Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Bakai Csaba elégedetlen

Február 15-én tisztújító taggyűlést tart a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség, az összejövetel legfontosabb témája a lejáró mandátumú elnök, az elnökség és a felügyelőbizottság újraválasztása. Sorozatunkban igyekszünk alaposan körbejárni a témát a jelöltek révén.
Mint arról már korábban beszámoltunk, többen is jelezték, indulnának a CSLSZ elnöki pozíciójáért. Ilyen például Bodó Imre, Tiszasziget polgármestere, a lejáró mandátumú elnök, dr. Talpai János is, valamint Bakai Csaba önkormányzati képviselő. Utóbbi egy hivatalos összejövetellel indította el kampányát a szegedi megyeházán, többek között ásotthalmi, csanádpalotai, zsombói, üllési, bordányi szakemberek előtt. Az elnöki pozícióra aspiráló Bakai nyolcfős elnökségi jelöltcsapatában ott van az egykori NB I-es labdarúgó, a Mórahalom edzője, Orosházi László, a Délvilágnál az év edzőjének választott makói sikertréner, Kolozsvári János, az SZVSE-Gyálarét edzője, Sahin-Tóth Dezső, a sándorfalvi Szekeres Károly, a mindszenti dr. Hevesi Tamás, a kisteleki Molnár Róbert, valamint dr. Duray Péter, csak Török Zsolt hiányzott.

Bakai Csaba beköszönt az elnökjelöltek közé. Fotó: Schmidt Andrea
Bakai Csaba beköszönt az elnökjelöltek közé.
Fotó: Schmidt Andrea

– Rendkívül elégedetlenek vagyunk a megye labdarúgásának helyzetével. Ennek megfelelően a szakmai beszélgetéseim alatt rengeteg elégedetlen elnökkel, szponzorral, játékossal, a labdarúgásban szereplővel találkoztam, akik kardinális változást sürgetnek. Külön bajnokság indult, a CSLSZ nem támogatja a kispályás labdarúgást, nem szervez téli kupákat, nincs megyei NB I-es játékvezető, nincs interaktív kapcsolat a klubok és a szövetség között, az utóbbi működése rányomta bélyegét a szakosztályokra, összességében pedig a szövetség ténykedése elmaradt a klubok elvárásaitól. Szakmailag hiteles embereket találtam az elmúlt néhány hetes beszélgetéseim során, akik csapatként, kész elképzelésekkel látnának munkához. Civil kezdeményezésként, pártpolitikától függetlenül szeretnénk dolgozni, a munkamegosztás és a szakmai felkészültség pedig garancia lehet arra, hogy ha megkapjuk a bizalmat, a megye labdarúgását minőségi szintre visszük a szolgáltató jellegű CSLSZ vezetésével, amelyben az együttesek kiszolgálása a lényeg, de minden csapat egyforma elbírálás alá esik. Mi, civilszervezeti vezetők a különböző kampányokban akár egymás ellen is elindulunk, de az különböztet meg a pártoktól bennünket, hogy eredményhirdetés után a közös célokért már együtt küzdünk. Azt szeretném, hogy mind az elnökjelöltek, mind az elnökségbe jelöltek február 16-án már egy közös megbeszélésen jelöljék ki funkciótól függetlenül azokat a feladatokat egymás számára, amely a megyei labdarúgás felemelkedését segíti. Amennyiben engem választanak elnöknek, a legelső megbeszélésen kerekasztalhoz szeretnék mindenkit ültetni – mondta afféle székfoglalójában Bakai Csaba.

Olvasóink írták

 • 16. pinkfloyd60 2010. február 11. 14:51
  „Bakai Csaba egy tipikus mai magyar politikus.Pénzt,könnyü pénzt szimatol a labdarugásban. Nem kell nagy josnak lenni,hogy ki nyeri a következő vállasztást. Azt is lehet tudni,hogy az adott párt a labdarugást favorizálja,és abba akar komoly pénzeket pumpálni. Nem bizok Bakaiban!!!”
 • 15. senior 2010. január 10. 17:21
  „Bocsánat elnökségi tag jelöltje.Szemüveg nélkül írtam ((:”
 • 14. senior 2010. január 10. 17:13
  „Vinnai értesüléseim szerint a Talpai féle csapat elnökjelöltje.
  Mivel tudomásom szerint Talapai két ciklust végigcsinált igen szerény eredményekkel most pedig fűt-fát igérgetve járja a megyét és ajánlgatja számolatlanul a pozíciókat szerintem a Vinnait( aki szakmailag szerintem is rendben)
  hiányoló hozzászólás hazai pályáról jön.
  Aki most a maga sérelmeit orvosoltatni vagy avagy ambícióit kiteljesíteni a Talpain keresztül próbálja az az eddigi vezetést élteti.
  Ebben az esetben nehéz lesz az újakkal együttműködni.
  Miért nem vállal a Vinnai az utánpótlás bizottságban funkciót?
  Zuhanyhíradó szerint a Bodóék már azért könyörögnek a csapatoknak(Kozma,Kavics,stb),hogy ne menjenek el szavazni mert akkor símán nyernek Sahin,Lima,Oros,Bakai,stb
  Ejnye hát hol a foci szeretete uraim,a nagy bátorkodásnak síma vereség lesz a vége?Focit akarunk végre!”
 • 13. soccerr 2010. január 10. 14:03
  „Tisztelt Sportszerető!Nem tudom hogy mennyire ismered az illetőt de másoknak nem ez a véleménye az adott személyről.Az hogy a játékos szereti vagy nem az ugy gondolom mindenkinek a magánügye.Az ahonnan indultak abból a káoszból, ez az eredmény óriási.Nem véletlen hogy a labdarúgást kiemelten kezeli a város a lehetőségeihez mérten .Valószinú te egy sértett ember vagy azért nyilatkozol igy Vinnairól.Szerintem egy korrekt ember.De a véleményed lehet más mint az enyém.”
 • 12. sportszerető 2010. január 09. 20:02
  „Vinnai? Hát nem tudom, szerintem beképzelt, öntelt, nem szeretik a játékosok.”
 • 11. NógrádiT 2010. január 09. 18:37
  „Kedves soccer !
  A leendő elnökségben dr. Hevesi Tamás Mindszentről képviseli Vásárhely környékét,a 8 tagú elnőkségben 5.-en nem szegediek,egyébbiránt hozzászólása nagyon értékes gondolatokat tartalmazott !

  HAJRÁ CSONGRÁD MEGYEI,HAJRÁ SZEGEDI FOCI !”
 • 10. soccerr 2010. január 09. 16:49
  „Nem ismerem Bakai Csabát de jószivvel ajánlom neki hogy az elnökségi csapata tulzottan Szegedi érdekeltségú személyekből áll.Nemcsak Szegedből áll Csongrád megye.Nem képviseli senki Hódmezővásárhelyt illetve környékét sullyal a csapatában.Több évtizede képben vagyok a csongrád megyei focival kapcsolatban és rálátásom van rá.A Vásárhelyi focit az utóbbi 7-8 évben óriási szervezettség övezi.A Vinnai István által vezetett HFC a kiszámithatósággal bir.Nem költekezik túl magukat nem hazudoznak a játékosoknak edzőknek.Amit megigérnek ha nem előbb de utóbb teljesitik.Szervezett utánpótlásnevelésük példaértékű.Eredményeiken látszik hogy a fiatalok nevelése az elsődleges.Ők a foci felvirágoztatásáért dolgoznak és nem a pénzért vett sikerekért.Ez azt jelenti hogy kiégett követeledző focisták igényeit elégitik ki mint pl Korábban Zákányszéken,Kiszomboron,Balástyán és most Sándorfalván.Üzenem Bakai Csabának és a tobbi elnökjelöltnek hogy a szervezettség megszervezése érdekében kérjenek tanáscot Vásárhelyről.Azoknak pedig itt üzenem akik nem az utánpotlást támogatják gondolják át és mérlegeljenek.A jövót vagy a multat támogatják.Nekem mindegy ki a CSLSZ elnöke csak a foci érdekében tevékenykedjen.”
 • 9. senior 2010. január 07. 23:37
  „Uraim csak az igazat a bakai rendszeresen focizik az Együtt Szegedért csapatában kispályán.
  A múlt héten játszottam ellene Ásotthalmon öregfiúk tornán.
  Ifista korában a megye egyik leggyorsabb játékosa volt a SZEOL-ban.
  Asszem az Alsóvárosban is focizott.
  Szóval aktív focistáról beszélünk.”
 • 8. ráérő 2010. január 07. 22:48
  „7...tintasbarns tömör és eltalált hsz...nem is ez érdekli őket.”
 • 7. tintasbarns 2010. január 07. 20:41
  „Ami Baka Csabát meg Bodó Imrét illeti ezek azt sem tudják füzik a labdát vagy pumpálják.”
 • 6. ClarkGriswald 2010. január 07. 15:24
  „2: én úgy gondolom, hogy az, aki a pályán virtuóz, az nem biztos hogy jó menedzser. Ide pedig az kell...”
 • 5. ráérő 2010. január 07. 12:42
  „3.....ismerős szavak ezek ilyen tájt elő kerülnek majd lecsillapodnak.Az eddig általam ismert összes jelölt ilyeneket igért ellesve modszert a politikábol.Az eredményt ismerjük. Egyiknek sem hiszek!!!A város vezetője ha szeretné a focit mindentöl többet érne , sokat lenditene rajta.A többi mehetne a levesbe.”
 • 4. ruslan 2010. január 07. 12:39
  „"ráérő" picit tévúton jársz. Csak te nem ismersz fel a labdarúgáshoz köthető személyt..., de ez a saját magad tudatlansága...

  A CSLSZ-ben már nagyon régen lejárt egy lemez. Itt újat kell feltenni. Legyen ez a Bakai Remix! :-)”
 • 3. Al_Capone 2010. január 07. 12:26
  „Bakai szereti a focit, mi ezzel a baj? Aki arról krákog, hogy neki nincs súlya, úgy érzékelem, nem egészen tudja, ki is Ő tulajdonképpen.

  Kolozsvári (az év edzője), Orosházi (egy álló csillag Szeged labdarúgásában!), Sahin (ebben a sportban él, amióta járni tud, a semmiből építette fel gyerekfoci egyesületét) Szekeres spori volt, Duray doktor pedig végre olyan változást hozhat, aminek eredményeként a sokat hiányolt sporttudomány is beépülhet a SZAKSZÖVETSÉG munkájába, ezzel élenjáró példát teremthet Szeged és Csongrád megye, mert itt nem csak a megyeszékhelyről van szó!

  Végre lesz utánpótlás koncepció, amire nagy szükség van. Hétről hétre olvasom itt a gyerekfociról a tudósításokat, meccsekre járok, s ha ezeknek a gyerekeknek nem építünk futballt, akkor elhagyják a várost vagy akár a sportágat, ami veszélyes!

  Ja, a minőségi labdarúgás több pénzt hozhat a városnak, mint Herr Botka valaha is tudna! Befektetők, sportbarátok, szurkolók, neves játékosok és lehetne még sorolni!

  Össze kell már végre fogni, elég volt egyesek önző magatartásából és árulásából!

  egy másik oldalról egy hozzászólás!”
 • 2. ráérő 2010. január 07. 11:20
  „Lehet hogy eljutunk odáig egyszer nem csak ujságirot,jogászt,közgazdászt, képviselőt,polgármestert, hanem a focihoz közel állo neves labdarugot látunk az elnökiszékbe??? Kik ezek a kalandorok akik az utoso honapban fényesitik itt magukat. a pályák közelében sem láttam őket idáig.Ha már itt tartunk akkor mutassák be a többit is ,hátha véletlenül fölismerünk egy sportembert a személyében.”
 • 1. ultra 2010. január 07. 10:29
  „Sok sikert Bakai Csabának és társainak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oltványi: profi lesz a 27 éves ökölvívó?

Oltványi Dávid (27), a Szegedi Boksz Klub ökölvívója nem versenyzett az elmúlt évben. A 2007-ben… Tovább olvasom