Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Bajnok rúdsportos

Budapesten a Folyondár utcai sportközpont adott otthont a rúdsport magyar bajnokságnak, amely 2012 óta a Nemzetközi Rúdsport Szövetség (IPSF) hivatalos magyarországi vb-kvalifikációs versenye.
A bajnokság az IPSF által teljes mértékben elismert viadal, amelyre az IPSF által meghatározott versenykiírás, szabályok és irányelvek vonatkoznak. A döntőt Budapesten rendezték, a többség fővárosi volt, de jöttek Debrecenből, Szolnokról, illetve Kelemen Orsolya Szegedről, aki a 40-es kategóriában indult, és győzött.

Egy a látványos elemek közül. Kelemen Orsolya bajnok lett. Fotó: DM
Egy a látványos elemek közül. Kelemen Orsolya bajnok lett. Fotó: DM

– Csak ezen a versenyen van egyedül lehetőség, hogy a saját korosztályomban, a Mester 40+-ban startoljak. A videós előselejtező alapján minden kategóriában 10-10 versenyző került a döntőbe. Én a profik között indultam. Az IPSF vb-re az elit kategóriából lehet kvalifikálni, és mivel én még csak a profiban indultam, így a vb-indulás idén kimaradt. Viszont a pontszámom 21,4 lett, amellyel kvalifikálhattam volna, ha például az elitben indulok, hiszen a fiatalabb profikat is megelőztem ezzel a pontszámmal. A versenyre Bökfi Réka és Presinszki Ákos készített fel, a tervem pedig, hogy a közeljövőben gyerek rúdfitnesszel szeretnék foglalkozni. Jövőre pedig irány a londoni vb! – nyilatkozta lapunknak a magyar bajnok Kelemen Orsolya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cél-Tudat SE: céltudatos sportlövők

A zsombói szakkörből indultak, jelenleg Szegeden készülve nemzetközi versenyeken is részt vesznek a Cél-Tudat SE legtehetségesebb sportlövői. Tovább olvasom