Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 1°C | 8°C Még több cikk.

Baksa csapdában, Török kényszerpihenőn

Budapest – Június 21-e óta gőzerővel készül a Zágrábban augusztus 29-én kezdődő Európa-bajnokságra a magyar férfi vízilabda-válogatott. Kemény Dénes 20 fős keretében található a Szeged Beton két kiválósága, Baksa László és Török Béla is, igaz, utóbbi most pihenőre kényszerült, eltörött az ujja.
A magyar pólósok zöme még javában élvezi a jól megérdemelt nyári szabadság minden létező örömét, ez alól húszan kivételt képeznek. A legjobbak, akik a Földközi-tenger kavicsos partja és árnyékot adó pálmafái helyett a Margit-szigeti Széchy uszodában időt, fáradságot nem sajnálva minden energiájukat bevetve melóznak. Azért, mert tagjai akarnak lenni a Zágrábba utazó válogatottnak, azért, mert Európa-bajnoki címről álmodnak.

A kiválasztottak között a bajnoki harmadik Szeged Betont Baksa László és Török Béla képviseli. Az elmúlt évekhez hasonlóan előbbi most sincs irigylésre méltó helyzetben.

Baksa László Európa-bajnoki álmai nem hiúsultak meg azzal, hogy nem utazik Siracusába. Fotó: Schmidt Andrea
Baksa László Európa-bajnoki álmai nem hiúsultak meg azzal, hogy nem utazik Siracusába. Fotó: Schmidt Andrea


Szegediek nélkül

A válogatott kedden repül el Olaszországba, a szerdán kezdődő siracusai nemzetközi tornára, ahol a csoportmeccseken a görögökkel, az oroszokkal és az olaszokkal játszanak. Az utazó keretben nem lesz szegedi: Török Béla ujjtörés miatt marad itthon, míg Kemény kapitány három kapust visz magával, Baksa László Magyarországon marad.

– Négyen vagyunk kapusok a keretben, Szécsi Zoli, Gergely Pista, Nagy Viktor és én – mondta Baksa. – Közülünk ketten utazhatunk majd az Eb-re, egyelőre megjósolhatatlan, hogy kikre esik Kemény Dénes szövetségi kapitány választása. – Azt gondolom, mind a négyünknek egyformák az esélyeink, senki sem élvez elsőbbséget, de hátrányt sem a másikkal szemben. A formámmal szerintem nincs baj, ellenben a fáradtság kezd legyőzni, holtponton vagyok, mintha betonba lennének öntve a lábaim. De ez egyáltalán nem gond, ennek minden felkészülés 4. és 7. hetében így kell lennie.

A kapus klubtársa, Török Béla nem mondhatja el magáról, hogy a szerencse kegyeltje.

– Kétkapuztunk a kanadaiakkal, amikor egy kósza lövésbe olyan szerencsétlenül kaptam bele, hogy a bal kezem gyűrűsujjából letört egy kis darab – sajnálkozott a két méternél is nagyobbra nőtt óriás. – Két hétre kényszerpihenőre kerültem, de ez csak a játékra igaz, az edzéseken mindent elvégzek, de a meccseket egy ideig szüneteltetnem kell. Emiatt nyilván nem repesek a boldogságtól, de az Eb-ig még jócskán van idő, addig bőven lesz időm felépülni.

Balszerencsés. Török bal keze gyógyulásra vár. Fotó: Schmidt Andrea
Balszerencsés. Török bal keze gyógyulásra vár. Fotó: Schmidt Andrea

A 20 éves játékos szerint az összezártság ellenére remek hangulatban folyik a munka.

– Mindegyikünk előtt egy cél lebeg: kihozni magunkból a maximumot. Jóban vagyunk egymással, nincsenek egymásra mutogatások, segítjük a másikat, aztán majd Dénes eldönti, hogy kire van szüksége Zágrábban. Szerencsére a hétvégeken hazamehetünk a családunkhoz, szeretteinkhez, a mostanit menyasszonyommal, Helgával a Balaton partján töltöm. Aztán hétfőn megy minden tovább.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szedeák: beneveztek az A csoportba

Hét év után tér vissza az A csoportba a Dél-Konstrukt SZTE- Szedeák férfi kosárlabdacsapata. A szegedi együttes magja már majdnem teljes. Tovább olvasom