Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Bakai nem tervez drasztikus személycseréket

Nem tervez drasztikus személyi megújulást a megyei labdarúgó-szövetség új elnöke, Bakai Csaba, aki nem fél attól, hogy akadozna majd a gépezet, és csak azokkal hajlandó dolgozni, akik a labdarúgásért tesznek.
– A hétvégén tavaszi bajnoki rajt az NB II-ben, az NB III-ban, a megyei I. és III. osztályban. Választott már mérkőzést a programból?
– Az előző szombaton a sándorfalvi utánpótláscsapat tornáján adtam át díjakat, most vasárnap pedig Makóra megyek, ahol a helyi sporttanácsnok meghívására látogatom meg a megye legmagasabban jegyzett csapatát, amelynek új műfüves pályáját is átadjuk immár hivatalosan.

– Lesz „söprés" a labdarúgó-szövetségben?
– Nem tervezem a drasztikus személyi megújulást. A teljes átvilágítás után döntünk személyi kérdésekről. A munkatársak létszámát bővítenénk, erre a feladatok lecsupaszítása érdekében szükség van. Pályázati referens is csatlakozik majd a csapathoz, a főtitkári posztra pedig pályázatot írunk ki, amelyen bárki, így akár a régi főtitkár is indulhat, sőt akár nyerhet is.

– A szimpatizánsok, illetve az ellendrukkerek problémái alapján lesz dolga bőven az elkövetkező időszakban.
– A héten valószínűleg megérkezik a megbízólevelem, ami után már hivatalosan is a CSLSZ elnöke leszek, és ami legitimmé teszi az elnökséget és a felügyelőbizottságot, majd amint megkapom, negyvennyolc órán belül összehívjuk az elnökséget, és a bizottsági személyek kérdésében döntünk. Lesznek benne újak, de régiek is.

Optimistán tekint a jövőbe az új CSLSZ-elnök. Fotó: Veréb Simon
Optimistán tekint a jövőbe az új CSLSZ-elnök.
Fotó: Veréb Simon

– Mivel akarja meggyőzni az ellendrukkereket?
– Minden versenyben adunk és kapunk, sebeket ejtünk. Csak a választás napján voltunk ellenfelek, egyébként bárkivel leülök, aki a labdarúgás megyei felemelkedését szeretné támogatni. Az elkövetkező néhány hónap őket is meggyőzi arról, hogy mindazok, akik a futballból élnek, éltek, el lettek, el lesznek távolítva, és csak azokkal dolgozom, akik a labdarúgásért tesznek. Szerencsére sok, a második táborba tartozó emberrel találkoztam.

Feladatok

A CSLSZ új vezetésének elkövetkező egy hete igen eseménydús lesz. Ma 17 órától a szövetséghez tartozó utánpótláscsapatok összejövetelét tartják a Közép fasori székhelyen, majd március 4-én 17 órától a játékvezetők megbeszélése következik a bizottsági elnök és az elnökségi tagok kinevezésével. Március 8-án (hétfő) 17 órától pedig a nemzeti civil alapprogram működési célú pályázataihoz tartanak előadást és adnak segítséget ketten: dr. Bene Tamás, a nemzeti civil alapprogram dél-alföldi elnöke, valamint dr. Kisbodri Cecília pályázati referens.

– Voltak, vannak, akik még ebből a gyenge megyei futballból is megélhettek?

– Kevesen, de jól, míg a sokat dolgozó, a szabadidejüket a sportágra rááldozó sportvezetők alapvető költségei sem voltak megtérítve. Eddig hat olyan szerződést néztem már át, amely anyagilag és jogilag is terheket ró a szövetségre, és ezek egyike sem szolgálta a jó gazda gondosságával a megyei futball érdekeit.

Keményen bánt elődjével a közgyűlésen. Kinek vagy minek szólt ez a magatartás?
– Aki ismer, tudja, hogy sosem voltam kedves, aranyos ember a munkában. Látványosan felháborodtam, mert egyrészt úgy éreztem, sértő, amilyen körülményeket teremtettek a közgyűlésen, gondolok itt arra, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzatnak nem megfelelő volt a lebonyolítás menete. Segíteni kellett, hogy törvényes irányba terelődjön a folyamat. Másrészt illetéktelen beavatkozásnak tekintettem, hogy dr. Talpai János véletlenül éppen a közgyűlés délelőttjén kapta meg az MLSZ kitüntetését, ezzel megpróbálva befolyásolni a pártatlan közeget. Nem méltó módszer egy ilyen fontos eseményhez. A szavazás a küldöttek kritikáját fogalmazta meg az elmúlt tíz évről.

– Új elnök, új éra, lesz újabb székház?

– Valóban szeretnénk frekventáltabb, a belvároshoz közelebbi helyre áthelyezni a székhelyünket, középtávú célunk pedig valamelyik szegedi pálya műfüvesítése, és ott egy állandó székház kialakítása.

– Nem fél a zötyögéstől, a rendszer akadozásától?

– Nem. Minden kollégám érti a feladatát, a saját területén szakember. Bele akarunk folyni minden munkába, és minél hamarabb belelendülni a Csongrád megyei futball fellendítésébe.

Olvasóink írták

 • 20. josibarat 2010. március 02. 17:28
  „Tényleg 100 ezret kapott benzinre a főtitkár havonta??? Ez nem semmi!!
  Másnak a havi fizetése sem éri el a 100 ezret és még abból kell kifizetni-e a számlákat.”
 • 19. senior 2010. március 01. 23:13
  „nem egy malomban örlünk ,szerintem a cslsz nem kényszerít senkit arra ,hogy nevezzen ,de segít a forrás előteremtésében mindenkinek aki partner a pályázati ügyekben. ez nem kampány ,hanem önzetlen civil baráti segítség .és igeln a legendásoknak is jár.persze akinek semmi sem jó az itt is nihil.”
 • 18. ráérő 2010. március 01. 22:00
  „Kedves senior mi csak focizni szeretünk.Tettük ezt idáig is Mlsz,cslsz nélkülis. Örülünk hogy a megtisztulás elkezdődött.....de a Ti fellépésetek utánn sem fogunk rohanni a nevezésilapért.Nem látjuk azt hogy garantáltan a csapatok érdekeit szemelőtt tartva fognátok a munkához. A kampánynak és a folytatásnak is a pénzröl szol minden második szava.Ez az ami nekünk sem nagyon van,ugyhogy nem tudunk nektek sem adni.Majd ha elérkezettnek látjuk az időt jelentkezünk! Igyekezzetek kedvező döntéseket hozni mert az igérgetésekkel már tele a padlás.”
 • 17. senior 2010. március 01. 21:06
  „kedves sportszerető mintha savanyú lenne a szőlő,talán bizony te is a talpai árvák közül való vagy?”
 • 16. senior 2010. március 01. 20:43
  „kedves ráérő ne ide járj hazudozni(((:
  a választás után talpai kivonult bakai meg kb a 15-ik sorban ült úgyhogy egy szót sem tudtak beszélni az eredményhirdetés után.
  néhány adalékot hallottam a talpai féle szerződésekről ma!tolvaj banda!
  100 ezer benzinpénz havonta kormányosnak
  90.000 havonta a honlapkezelésre stb.
  lesz itt még sok érdekes adat alig várom(((:
  ahogy ismerem bakai rendet vág köztük((:”
 • 15. ráérő 2010. március 01. 20:24
  „Hát hazudni azt már tud,de végülis politikus nem de?..."Janikám ha megengedtük volna hogy megtartsd a beszámolodat lehet téged választanak ujra".... ezt ő mondta a választás után Talpainak!”
 • 14. ultra 2010. március 01. 20:15
  „13-as, természetesen a névjegykártya osztogatás a saját társasága között történt, nem hiszem , hogy a Talpai brigádból valaki kapott volna!

  Főtitkár helyére pályázat lesz kiírva, ennyi, nem kell ezt ragozni!”
 • 13. sportszerető 2010. március 01. 20:08
  „A közgyűléssel kapcsolatos nyilatkozat miden szava hazugság, még hogy ő terelte jogilag helyes irányba? gusztustalan. Aki ott volt tudja mindenki hogy mi történt, névjegykártyán osztogatták azok neveit akire kellett szavazni. Ez inkább hasonlított egy hatalomátvételhez.”
 • 12. josibarat 2010. március 01. 18:21
  „Úgy hallottam,hogy a főtitkári posztra történő pályázati kiírás csak formalitás, minden marad a régiben!!
  Tud valaki erről valamit????
  Csak az elnököt és az elnökséget váltották le, de aki osztja az "észt" az marad.”
 • 11. Logaritmus 2010. március 01. 14:13
  „Nem kell foci. Csak ha megél a belépőjegyekből és a szponzori támogatásból. Ne is mondjátok: a profi kézilabdába is kár volt annyi adópénzt nyomni.”
 • 10. tintasbarns 2010. március 01. 14:02
  „A Bakai annyit ért a labdarúgáshoz mint tyúk az ábc hez, még roszabb lesz a labdarúgó sport.”
 • 9. ClarkGriswald 2010. március 01. 13:38
  „Lehet, hogy a focihoz ért, de a nyakkendőkötést még gyakorlnia kell.”
 • 8. Tisza 2010. március 01. 12:32
  „Zehn!
  Egyetértek, sem stadion, sem egy normális felnőttcsapat-még amatőr sem!- nincsen Szegeden.
  Makón van egy, egyelőre.
  Ami Városunkat illeti, ez a helyi politikai-gazdasági- és média"elit" utóbbi 10 éves közös sara( 2000, 2005, 2008!).
  Ultra!
  A CSLSZ-ben már megtörtént a változás.
  2 hónap és az országban is meg fog történi.
  Októberben nagy valószínűségggel a Városunkban is meg fog.
  Te mit javasolsz, ezek után meddig várjunk türelemmel fociügyben?”
 • 7. ultra 2010. március 01. 12:09
  „Felesleges volt ez a cikk, semmitmondó, csak lehet a délmagyarnak irnia kell valamit, ki van adva!”
 • 6. zehn 2010. március 01. 11:56
  „Az a baj,hogy ebből a beszélgetésből semmi konkrétum nem jött át, ami a megye labdarugását felemelné.Ha csak az nem,hogy kellene egy új székház valahol a belvárosban.Ez persze érthető,mert kényelmes szép helyről jobban lehet irányítani,szervezni a nagy semmit. Mert, kedves barátaim, itt bizony sem foci,sem egy normális /Szegeden még nem normális sem/ stadion nincs.”
 • 5. Tapasztalt 2010. március 01. 11:10
  „ez nem Kovi, ez a bajszos karcsu szelid gyerek a Kuszi !”
 • 4. 1702 2010. március 01. 11:03
  „2. hozzászólás allwin 2010.03.01. 09:27

  Ja, ja Kovit a CSLSZ-be és mindenki jól meg lesz b@szv@ :)”
 • 3. ultra 2010. március 01. 10:25
  „Igaza van Bakainak nem kell drasztikus személycsere, Talpai maradhat takarítónak!:)”
 • 2. allwin 2010. március 01. 09:27
  „A képen jobb oldalon látható bajszos urat kellene megválasztani, sokkal jobban menne a foci.”
 • 1. ultra 2010. március 01. 08:05
  „hajrá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: a lehetőségek meccse volt

Hatalmas csatát, és nem mindennapi izgalmakat hozott a Pick Szeged Valladolid elleni idegenbeli… Tovább olvasom