Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Bajusz 159 góllal jobb, mint Ilyés

Ilyés Ferenc Veszprémbe igazolása még mindig téma a szurkolók között. A válogatott átlövő két évre szerződött az MKB együttesébe. Van, aki mérges rá, de akadnak olyanok is, akik elfogadják a játékos távozását.
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának honlapján ismét forr a szurkolói fórum. Természetesen a fő téma Ilyés Ferenc távozása Veszprémbe. Akad, aki elfogadja a játékos döntését, de sokan csalódtak benne, amiért éppen az ősi riválishoz igazol.

Időzzünk egy kicsit Ilyés Ferencnél. A székelyudvarhelyi születésű sportoló a 2000/ 2001-es szezonban mutatkozott be a Pick Szeged csapatában. Egy meccsen játszott, és ezen egy gólt szerzett. A következő idényben már nagyobb szerep jutott neki, ekkor 21 meccsen lépett pályára, és 25 gólt jegyzett. Igazán jó és eredményes átlövővé Kovács Péter keze alatt vált, hiszen egyre jobb, és gólratörőbb játékkal rukkolt elő. Hogy az egykori világválogatott szakember mennyire jó hatással volt Ilyésre, azt mutatja, hogy előbb 94 (2003/2004), majd 130 gólt (2004/2005), lőtt, míg Kovács utolsó szezonjában, 2005/ 2006-ban 107 találatot jegyzett. Zoran Kurtes és Vladan Matics edzősködése idején sem lehetett rá panasz, hiszen 129-szer zörgette meg a hálót. Ilyés Ferenc hat idény alatt 486 gólt jegyzett. Szép teljesítmény.

Persze kíváncsiak voltunk az ezen a poszton szereplő további kézilabdásokra is. Bajusz Sándor játszott a legtöbbször Ilyéssel felváltva. Sőt az egykori magyar válogatott átlövő mögött sokáig Ilyés csak csere volt. A közönség talán legnagyobb kedvence Ilyés bemutatkozásakor (2000/2001) 133 gólt dobott. Ezután 141, 124, majd 62 találat következett. A 2005/2006-os szezont a PLER- ben töltötte Bajusz, de a fővárosiaknál is folytatta a gólgyártást, 94 „dugót" termelt. Az idény közben Csurgóról visszaigazolt játékos meghálálta a vezetők bizalmát, hiszen 92 gólt ért el az idei szezonban. Bajusz a hat szezon alatt 645 gólig masírozott. Nem akármilyen teljesítmény! Ezt kevesen gondolták volna.

Tavaly Nenad Perunicsics volt Ilyés váltótársa. A világhírű játékos 90 találatig jutott a Pickben. Sutka Norbert is ott van a keretben, egyelőre azonban nem jutott neki főszerep. Igaz a mostani szezonban már mutatott valamit a tehetségéből, hiszen 44 találatot azért elért. Bár a 2005/ 2006-os szezonban nem a Pickben játszott, mégis erre lehet a legbüszkébb a válogatott átlövő, hiszen Komlón – kölcsönben szerepelt – 163! gólt ért el

Nos, ez volt az elmúlt hat szezon szegedi balátlövő posztja. Ognjen Backovicsot igazán meg sem említettük, hiszen a szlovén válogatott játékos nem nyújtott maradandót, a góljaira és rá is kevésbé emlékeznek a szurkolók.

Szóval azért érdekes az adat: kevesen gondolták volna, hogy Bajusz 645–486-ra megnyeri kettejük gólpárbaját. Végül is Bajusz Sándor maradt a csapatnál...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez szörnyű!

"Egyetlen egyszer sem mondta ki a játékosügynök, hogy az MKB-Veszprém is képben van. Miért? Félt a… Tovább olvasom