Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Bakik bizony előfordulnak

Egy adminisztratív hiba miatt lehetséges, hogy a Debrecen labdarúgócsapata hiába harcolta ki szereplését az Európa Liga csoportkörében, a zöld asztalnál mégis kiesik az EL-sorozatból. Csongrád megyei kluboknál érdeklődtünk, milyen hasonló bakikra emlékeznek saját házuk tájáról.
Összesítésben már 4–1-re vezetett a Debrecen labdarúgócsapata a Liteszk Lovecs elleni Európa Liga-selejtezőjében, amikor egy perccel a visszavágó vége előtt Herczeg András szakmai igazgató pályára küldte Máté Pétert. A védő labdába is alig ért, ám mivel nem volt benevezve a selejtezőkre, elképzelhető, hogy a baki miatt a zöld asztalnál mégis a bolgárok jutnak a csoportkörbe. Az eset kapcsán körbenéztünk, Csongrád megyében történt-e hasonló eset a sportpályákon.

Összekevert fényképek. A labdarúgás területén Borsándi Istvánt, a HFC technikai vezetőjét faggattuk a bakikról.

– A Debrecenéhez hasonló hiba szerencsére még nem történt nálunk, ám kisebb gondok már adódtak. Amikor beindul egy szezon, több száz igazolást kell elkészítenünk, így ilyenkor néha elfelejtünk, összekeverünk dolgokat. Így történt például, hogy az utánpótláscsapatunknál két játékos igazolásán, akik nagyon hasonlítottak egymásra, felcseréltük a fotókat. Egy régi sztori is eszembe jut. Még évtizedekkel ezelőtt az akkori vásárhelyi együttes vidéken felejtette a játékosok összes igazolását, erre azonban csak a következő heti, hazai bajnoki előtt két órával jöttek rá. Több mint kétszáz kilométert kellett szélvészgyorsan leautózni a papírokért, ám szerencsére azok a kezdő sípszó előtt megérkeztek a stadionba – mondta.

A két technikai vezető, Dobozi Iván és Borsándi István is került már nehéz helyzetbe.   Fotók: Karnok Csaba
A két technikai vezető, Dobozi Iván (kékben)...
 Fotó: Karnok Csaba

Lekésett repülő. A rengeteg nemzetközi meccset játszó Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál is akadnak olykor gondok, leginkább az utazások során.

– Néha elkeverednek a papírok, volt, hogy az indulás előtt kész hajtóvadászatot folytatunk egy-egy útlevélért – mondta Dobozi Iván, a Pick technikai vezetője.

– Ami picit kellemetlenebb volt, az a frankfurti reptéren sokáig vásároló egykori kapusunk, Nenad Puljezevics esete. Puki egy hazaút során későn hallotta meg az utolsó figyelmeztetést, így 20 másodperccel azután ért a transzferhez, hogy a személyzet bezárta volna az ajtókat. A németek nem kegyelmeztek, így Nenad csak egy későbbi géppel tudott hazautazni.
De legalább integetett nekünk – mesélte.

Az orvos miatt nyertek. – A legemlékezetesebb eset a női kosarasok egy kecskeméti vendégjátéka során történt meg – kezdte a történetet Laluska Pál, a Szeviép-Szeged technikai vezetője.

és Borsándi István is került már nehéz helyzetbe. Fotó: Karnok Csaba
...és Borsándi István is került már nehéz helyzetbe.
Fotó: Karnok Csaba

– Az akkor még Szeged KE néven szereplő csapat nem tudta elkezdeni a másodosztályú bajnokiját, mivel a hazaiak nem biztosítottak orvost a találkozóra. Kivártuk az ilyenkor kötelező időt, majd 20–0-s sikerrel hazajöttünk – mondta Laluska Pál.

Lemaradó kollégák. Nem adminisztratív hiba, és nem is jár érte pontlevonás, de azért bakinak számít: a sportrovat több munkatársával is megtörtént már, hogy az idegenbeli meccsek alkalmával megyei csapataik ottfelejtették őket a helyszínen.

Így járt Imre Péter, aki a HNKC csapatbuszáról maradt le egy debreceni vendégjáték során a tudósítás leadása miatt, míg Mádi Józsefet még a Makó FC futballistájaként felejtették ott egy szolnoki benzinkút mosdójában.

A jó hír: szerencsére mindkettejükért visszakanyarodott a csapatbusz.

Ma dönthetnek a Debrecen ügyében

Egyelőre nincs döntés. Az UEFA tegnap reggel a Debrecen–Litex Lovecs Európa-liga-találkozóval már foglalkozott, azonban szankciót még nem hozott. Mint ismert, a bulgáriai visszavágón Máté Péter jogosulatlanul lépett pályára a magyar bajnok csapatban, mert nem volt benevezve. A Litex még pénteken beadta az óvását, így az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalból jár el. Évekkel ezelőtt éppen a bolgár csapat vezetői hibáztak, akkor a Litex megúszta pénzbüntetéssel. A DVSC is ebben reménykedik, hiszen összesítésben 4–1-gyel búcsúztatta a bolgár bajnokot, Máté pályára lépése pedig nem befolyásolta az eredményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márton duplázott a Tisza-kupán

Remek hangulatban rendezték meg Szegeden, a Felső Tisza-parti stadionban a Tisza-kupa nemzetközi atlétikaversenyt. Tovább olvasom