Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Bajnoksággal, kupával kezd a Szentesi VK

Vízilabda, Szentes - Beindul a vízilabdaszezon: a Hungerit- Szentes női együttese pénteken 19 órakor hazai környezetben az UVSE II-vel kezd, míg a Valdor-Szentes férfialakulata magyarkupa-selejtezővel, amit a szentesi fedett uszodában rendeznek.
A bajnoki cím védője, a Hungerit-Szentes női vízilabdacsapata pénteken hazai környezetben a bajnoksággal, az UVSE II ellen kezdi a 2014– 2015-ös szezont, majd a következő héten jöhet a magyarkupa-selejtező a Kurca-parti városban. Tóth László vezetőedző együttese megerősödött, új a keretben Bujka Barbara, Pengő Nikolett, Pócsi Bianka, Miskolczi Kitti, és decemberben csatlakozik a kerethez a válogatott kapus, Bolonyai Flóra. Az együttes augusztus elején kezdte a felkészülést, két tornán vett részt, a szegedit megnyerte, a hétvégi egrin a 4. helyen végzett.

Kupaprogram

A magyar kupa szentesi selejtezőcsoportjának programja, szombat, 10 óra: Szolnok–Szentes, 12: Kaposvár–FTC, 18: Szentes–Kaposvár, 19.30: FTC–Szolnok; vasárnap, 11 óra: FTC–Szentes, 12.30: Szolnok– Kaposvár.
– A felkészülés fizikális része jól alakult – mondta a tréner –, de a felnőtt és junior válogatott kötelezettségek miatt a csapatépítésben, a csapattá formálásban még akadnak adósságaink. A cél? Magasra tettük a lécet, a bajnokságban az elvárás a cím megvédése, ebben a versengésben a jelentősen megerősödött UVSE-n kívül a BVSC, a Dunaújváros és az Eger is rivális lehet. Minél több fináléban szerepelnünk kell, ez összesen hármat jelenthet: a bajnokságon és a magyar kupán kívül a nemzetközi porondot, tehát az Euroligát vagy a LEN-kupát. A játékosállomány erre predesztinál minket, de addig – az európai selejtező januárban lesz Szentesen – igazi csapattá kell érnünk, formálódnunk.

A férfiegyüttes, vagyis a Valdor-Szentes augusztus 4- én kezdte a felkészülést, és mindössze egy tornán, a hazai Yordo-kupán hangolódhatott a feladatokra, azt a 3. helyen zárta. A keret alaposan kicserélődött, két szerb, egy holland játékos mellett érkezett még Vörös, Dőry-Farkas, Boros, Somogyi, ami a csapatépítés szempontjából jelentett nagy feladatot, kihívást, hiszen közel 70 százalékos változásról volt szó.

– Az összjátékot még csiszolni kell, ehhez három dolog kell: türelem, türelem és gyakorlás – közölte Matajsz Márk vezetőedző. – De az eddig látottakkal elégedett vagyok, a hazai tornánkon akadtak biztató pillanatok, a végére elfáradtunk. A magyar kupa szentesi selejtezője is fontos állomás a csapatépítés szempontjából, mi elsősorban a bajnokságra figyelünk, ott kell minimum a 10. helyen zárni, ami a biztos bennmaradást jelenti. A kupában a csoportunk nagyon erős: a Szolnokon kívül a Kaposvár és a Ferencváros lesz a riválisunk, de inkább csak az utóbbi kettő, mert a kvartettből kiemelkedik a Szolnok, és három gárda küzd a másik továbbjutó helyért a legjobb 8 közé. De természetesen nem adjuk fel, és hazai környezetben, szurkolóinktól támogatva jó lesz pólózni – mondta a szakember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hírverő mérkőzés: Szegeden a Diósgyőr

A találkozó megtekintése ingyenes lesz. Tovább olvasom