Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Baksa kemény falat emelt: a Beton 10-4-re győzte le a Zvezdát

Simán verte szerb ellenfelét a Szeged Beton csapata a férfi vízilabda BL-selejtezőjében: Vincze Balázs együttese 10-4-re győzött a szerb Crvena Zvezda ellen. Holnap a Sturm 2002 Ruza lesz a szegediek ellenfele délután 17 órától.

Férfi vízilabda BL-selejtező, D csoport, 1.nap

Szeged Beton–Crvena Zvezda 10-4 (2-0, 3-0, 4-1, 1-3)
Újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Moiralisz (görög), Simion (román).

Szeged Beton: Baksa - Juhász Zs. 1, Somogyi, Molnár T. 3, Hegedűs 1, Kunac, Bálint. Csere: Török 2, Varga 1, Kayes 1, Kiss 1, Younger, Turzai. Edző:Vincze Balázs.

Crvena Zvezda: Pijetlovics - Aksentijevics, Vasovics, Ivosevics, S. Rasovics 2, Stojcsics, Avramovics. Csere: V. Rasovics,  Kljajevics, Milijanovics 1, Randjelovics 1, Draksimovics. Edző: Dejan Savics.

Emberelőny: 4/1 ill. 9/1.

Ötméteres: 2/2 ill. -.

A másik mérkőzésen: Sturm 2002 Ruza (orosz)-Primorje Rijeka (horvát) 10-16 (1-5, 2-3, 3-4, 4-4).

Vincze Balázs: Koncentráltan és fegyelmezetten játszottunk az első három negyedben, ez el is döntötte a mérkőzést. A Strum holnap ennél nehezebb ellenfél lesz, de a mai meccsen belefért, hogy felengedtünk az utolsó játékrészben.

Kőkemény védekezéssel és a számtalan Baksa-bravúrral szemben a szerb Crvena Zvezda tehetetlen volt, így nagyobb erőfeszítés nélkül nyertek a szegediek.

4. negyed (1-3)

8. perc:
Bálint lövi telibe a blokkot, majd Kunac is próbálkozik. A végén Hegedűs úszik fel, de kétszer lövi a blokkba a labdát. A végén marad a 10-4.

7. perc: Milijanovics is beköszön azért, picit minta elaludtunk volna. Időt kér Vincze Balázs. Így is kimarad a fór. 10-4.

6. perc: Molnár próbálkozik meg egy távolival, de elakad Pijetlovicsban. Strahinja Rasovics viszont már a második gólját szerzi, 10-3-ra szépít a Zvezda. 10-3.

Baksa bravúrokkal verte a Szeged Beton a Zvezdát a vízilabda BL selejtezőjében. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. perc: A nagy lövésig eljut a Zvezda, de Baksa mindent véd. Még mindig a vendégek támadnak, de Somogyi szerez labdát.

4. perc: Megint fór, és megint a kékeknél. Időt kér Dejan Savics.

3. perc: Újabb fórt  hagynak ki a vendégek, majd három szegedi rohanja le a két fős szerb védelmet. Kiss lövi ki a hosszút. 10-2.

1. perc: Hegedűs lemarad Rasovicshoz képest, a vendégek jöhetnek. Strahinja Rasovics távolról, ebben minden dühe benne volt. 9-2.

3. negyed (4-1)

8. perc:
Juhász volt túlbuzgó, messziről próbál ejteni, de leszedi a vendég hálóőr. Megvan a Zvezda első gólja, Randjelovics talál be fórból. A szerb B-közép nagyon boldog csapata első találatának. 9-1.

7. perc: Aksentijevics és Avramovics se talál be előnyből, Töröknek viszont nem is kell fór, gyorsan megszerzi a második találatát is. 9-0.

6. perc: Filipovics próbálja eltüntetni Törököt a víz alatt, félig sikerül is neki, így a szegedi lövését könnyedén fogja a szerb kapus.

Baksa bravúrokkal verte a Szeged Beton a Zvezdát a vízilabda BL selejtezőjében. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. perc: Molnár Tamás harmadik góljánál jár, végre előnyből is betalálunk. 7-0. Baksának azóta se tudnak gólt lőni. Török is felavatja Pijetlovicsot, most büntetőből. 8-0.

4. perc: Hegedűs szerez labdát, szépen végig is viszi, hatalmas gólt lő a magyar bajnok. 6-0.

2. perc: Kayest küldik ki a játékvezetők, időt kér a Zvezda. Avramovics lövése Somogyi blokkján akad meg, onnan meg csak a kapufára pattan a labda. Juhász ellen kontra.

1. perc: Juhász Zsolt hozza el a labdát, mi jöhetünk. Turzai adja be Kayesnek, de szerelik a fiatal centert. Avramovics lövését tolja ki Baksa, marad a vendégeknél a játékszer.

2. negyed (3-0)

8. perc:
Kljajevics egyedül a szélen, hatalmas labdát kap középről, de neki elég volt, ha Baksára nézett, szépen előtte a kapu felett. Újabb vendég ejtés, Baksa leszedi. Turzai félpályáról, de ezt védi Pijetlovics. A félidőben öt gól a szegediek előnye.

7. perc: Aksentijevics egy ejtéssel próbálkozik, de Baksának ma minden gyerekjáték. Molnár kezéről sodorják le a labdát, pedig parádés centergól lehetett volna.

6. perc: Kunac is jól védekezik, megint a miénk a labda. Török viszont a blokkba vágja a labdát.

Baksa bravúrokkal verte a Szeged Beton a Zvezdát a vízilabda BL selejtezőjében. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. perc: Varga Péter "fekteti el" az egykori világbajnok kapust, ezzel már 5-0.

4. perc: Török beadása után Molnár két emberrel a nyakában pörget a vendég kapuba. Második gólját szerzi az olimpiai bajnok. 4-0.

3. perc: Kayes hatalmas gólt lő, végre igazán hangos a szegedi közönség is. Ezzel már 3-0.

2. perc: Baksa hihetetlen, Rasovics tehetetlen. Turzai lövi el a kapu felett a labdát, jöhet a Zvazda. Nem jutnak messzire, mert kontrát fúj a román játékvezető.

1. perc: Török könnyedén hozza el a labdát, az első támadás a miénk. Fórban a Beton, de Younger a blokkba vágja a labdát.

1. negyed (2-0)

8. perc:
Újabb lövés nélküli szegedi támadás, az utolsó másodpercekben a szerbek jöhetnek. Kayes és Hegedűs szerel, a negyed végén a Rasovics lövi rá félpályáról, Baksa szedi le.

7. perc: A frissen beállt Kayes is remekül védekezik, megint miénk a labda. Turzai lövi szét a kapufát. A vendég B-közép még mindig nem rekedt be, mintha egy végtelenített zenét hallgatnánk, úgy szól a nóta.

6. perc: Molnár ejti el a labdát, indul is a Zvezda, Rasovics viszi rá Baksára, de elakad benne a lövés. Jogos a taps, a válogatott kapus megint remekel. Ahogy Molnár is megtalálta a lövőkezét, kettővel ellép a Beton. 2-0.

5. perc: Újabb szegedi kapus bravúr, zúg is már a 'Hajrá Szeged!' Megint kimarad a szegedi támadás, Juhász ötöse óta nem találtunk be. Hegedűs és Bálint szerel, megint jöhetünk.

 
Baksa bravúrokkal verte a Szeged Beton a Zvezdát a vízilabda BL selejtezőjében. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

4. perc: Baksa újabb bravúrral megy a zvazdai lövők idegeire, ma áttörhetetlen lesz a szegedi védelem. Sajnos eddig az ellenfélé is annak tűnik. Rasovics lövi telibe Baksát, de marad nálunk a labda.

3. perc: Kunac védekezik jól, megint labdát szerzünk. Lövés előtt kontrát fújnak nálunk.

2. perc: A szegediek is előnyben, ám gyorsan büntetőhöz jutnak, Juhász biztos kézzel vágja be. 1-0. Újra előnyben a szerb alakulat, de a gól megint elmarad. Baksa volt résen.

1. perc: Juhász kicsit szerencsétlenül ért a labdához, így a vendégekhez kerül a labda. Előnyben támadhat a Zvezda, de Hegedűs leszedi az átadást. Mi jöhetünk.

16.55: Szépen megteltek a lelátók, a hangulat is alakul már, amiről a jó zenék is gondoskodnak. A bemutatáson már túl vannak a csapatok, még belövik a két kapu(s)t és már indulhat is a mérkőzés. A vendég B-közép már nagy paravánokkal be is vette magát az óra alá, a zenét túlkiabálva már bíztatják a kéksapkásokat.

16.40: Nem is kívánhatnánk ennél szebb időt egy vízilabda mérkőzéshez. verőfényes napsütésben melegítenek már a csapatok. A szegedi BL-selejtező első mérkőzésén A Rijeka könnyedén nyert az orosz Sturm ellen. Reményeink szerint a Betonnak se lesz nehezebb dolga a szerb Zvezda ellen.

Program

Péntek, 15.30:
Sturm Csehov (orosz)-Primorje Rijeka (horvát). 17: Szeged Beton–Crvena Zvezda. Szombat, 15.30: Primorje Rijeka–Crvena Zvezda, 17: Szeged Beton–Sturm Csehov. Vasárnap, 10: Sturm Csehov–Crvena Zvedza, 11.30: Szeged Beton–Primorje Rijeka.

A nyugdíjasok és a diákok ingyen mehetnek be

A napijegy 1000 forintba kerül. A jegyet vásárolók és a VIP-belépővel rendelkezők a büfében mindennap a klub vendégei egy pohár sörre.

BL-csapatok edzettek a sportuszodában. Fotó: Frank Yvette (galéria)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Evezős ob: Tariék címvédése

Ma a Maty-éri olimpiai vízicentrumban megkezdődött a 112. evezős országos bajnokság, amelyen ezúttal… Tovább olvasom