk azért, hogy ez a Mórahalomnak ne jöjjön össze. Ha a Sándorfalva csak ikszel, és Szőkéék esetleg kikapnak, akkor is a Mórahalom örülhet, az azonos pontszám (78) mellett eggyel több győzelmének (25) köszönhetően.

A Sándorfalva remek formában van, legutóbb novemberben kaptak ki, azóta 16 meccsen maradtak veretlenek. A Kistelek ellen decemberben egy szoros, feszült meccsen nyertek 3–2-re.

A várható kezdőcsapatok,
Sándorfalva:
Vasas – Túri, Lippai, Grósz, Barna, Kanász, Molnár, Tuba, Mihalkó M., Gémes, Mihalkó D.
Kistelek: Keresztes vagy Kalics – Gera, Rácz, Piacsek, Keller vagy Tóth Á., Rostás, Kordás, Kiszner, Kispál, Koncz R., Koncz M.


Olvasóink írták

  • 3. stevestone 2012. június 17. 11:18
    „http://www.delmagyar.hu/sport/komoly_atalakulas_elott_a_csongrad_megyei_foci/2283921/”
  • 2. falusi01 2012. június 17. 09:14
    „Tudja valaki,hogy a megye1-ben és a megye 2-ben mennyi kieső van?”
  • 1. Sasu17 2012. június 16. 14:37
    „Mindig otthon játszanak velük???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajak-kenu válogató: a Sík Márton, Beé István kettős nyert 200 méteren

Paksy Tímea nyerte a női kajak egyesek szombati 500 m-es döntőjét a kajakosok és kenusok második… Tovább olvasom