Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Bajnok lett a Pick (IV. rész: Daniel Andjelkovics)

Daniel Andjelkovicsot Szegeden már professzorrá nyilvánították a Pick-drukkerek, sokan emlegetik nevét a világ legjobb irányítójai között. Mindenesetre, amikor sérült volt, nem is ment annyira a Szegednek. Szerencsére a bajnokság tavaszi idényében igazi dirigense volt csapatának.
– Az őszi idényben szinte szenvedett a Pick Szeged. Ez azért volt meglepő, mert szinte alig változott a Magyar Kupában győztes gárda. Akkor mi lehetett az oka a gyengébb játéknak? – tettük fel az első kérdést Daniel Andjelkovicsnak, a Pick Szeged szerb válogatott irányítójának.
– A bajnokság kezdetén sok probléma halmozódott fel. Elsőnek említeném az új edzőt, aki új játékszisztémát akart velünk alkalmazni. Ez nem is lett volna igazán gond, sokkal inkább az, hogy sorozatban dőltünk ki a sorból.

– Krivokapics, Puljezevics, Bakos mellett Kurtes edzőnek irányító után kellett néznie. Hány hétig szerepelt a maródiak listáján?

Három hónapot hagytam ki. Igaz, kissé korán vállaltam a játékot, de még szerencse, hogy a Schaffhausen ellen sikerült a Bajnokok Ligájában a továbbjutást kiharcolnunk. A nagy sérültek mellett még számtalan kisebb probléma adódott. Ugyanakkor a jobb játék, a bajnokság esetleges megnyerése volt velünk szemben a vezetés elvárása.

– Nem akarom feltépni a sebeket, de a Pick-szurkolók közül többen már a bajnoki második helyet is féltették. Mennyire bízott abban, hogy a Magyar Kupa-búcsú után talpra tud állni a csapat?

– Olyan teljesítmények után senki nem reménykedett jobb eredményben. A legtöbben a második helyet emlegették. Szerencsére a klubvezetésben volt annyi bátorság, hogy a bajnokság közben edzőcserét hajtson végre. Ez pedig, mint utóbb az eredmények bizonyítják, szinte szárnyakat adott a csapatnak.

Izland ellen

Daniel Andjelkovicsnak a többi szerb válogatottal az elmúlt szombaton kellett Újvidéken találkozni. Az edzőtáborban az Izland elleni Eb-selejtezőre készülnek. A két együttes előbb június 9-én Nisben, majd 16-án Reykjavíkban méri össze tudását.
– Nehéz lesz ilyen siker és fáradtság után újból felszívni magamat, de természetesen igyekszem maximálisat nyújtani. Majd a rodoszi nyaralásom alatt kipihenem magam.

– Nem zavart senkit sem az, hogy az egyik napon még játékostárs volt Vladan Matics, másnap pedig már ő lett a tréner?

– Egy csöppet sem gondoltunk erre. Az új edzővel új energiát és új reményt kaptunk. Sokat jelentett, hogy újfajta kondicionálás alapján készültünk. Ennek segítségével a sok nehéz mérkőzés után is gyorsan tudtunk regenerálódni. Nagyon bízom abban, hogy Vladimír Bankovics a következő bajnokságban is segíti a tréningjeinket.

– Matics edző mennyiben tudott új munkával kirukkolni?
– Sok tréning helyett beszélgetés, videózás, mérkőzéselemzés szerepelt a feszített ütemű rájátszás közben. A fittség pedig kellő önbizalmat adott.

– Ennek tudható be, hogy sikerült a Veszprémet is letaszítani a trónról?
– Igen! Elhittük, hogy sikerülhet a bajnoki cím megszerzése. Az első hely a jó csapategység és a szakmai stáb hozzáértésének az eredménye lett.

– Jelentős változáson megy keresztül a csapat: többen eltávoznak, vagy abbahagyják. Mi a véleménye az átalakulásról?

– Sajnálom, hogy több játékostól megválik a klub. Hiányozni fognak, hiszen velük már több éve játszom együtt.

– Mit tud az új játékosokról?

– Egyelőre nem tudok véleményt mondani. Ha majd bemutatkoznak, megismerjük őket, számot adnak tudásukról, akkor jellemezhetem őket.

– Mit vár a következő bajnoki évtől?

– A siker elmúlik. Júliustól már az új bajnokságra kell gondolnunk. Remélem, tovább tart a sikersorozatunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halasiak Vásárhelyen

A HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata a 8. helyen zárta a bajnokságot, és a vezetőség máris… Tovább olvasom