Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Bán másként képzelte

– Nem edzősködöm – mondta Bán Sándor, akivel a nyáron a Tmax-SZUE nem hosszabbított szerződést. A beszélgetés során azonban kiderült, a lapunkban megjelenteknek köszönhetően a szakember nem szakadt el kedvenc sportágától.
– Mi történt azóta, hogy nem hosszabbított a Tmax-SZUE vezetőedzői szerződést?
– Kimondottan nem edzősködöm, viszont nem szakadtam el az úszástól. Egyrészt még négy tanévem van a szegedi egyetem tanárképző főiskoláján, másrészt a testnevelés szakos hallgatóknak úszást oktatok.

– Az ominózus elválás után olyat is említett: lehet, hogy új egyesületet alapít. Nem jött össze az új klub?
– Megvizsgáltam minden lehetőséget, és rá kellett jönnöm, hogy egyszerűen Szeged uszodakapacitása teljesen kihasznált. Lehetetlen beszorítani még egy egyesületet. Külföldre mehettem volna, de 58 évesen már nem akartam távol lenni ismét a családomtól. Amint megjelent viszont a cikk a Délmagyarban, máris kaptam egy jó ajánlatot.

– Elárulná, hogy honnan?
– Nem titok, hiszen szeptember elseje óta a Müller Óvoda és Úszótanoda alkalmazásában is állok. A helyzetemről megjelent cikk után keresett meg az előbb említett alapítvány, és felkért, hogy legyek az úszás rész szakmai vezetője.

Bán Sándor másként képzelte... Fotó: Frank Yvette
Bán Sándor másként képzelte...
Fotó: Frank Yvette

– Mivel nyerte meg a tetszését a Müller-úszótanoda?
– Elmondták részletesen a céljaikat, ami nagyon tetszett, és a feladat is szimpatikus volt. Ugyanis nekem elsősorban az edzők kiválasztása, felkészítése, szakmai tanácsokkal való ellátása, az óvodákkal és az orvosokkal való kapcsolattartás, valamint a csoportok szervezése a feladatom. Hat edző mintegy háromszáz kisgyerekkel foglalkozik délelőtt és délután.

– Vannak-e tervek az alapítványi vállalkozás bővítésére?
– Máris van egy gyógyúszó részlegünk, továbbá október elsejétől már beindítottuk a kondicionáló foglalkozásokat. Azokra gondoltunk, akik nem akarnak versenyszerűen sportolni, de szeretik az úszást és a rendszeres mozgást. Alulról jövő kezdeményezésként foglalkozunk a szeniorúszás felkarolásával is, hiszen ez a korosztály semmihez sem tartozik.

– Nem hiányoznak a régi tanítványok?
– Hazudnék, ha nemet mondanék. Nagyon sok tehetséges gyerekkel dolgoztam együtt, és elárulom, azt terveztem: esetleg négy év múlva, amikor néhány szegedi is beverekedi magát a londoni csapatba, abbahagyom. A sors azonban másként döntött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda NB II: döntetlen Kisteleken

Igazságos döntetlen született a megyei NB II -es női kézilabda rangadón, ahol először találkozott a… Tovább olvasom