Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Bajusz Virág softballválogatott

Új sportágakat meghonosítva a Hódmezővásárhelyi Beavers Baseball és Softball Club 2 éve működik a városban. Az egyesület fiatal, de már van utánpótlás-válogatottja, az edző Bajusz István lánya, Bajusz Virág.
Két éve működik a városban a Hódmezővásárhelyi Beavers Baseball és Softball Club, és legjobb eredményként a felnőttcsapat az NB III-ban a 4., a magyar kupában a 6. helyezést könyvelhette el – tudtuk meg Mérnyei Lajos elnöktől. Az utánpótlás-nevelésben mióta Bajusz István edző foglalkozik velük, rengeteget fejlődtek, és az ország legjobbjai közt vannak; a közelmúltban Nagykovácsiban rangos tornán a riválisokat fölényesen verve, megelőzve a 3. helyen végeztek.


Az egyesületben jelenleg 20 felnőtt és 16 utánpótlás, vagyis serdülő korú játékos űzi a sportágat. A már említett eredményeken kívül a legnagyobb siker, karrier az edző lányának, a 15 esztendős Bajusz Virágnak a nevéhez fűződik, aki korosztályos softballválogatott.

– Addig, amíg be nem hívtak a válogatott edzőtáborába, baseballoztam, ott ismerkedtem meg a sportág női változatával, a softballal – árulta el Virág. – Korábban kipróbáltam más sportágakat: triatlonoztam, tékvandóztam és táncoltam, de ez most rabul ejtett. Szeretnék minél magasabb szintre jutni benne, jó eredményeket elérni egyesületemmel, és a felnőtt válogatottba is bekerülni. Ehhez azonban még sokat kell tanulnom, fejlődnöm.

Az édesapa-edző, Bajusz István elmondta, lányán kívül ígéretes tehetségnek számít Vér Krisztián, Deák Dávid és Rácz Viktor. A szövetség támogatja a Hódmezővásárhelyen folyó minőségi szakmai munkát. – Minden a következetességen, a rendszerességen múlik. A magas követelményszint nem szétzilál, összetart, csakis munkával lehet eredményt elérni, én ebben hiszek, és erre utánpótláscsapatunk is bizonyíték – közölte a szakember, majd még elmondta: – Minden fejben dől el, és a sport a világon mindenre megtanít.

A szabadtéri edzéseket a Klauzál utca végén, a Szivárvány Szakosított Otthonnál található területen tartják, itt rendezik a bajnoki találkozókat is, valamint ugyanott épül az új, minden igényt kielégítő pálya. A téli tréningeknek, foglalkozásoknak a HISZK Gregus Máté Tagintézmény sportcsarnoka ad otthont. A klub január 26-án rangos nemzetközi utánpótlástornát rendez a Hódtói Sportcsarnokban, amelyen magyar, román és szerb együttesek vesznek részt – az előzetes kalkulációk szerint 10–12 –, februárban pedig Szerbiában szerepelnek tornán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barzó premier WTA-pontja

A Gellért SE teniszezője az ob-ra készül Hajnal Istvánnal. Tovább olvasom