Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Bakai Csaba: az NB III reformra szorul

Sorozatunkban aktualitásokkal – sikerekkel, kudarcokkal – foglalkozunk. Egyhangúlag választották a Magyar Labdarúgó-szövetség amatőr bizottságának alelnökévé a megyei szövetség elnökét, Bakai Csabát, aki reformokat tervez.
– Az ön olvasatában mit jelent, az egyhangú szavazással elfogadott alelnöki kinevezése?
– Az április vége óta tartó, tehát nem régi ismeretség utáni megelőlegezett bizalomként értékelem. Talán annak a munkának is köszönhető, amelyet az elmúlt öt hónapban az amatőr bizottságban elvégeztem.

Bakai Csaba elnökként reformokat tervez. Fotó: DM/DV
Bakai Csaba elnökként reformokat tervez.
Fotó: DM/DV

– Az NB III-as bajnokságokért felel. Mi lehet az első és mi a legfontosabb feladat?
– Véget kell vetni annak a szokásnak, hogy a megyei bajnok nem vállalja a feljutást az NB III-ba. Úgy kell átalakítani a harmadosztályt, hogy a játékosoknak az valóban belépő legyen a magasabb ligákba. Amatőrnek már nem számít, profinak még nem, ezért aztán azt kell elérni, hogy ha szükség van rá, inkább a profizmus felé haladjon. Cél az is, hogy kevesebb, de erősebb csoportokból lehessen feljutni az NB II-be. Világosan látszódjon, miért érdemes elindulni a harmadosztályban. Ne átmenet legyen, hanem élesen körvonalazódjon, hogy az amatőrök utolsó ligája, a „megyeegy" után a profik első osztályáról van szó. Jelen állapotban a törvények még nem teszik lehetővé, hogy ez így legyen.

– Milyen visszhangja van a reformoknak a szövetségben?
– Szabad keze van az amatőr bizottságnak. Több variánst szeretnénk a hazai szövetség asztalára tenni, amelyből vagy egyet kellene elfogadni, vagy a több jóból egy nagyon jót összegyúrni. Az NB III most a legdrágább amatőr bajnokság, amely tényleg reformra szorul.

Olvasóink írták

 • 9. Schwarczblauer 2010. szeptember 19. 21:43
  „A cikk címe helyesen: Bakai Csaba reformra szorul...
  :)”
 • 8. laikusok 2010. szeptember 19. 18:50
  „Bakai Csaba nem véletlen szeretne profi futballt az NBIII-ban is, hiszen anyagilag érdekelt ebben, "sportvállalkozás" tulajdonosa és ügyvezetője, de egyelőre eddig az osztályig jutott.
  Csakhogy a profizmus nem csak foglalkozás szerűen végzett tevékenységet, hanem bevételt termelő üzletmenetet is feltételez.
  Vele - és még jó néhány sokad osztályú fociguruval csak az bajom, hogy nem a sportvállalkozással megtermelt bevételekből - azaz jegybevétel, közvetítési jog eladás, reklámértékesítés, hanem az adóforintokból származó közpénzől szeretne profitálni!
  Márpedig egyszerű közgazdaságtan- ha eladhatatlan a ,,termék", nem kell ,,csinálni"!
  Nem szégyen kedvtelésből sportolni, játszani, sokan teszik ezt, és még többen tehetnék, ha a feltételek adottak lennének.
  A sok-sok milliót, amit az eladhatatlan focis produktumokért fizetünk inkább fordítsuk mindenki által használható sportlétesítmények építésére és üzemeltetésére, mert csak végig kell nézni a szegedi lehetőségeket- igen siralmas állapotokat találunk pályák, csarnokok terén mennyiségben és minőségben egyaránt...”
 • 7. antikos 2010. szeptember 19. 17:41
  „NCA - BMÖ

  NA ez volna az igazi meccs:)”
 • 6. eldorádó 2010. szeptember 19. 16:46
  „4. airwaves 2010.09.19. 12:51

  ez a Bakai a KITE-Szeged cslsz szintű futtatásával nem tűnik hitelesnek, de hát demokratikusan megválasztották, mint ahogy medgyessyt vagy a gyurcsányt is...”
 • 5. JungHeinrich 2010. szeptember 19. 15:01
  „:-DDDD az egesz ketballabas ,nyomorek magyar futbalnak van inkabb igenye megujulasa tehat igaza van...”
 • 4. airwaves 2010. szeptember 19. 12:51
  „Az NB III.-at akarja megreformálni, amikor a CSLSZ is egy kupleráj? Mással se foglalkoznak, csak a KITE Szegeddel! Mondjuk ez várható volt...”
 • 3. ultra 2010. szeptember 19. 11:57
  „hajrá!”
 • 2. eldorádó 2010. szeptember 18. 17:37
  „bár, azt nem értem ,ha egy amatőr megye1 bajnok egyesület nem bírja az nb3 anyagi terheit és ezért ott nem indul, az miért ördögtől való? Ez még mindig jobb, mint ha bajnokság közben dobja be a törülközőt! Ráadásul a Csongrád nem indulása révén indult a KITE-Szeged, aminek sem pályája, sem ifi csapatai nincsenek...”
 • 1. eldorádó 2010. szeptember 18. 17:31
  „Bakai nem is beszél zöldségeket, sőt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszerezte első pontját a férfi kézilabdacsapat

Kecskemét - Avar György együttese a Mezőkövesd otthonában ért el 31-31-es döntetlent. Tovább olvasom