Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Balic Szegeden kézilabdázhat

A Pick Szeged vezetése azon munkálkodik, hogy a temesvári tornán részt vevő, a spanyol bajnokságban második helyen zárt Portland San Antonio Pamplonát átcsábítsa az újszegedi sportcsarnokba is.
– Milyen megfontolásból gondolták átcsábítani a világ legjobb csapatai között számon tartott Portland San Antonio kézilabdacsapatát? – kérdeztük Lele Ambrustól, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának ügyvezető elnökétől.
– Az a helyzet, hogy Temesváron egészen biztosan összecsap a két gárda azon a nemzetközi tornán, amelyre mindkettőnket meghívtak. Közben megtudtuk, hogy a spanyol gárda hétfőn utazik el repülővel Temesvárról. Ugyanakkor az augusztus 25–26-i torna döntőjét délelőtt tartják. Mi arra gondoltunk, hogy átszállítanánk Szegedre a Pamplonát, és este az újszegedi sportcsarnokban játszanánk egy közönségszórakoztató mérkőzést. Abból indultunk ki, hogy két héttel a bajnokság rajtja előtt mindkét csapatnak jól jöhet az újabb játéklehetőség. Egyelőre azonban semmi konkrétummal nem szolgálhatok, hiszen a spanyoloknak a felvetésünket még át kell gondolniuk. Nem is sürgetjük, hogy válaszoljanak az indítványunkra.

– Az idén elmarad a szokásos edzőtábor. Ezzel nem csorbul a bajnokságra és a Bajnokok Ligájára való felkészülés?
– Abból indultunk ki, hogy az évekkel ezelőtt a MEHL-kupában való részvételünk milyen előnyökkel járt. A nyári sorozatmérkőzések következtében nagyon jó formában, a riválisoknál sokkal felkészültebben kezdtük meg a bajnoki küzdelmet. Most is négy hétvégén rangos nemzetközi tornán való részvételt iktattunk be. Mivel jelentős mennyiségű új játékost igazoltunk, ezért is döntöttünk az előkészületi mérkőzéssorozat mellett.

– Mivel a szlovén Gorenje Velenje BL-csoportellenfél lett, nem gondolták, hogy lemondják a tornájukon való részvételt?
– Fel sem merült bennünk. Egyrészt még egyáltalán nem ismerjük a szlovén bajnokság ezüstérmesének erejét, tehát jó lesz őket feltérképezni. Másodsorban pedig mi még hírből sem leszünk olyan jó formában, mint októberben, amikor ismét találkozunk velük. De említhetném érvként azt is, hogy megismerve az ellenfél játékosainak erényeit, sebezhető pontjait, jobban fel lehet készülni a fontosabb találkozókra.

– Történt-e valami változás a játékosállományban?
– Ognjen Backoviccal közös megegyezéssel felbontottuk a még egy évig hozzánk szóló szerződését. Úgy tudjuk, marad Spanyolországban, egy, az első ligában feljutó csapathoz igazolt.

– Van-e olyan fiatal tehetség, akit az ifjúsági csapatból a felnőtt keretben vesznek figyelembe?
– A nagyon tehetséges Simon Bencét szeretnénk a felnőtt keretben foglalkoztatni. Bár nem tudjuk még, hogy a nappali tagozaton történő továbbtanulása mennyire befolyásolja majd az edzésmunkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A HFC nem vállalja az NB II-t

A 2007–2008-as NB II-es bajnoki idény tervezése közben mint NB III-as csoportmásodik a… Tovább olvasom