Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Bajnok az ABCOM! Szeged-Nagykanizsa 95-56

Magabiztosan győzött a finálé második meccsén is, ezzel megnyerte az amatőr női NB I-et az ABCOM-Szeged KE kosárlabdacsapata.
Közvetítésünk támogatója az EDF DÉMÁSZ Zrt.

ABCOM-Szeged KE-Nagykanizsa 95-56 (20-17, 23-13, 27-17, 25-9)
Női amatőr kosárlabda NB I, döntő, 2. mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Kovács N. Radnóti.
ABCOM-Szeged KE: LENGYEL 20/3, PUNGOR 20/3, TÓTH C. 10/3, KOVÁTS A. 25/9, RAJNAI 12. Csere: FÜRÉSZ 6, Mészáros 2, Ódry, Zsíros, Barabás. Edző: Mészárosné Kovács Andrea.
Nagykanizsa: FEKETE 13/9, Olasz 1, Fuisz 13, JURKÓ 14, Jagarics 4. Csere: Kiss V. 4, Hegyi 7, Rajkai, Simon, Nagy D., Oros, Bernéth. Edző: Gábor Erzsébet.

Mészárosné Kovács Andrea: - Az, hogyha valaki veretlenül lesz bajnok, minden bajnokságban nagy fegyverténynek számít. Megérdemelten végeztünk az élen, minden játékosom hozzátett a sikerhez. Az idény legfontosabb két meccse még előttünk áll.

IV. negyed
Rajnai küzd meg a labdáért, sikerrel. Lengyel dob be egy egész pályás passzt 72-49. Pungor sérülése miatt áll a játék, szerencsére nem komoly. Fürész marad egyedül a palánk alatt, ő az ilyet nem rontja el 76-49. Szétfutjuk az ellenfelet, Lengyel eredményes 80-49. Kezdhetünk lassan ünnepelni. Kováts Anna triplája, ő is kiválóan játszik az egész meccsen 85-51. Pályán a cserék is, Mészárosné Kovács Andrea igyekszik mindenkinek játéklehetőséget adni. Fuisz talál be 87-54. Tóth Cecília 2+1-es akciója, majd ugyanő a palánk alól és triplából. 95-56 a vége! Kezdődhet az ünneplés, aranyérmes az ABCOM-Szeged KE! 

Másodosztályú aranycsata Szegeden: ABCOM-Szeged-Kanizsa. Galéria: Frank Yvette

III. negyed
Lengyel remek bejátszásából Pungor Krisztina eredményes 47-32. Fürész dobása lejön, Pungor teszi ismét vissza 51-39. Hegyi pontjai, majd megint Pungor, és érkezik Kováts Anna is 55-42. Eddig döntetlenre áll a harmadik negyed. Már nem, Lengyelé az újabb kosár ziccerből 57-42. Fekete triplája után szegedi időkérés 57-45. Kováts gyönyörűen oldja meg három ember között 59-45. Most asszisztot ad, Pungor fejezi be. Rajnai kosarával húsz fölött a különbség 66-45. Szétesett a Kanizsa, időt is kér edzője 68-45. Hegyi, majd Pungor talál be, 70-47 a harmadik negyed vége.

Másodosztályú aranycsata Szegeden: ABCOM-Szeged-Kanizsa. Galéria: Frank Yvette


II. negyed
Fuisz kosarával indul a játékrész 20-19. Lengyel Dalma eddig a legjobb szegedi, megint jó a triplája 26-19. Fürész, majd Rajnai, a túloldalon Fekete eredményes. Látszik, hogy nem lesz könnyű meccs, de eddig fölényben van az ABCOM 32-24. Kováts remek triplája után időt kérnek a vendégek 35-24. "Celebek" a nézőtéren: Molnár Balázs ródiós műsorvezető, a Szedeák játékosai, Ivosev, Dukics, Csorvási és Vida, valamint Ancsin Gábor, a Pick átlövője, Kováts Anna párja. Lengyelnek ma minden bemegy 37-26. Megy ez, egyre nő a különbség, a félidőben 43-30-ra vezet Mészárosné Kovács Andrea csapata.

Másodosztályú aranycsata Szegeden: ABCOM-Szeged-Kanizsa

I. negyed
Lengyel
kosaraivalvezetünk 4-0. Jó jel, hogy a szövetségtől Sterbenz Tamás és Bodrogváry Iván is, nyílván szegedi sikert és éremátadást szimatolnak a levegőben. Belendültek a vendégek is, de Pungor és Kováts Anna kosarával újra a Szegednél az előny 11-8. Jagarics triplájával szorosabb, Mészárosné nem boldog 11-10. Fürész Emőke is a pályán, Lengyel büntetőjével 16-12. Megint ő, kezd elhúzni a Szeged. Kováts ziccerével és három vendégbüntetővel 20-17 a negyed vége.

Másodosztályú aranycsata Szegeden: ABCOM-Szeged-Kanizsa

17.55:
köszöntünk mindenkit az újszegi sportcsarnokból. Az ABCOM-Szeged KE találkozójáról negyedenként frissülő tudósításban számolunk majd be. Ne feledjék, a tét a másodosztályú arany, ezzel pedig az osztályozó lehetősége.

Korábban
Pungor Krisztináék Nagykanizsán is megtartották veretlenségi sorozatukat, így ha ma 18 órától az újszegedi sportcsarnokban – esélyesként – felülmúlnák döntőbeli ellenfelüket, az azt jelentené, hogy az együttes mind a 22 meccsét megnyerve hódítja el a másodosztály aranyérmét.

– Ez a célunk. A nagykanizsai siker csak egy lépés volt, ma tennénk még egyet – mondta Mészárosné Kovács Andrea, a csapat edzője.
A másodosztályú bajnoki cím egyébként nem jelent közvetlen feljutást, a győztesnek még egy osztályozót is sikeresen meg kell vívnia az A csoport utolsójával, amely jelen állás szerint a Cegléd együttese lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogas kérdés dr. Borbáth Csaba élete

Sorozatunkban egykori kedvencekkel, kiváló sportolókkal foglalkozunk. Ezúttal a HKE kosárlabdacsapatának irányítóját, dr. Borbáth Csabát kerestük meg. Tovább olvasom