Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Bakai és a pénz miatt nem játszott az Algyő

Nem lépett pályára az ESMTK elleni bajnoki mérkőzésen, hazai pályán(!) a labdarúgó NB III Alföld csoportjának negyedik fordulójában az Algyő. A háttérben a csapat és az elnök, Bakai László közötti ellentét húzódik.
Három meccs, nulla pont, kevés szerzett (4) és sok kapott (13) gól. Így fest a labdarúgó NB III Alföld csoportjának jelenlegi utolsó helyezettjének, az Algyőnek a statisztikája. A rossz szereplés önmagában még nem jelent semmit, hiszen a sorozatból huszonhárom forduló még (tegnap) hátra volt. Ám a kudarcokkal teli hetek és napok már hónapok óta jelenlévő problémát hoztak a felszínre. Nézzük az eseményeket kronológiai sorrendben!

Pénteken este negyed kilenc előtt pár perccel az a hír érkezett, hogy az Algyő másnap nem lép pályára saját otthonában az ESMTK ellen. Szombaton 14.30-kor az Algyő edzője, Tóth Ákos elkezdte a taktikai értekezletet. És gyorsan be is fejezte.

az Algyő edzője, Tóth Ákos elkezdte a taktikai értekezletet. És gyorsan be is fejezte. Fotó: Schmidt Andrea
Az Algyő edzője, Tóth Ákos elkezdte a taktikai értekezletet, de gyorsan be is fejezte.
Fotó: Schmidt Andrea

- A héten hivatalos levelet kaptam Bakai László elnöktől, amelyben az utazási költségtérítésünk megszorítása is szerepelt. A játékosokkal közöltem a levél tartalmát, és ennek eredménye volt, hogy az eligazítás első perceiben lemondtam, mivel nem voltam biztos abban, hogy pályára lépünk. Megkérdeztem a csapatot, hogy ezek után hajlandó-e játszani, majd a nemleges választ és a lemondásomat tudattam az elnökkel - mondta Tóth Ákos.

Az események ezek után felgyorsultak. Miközben az ESMTK játékosai mit sem sejtve átöltöztek, Bakai elnök és az elnökség egyik tagja, Bajusz János bement az algyői öltözőbe. Hosszas megbeszélés után sem változott a kép, azaz az Algyő tartotta magát a már korábban közölthöz, így nem volt hajlandó pályára lépni. Információink szerint a játékosok ezen a megbeszélésen ígéretet kértek, hogy Bakai lemond. Sőt akadt olyan is, aki a pénzét is veszni hagyta volna, csak az elnök távozzon... Volt, aki elhagyta a sportcentrumot, más a büfében kötött ki, a lényeg: a bajnoki kezdésének időpontjában, 16.30-kor semmi sem utalt arra, hogy Algyőn mérkőzés lesz.

Elmaradt az Algyő bajnoki meccse - KÉPGALÉRIA

Hogy miről is van szó? Ahogy hallottuk, az NB III Alföld csoportjában szereplő Algyő költségvetése pontosan tükrözi a jelenlegi (utolsó) helyezését - valóban nem gazdag klub, viszont amit anyagilag az önkormányzat vállalt, azt teljesítette mindig pontosan és időben. A pénzösszeg pedig, amelyekről a labdarúgók esetében költségtérítés címén szó van, átlagban személyenként, havonta kb. 35 ezer forintot jelent. És mégis van, akinek több mint három hónapja tartoznak... A játékosok elsősorban mégsem a pénz, hanem az azt kezelő személy miatt vállalták szombati döntésüket.

Szerettük volna az ügyben megkérdezni Bakai Lászlót is, de lapzártánkig nem tudott nyilatkozni.

Olvasóink írták

  • 1. grb@invitel.hu 2009. szeptember 08. 17:51
    „hajrá”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda is indul a torontói Mazda Kupán

A Pekingben olimpiai bajnok Vajda Attila mellett a szintén szegedi Gyökös Lajos teszi vízre a hajóját Torontóban. Tovább olvasom