Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Baksa egyedül kevés volt: Szeged Beton-Kotor 7-13

Hatgólos, 13-7-es vereséget szenvedett a Szeged Beton csapata hazai pályán a Primorac Kotortól az Euroliga főtáblájának 3. fordulójában.

Szeged Beton - Primorac Kotor 7-13 (1-1, 2-4, 2-6, 0-2)

Euroliga főtábla, 3. forduló
Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Stavridis (görög), Schwarts (izraeli).

Szeged: Baksa - Juhász 1, Kiss 2, Molnár 2, Busila, Török, Somogyi. Csere: Kayes, Varga, Komlósi, Younger 2, Palotás. Edző: Kásás Zoltán.

Kotor: Radics - Brguljan, Csucskovics 1, Setka, Azevedo 4, Pavlovics 3, Draskovics. Csere: Petrovics, Trajkovics 2, Kállay, Milosevics, Steinmetz Á. 1. Edző: Ranko Perovics.

Emberelőny: 13/6 ill. 8/4.

Ötméteres: 1/0 ill. 1/1.

Kipontozódott: Komlósi (20. perc), Petrovics, (22. perc), Trajkovics (30. perc).

Kásás Zoltán: Nagyon rosszul zártuk az évet, ez nem férfias játék volt. Ez az eredmény, ha nem követik az utasításokat, hanem mindenki a saját játékát játssza.

4. negyed (0-2)

8. perc:
Kettős fórból se tudunk betalálni, Török kapufa. Marad a 7-13.

7. perc: Trajkovics csavarja is jó. Meddig kínoznak még minket a kotoriak? 7-13.

5. perc: Egyszerűen nem. Be vagyunk oltva gól ellen? Megint elveszik a labdát a bírók, mielőtt helyzetbe kerültünk volna. Fórban a Kotor, időt is kérnek a vendégek.

4. perc: Már semmi nem megy. Kiss vágja a kapufára a büntetőt. Baksa megint véd, ő ma az egyszemélyes Szeged Beton.

Baksa egyedül kevés volt: Szeged Beton-Kotor 7-13. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

3. perc: Juhász beadását cseni el Brguljan, de szerencsére Molnár is labdát szerez. Varga marad fent, ketten a nyakán, az ejtés a kapufára megy. De kellett volna...

2. perc: Kállay addig gondolkodott, hogy Varga szerelte. Sokra nem mentünk vele, mert Brguljan szedi el a labdát Kiss elől. Csucskovics úszik meg, de a húzást kiüti Baksa. Ha ő nem lenne, még rosszabbul állnánk...

1. perc: Younger hozza el a labdát, Brguljan bosszankodik. Busila engedi el a lövést középről, de a blokkban elakad.

3. negyed (2-6)

8. perc:
Megint elveszik a bírók a labdát a Szegedtől, az indulásból Pavlovics szerzi meg második gólját. Újabb rossz szegedi támadás,a Kotorét is lefújják. Baksa engedi el az utolsót, nem volt veszélytelen, a kapufáról jön le. 7-11.

7. perc:
Szétestünk. Pavlovics húzza be a rövidbe a labdát. Török maradt le. Már négy közte... 6-10. Petrovics is kipontozódik. Kiss szépít előnyből. 7-10.

6. perc: Setka előnyből, pedig az első kísérlet kimaradt. Újra hárommal megy a Kotor. Mi képtelenek vagyunk betalálni.

5. perc: Azevedo már négygólos, most ötméteresből rakott hozzá egyet. 6-8.

Baksa egyedül kevés volt: Szeged Beton-Kotor 7-13. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

4. perc:
Brguljan indul meg megint, de az ejtés a kapufán csattan. Azért minden nem jöhet össze nekik se. Fórban a Beton, időt is kér Kásás Zoltán.

3. perc: Petrovics lövi szét a kapufát, egyre jöhettünk volna fel, de kontra. Brguljan hajol el a sorfal mellett, ezt Baksa hogy szedte le? Legalább neki jól megy, újabb kontra nálunk.

2. perc: Molnár szívta fel magát, újra előnyből talál be. Ebben minden dühe benne volt. Kettőre jövünk fel. Gyerünk fiúk! 5-7.

1. perc:
Younger már megszorította Brguljant, de így is a Kotor kezd. Gyorsan góllal is, Steinmetz Ádám talál be. Molnár se tétlenkedik sokat. 4-6. Steinmetz megint tisztán, nem is remegett meg a keze. A védelem lemaradt úgy a félpályánál. 4-7.

2. negyed (2-4)

8. perc:
Kontra megint a szegedi oldalon. Azevedo könyörtelen, a bombába még beleért Baksa. Újra vezet a Kotor. 3-4. Már azt hittük, hogy megússzuk a végét, de nem. Azevedo két emberrel küzd, és így is nyer. Hatalmas gól... 3-5.

7. perc:
Kisebb káosz a medencében, de kétszeri próbálkozásra sem találnak be a szegediek. Younger védekezik jól, legalább a gólt megúsztuk.

6. perc: Meg is lett az eredménye az időkérésnek, oda a kétgólos előny, Trajkovics egyenlít. 3-3.

Baksa egyedül kevés volt: Szeged Beton-Kotor 7-13. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc: Előnyben a Beton, de kontra. Jön a fór a túloldalon is, időt kérnek a kékek.

4. perc: Egy rontott támadás itt, egy ott,majd megint egy itt... Azevedo szépít, Busila marad le róla. Meg is kapja a magáét Kásás Zoltántól és Baksától is. 3-2.

3. perc: Baksa milyen ziccert fogott előnyben?! Setka próbálta behúzni a rövidbe, de csak próbálta.

2. perc: Milics addig-addig ijeszgette Juhászt, hogy csak elejtette a labdát a szegedi elé. Indulhat a Szeged. Megy is, Younger vezetésével! Fórból talál be az ausztrál tehetség. 3-1.

1. perc: Brguljan is megnyeri a ráúszást Törökkel szemben. Sokra nem jutnak a vendégek, Steinmetz elől szerez labdát Török. Younger szerez vezetést, de szép gól volt! 2-1.

1. negyed (1-1)

8. perc:
Török is szerel a túloldalon, Molnár úszik meg. Nem is tudják szabályosan visszatartani, előnyben támadhat a Szeged. Juhász gyorsan egyenlít. Nagyon kellett. 1-1.

6. perc: Megtört a jég, de sajnos nem mi törtük meg. Csucskovics avatja fel Baksát. 0-1. Némán ülnek a nézők, mindössze két szurkoló bíztatja a csapatot. Juhásznál fújnak kontrát, erre mindenki feltámad.

5. perc: Kimarad a kotori előny is, majd Molnár küzd centerben a labdáért. Hiába.

Baksa egyedül kevés volt: Szeged Beton-Kotor 7-13. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

4. perc: Kontra a szegedi oldalon. Baksa újabb labdát csen el, legalább ő eremekül kezd. Újabb rontott támadás, ennél több kellene fiúk. Bár megnyugtató, hogy a Kotor se jobb. Draskovics lövését üti ki Baksa.

3. perc: Somogyi megint, de ez se lett jobb, mint az előző próbálkozás. Kásás Zoltán is szóvá tette. Baksa újabb védést mutat be, kell a jó kezdés tőle.

2. perc: Megkapta az első fórt a Beton, előbb Kiss kezéből esik ki a labda, majd Somogyi lövése kerüli el bőven a kaput. Baksa bravúrral véd a túloldalon.

1. perc: Setka nagy fölénnyel veri Törököt, a vendégek kezdhetik a mérkőzést. Setka engedi el, de elszáll a kapu mellett a labda.

Korábban

- A Vasas elleni budapesti összecsapásukat megnéztük, ismerjük őket, úgy gondolom, akkor lehet sanszunk a győzelemre, ha keveset hibázunk, ha nem engedjük lefordulni riválisunkat, és az is rendkívül fontos feladat, hogy ne engedjük labdát kapni Steinmetz Ádámot. Persze a legjobb amerikai pólósra, a pompásan lövő Azevedo semlegesítésére is különös figyelmet kell fordítanunk. - mondta Kásás Zoltán vezetőedző.

Szomorú hír, hogy a Szolnok elleni meccs utolsó 20 másodpercében Vindischnek részleges lovaglóizomszakadása lett, úgyhogy ő biztosan nem lesz ma ott a medencében. Talán még januárban sem.

Olvasóink írták

 • 4. csizmadialaszlo 2010. december 19. 09:54
  „Jó pihenést kívánok a Csapatnak! Tegnap talán túl hamar megadta magát a társaság! ,,Spongya rá! A lónak is négy lába van, mégis megbotlik."”
 • 3. zehn 2010. december 19. 09:29
  „Sajnos továbbra is hullámzó a csapat teljesítménye.Egyszer képes bárkit megverni,máskor meg képes az óvodai válogatottól is kikapni.Most egy jobb gárdától kaptunk ki, de itthon elvárható lett volna a szorosabb eredmény.”
 • 2. zoli100 2010. december 18. 23:17
  „Túl nagy falat volt a kotori csapat,akik remekül kihasználták a szegedi csapat védekezésbeli hibáit.Sajnos csak felvillanásaink voltak,lassan járattuk a labdát a fal előtt,de sebaj,nem őket kell megverni. Összeségében nincs ekkora különbség a két csapat között.Hajrás Beton!!!”
 • 1. Zotya100 2010. december 18. 19:16
  „Sajnálom ezt az eredményt. Nyilván jobbak nálunk, de az is tény, hogy általában mikor ilyen erős csapatok ellen előre úgy nyilatkozunk, hogy "meglepetésre készül a csapat", akkor mindig veszítünk, nem is kevéssel.
  Ezt már évek óta figyelem, tényleg így van.
  Nem kéne előre fogadkozni meg ígérgetni, egyszerűen csak megpróbálni nyerni.
  De akkor is: Hajrá Szeged, jó csapat vagytok!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszasírjuk Mocsait - sportblog

Sajnos annyira megszoktuk már az utóbbi években, hogy nagyon nem is bosszankodunk a női… Tovább olvasom