Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 17°C Még több cikk.

Bajusz: Nincs kényszer

Bajusz Sándor, a Pick Szeged bal átlövője a Dunaferr elleni öt elődöntő-mérkőzésen huszonnyolc gólt szerzett. A harminchat éves kézilabdás sokak szerint sokadik virágzását éli. Ígéri, a Veszprém ellen is mindent megtesz a szegedi sikerért.
– Mennyire jött rendbe a szerdai orrsérülése?
– A lágy rész eltörött. Ezért ahhoz nem engedek senkit hozzányúlni. Egyébként jól megvagyok vele.

– Egyesek azt mondják, hogy másodvirágzását éli. Mennyire érzi ezt a megállapítást igaznak?

– Semennyire. Én mindig mindent megtettem a sikerért. Az, hogy most kijött a lépés, ilyen meg van. Nem foglalkozom az okokkal. Már előre kell tekinteni. Talán azt is meg kellene nézni, hogy a 28 gólból mennyi született hétméteresből.

– Megnéztem! Huszonkét gólját büntetőből lőtte. Ez jelent valamit?
– Az ég világon semmit. Volt azért, amikor én is hibáztam, mint a szerdai mérkőzésen rögtön az elsőt hagytam el.

Szegeden ünnepelne

Az MKB Veszprém szerdáig az ellenfél ismerete nélkül készült a bajnoki döntőre. Aligha meglepő, hogy a veszprémiek a fináléban a Dunaferrel játszottak volna szívesebben.
– Bevallom, az elődöntőben az újvárosiaknak szurkoltam, Persze, legyen bárki a rivális, számunkra csakis az aranyérem megszerzése lehet a cél. Talán jobb lett volna, ha mi is feszesebb párharcot vívunk a PLER ellen, így viszont frissebbek lehetünk. Remélem, Kiril Lazarov sérülése nem okoz zavart, ráadásul az orvosok manapság már csodákra képesek. Szeretnénk végre már idegenben is nyerni, óriási élmény lenne, ha Szegeden ünnepelhetnénk a bajnoki címet – mondta Gál Gyula, az MKB beállója...

– Már korábban is megfigyeltem, hogy az a típus, aki amikor kell, nagyon fel tudja szívni magát. Vagy nem jól látom?

– Nálam a rájátszás más kategória, mint az alapszakasz hétköznapjai. Az az elvem, hogy a play offon van a lényeg. A formát is ekkorra kell időzíteni.

– Azért kíváncsi lennék arra, mennyire befolyásolja a teljesítményében az, hogy már korábban nyilvánosságra hozta a vezetés, nem kötnek az új bajnokságra szerződést?

– Természetesen foglalkoztat ez a kérdés. De csak addig, amíg fel nem megyek a pályára. Ott azonban már a győzni akarás motivál.

– A jövőjét már szervezi?

– Csinálom a dolgom a Pick Szegedben. Vannak érdeklődőim. Majd meglátjuk. Nem kapkodom el.

– Szombaton 16.10-től megkezdődik a Veszprém elleni bajnoki döntő. Mire számít?

– Mint ahogyan velünk szemben a Dunaferrnek sem volt teher a vállán, ugyanúgy most mi játszhatunk Veszprémben is felszabadultan. Görcsölés nélkül még idegenben is lehet keresnivalónk. Én játszottam már olyan Pickben, amely győzni tudott idegenben is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Infúzióval frissített a Pick Szeged

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának heroikus küzdelemben sikerült csak kiharcolnia a bajnoki… Tovább olvasom