Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Bánáti Antal: A mozgás idén is főszerepet kap

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. az ország egyik legnagyobb sportlétesítmény-fenntartó és -működtető cége. Bánáti Antal igazgató elmondta, hogy 2009-ben is rengeteg esemény közül válogathatnak a mozogni vágyók, illetve a szurkolók.
– Nagy sikerrel rendeztük már meg idén az országos ergométeres bajnokságot – kezdte a beszélgetést a sportvezető –, illetve a nemzetközi ketrecharcgálát. És ez csak a kezdet, a java még hátravan. A legjelentősebb esemény június 5-étől 7-éig zajlik, a Maty-éri Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központban. Az Eb és vb előtt Szeged lesz a házigazdája a kajak-kenu-világkupának. Az evezősök számára két jelentős esemény lesz, a nemzetközi regatta (május 2–3.) és az országos bajnokság (július 17–18.).

A cég nem csak az élsporttal foglalkozik kiemelt figyelemmel. A tömegsport, az amatőrök is fontos szerepet töltenek be. Kevés olyan település van az országban, ahol minden hónapra jut egy jelentős esemény.

– Évek alatt remek szervezői csapat alakult ki, nem véletlen, hogy az összes rendezvényünk az elmúlt évben rekordot döntött. Egyre többen jönnek el hozzánk mozogni, és az országban is híre ment a jó szervezésnek, a színvonalas programoknak. Tavaly, az olimpia évében az Olimpiai ötpróba is rengeteg embert mozgatott meg. Idén úgy döntöttünk, továbbcsináljuk, igaz most a KM-túra nevet kapta, és hat állomásból áll majd. Természetesen nem maradnak el az utcai futóversenyek sem, az első mindjárt itt is van, április 4-én futhatnak Szeged legszebb részein a sport szerelmesei. Szeptember 13-án pedig immár hetedik alkalommal várjuk az újszegedi játékok kertjébe a családokat, ahol egy izgalmas nappal kedveskedünk nekik. A felsorolásból is kiderül, munkatársaimmal azon dolgozunk, hogy Szegeden minél többen mozogjanak, a sportrendezvények közül pedig kedvükre válogassanak.

Programok

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. idei programjai, KM-túra, 2009. március 14.: Sziki-gyaloglás (Kiskundorozsma, Orczy-sportcsarnok), április 18.: kerékpáros túra (Szeged, Maty-ér), július 4.: Érj át! – távúszás (Szeged, Maty-ér), augusztus 30.: Csavarker-triatlon (Szeged, Maty-ér), október 17.: kerékpáros túra (később kijelölt helyszínen).

Utcai futóversenyek, április 4.: T-Home Vivicitá városvédő futás (Szeged, Dóm tér), május 17.: X. Cora utcai futófesztivál (Szeged, Széchenyi tér), szeptember 19.: K&H olimpiai futónapok (Szeged, Dóm tér), október 3.: Pick utcai futófesztivál (Szeged, Dóm tér).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Risztov Éva folytatja az úszást

Négy év szünet után visszatér az élsporthoz Risztov Éva. Hosszútávúszóként folytatja, és a 2012-es… Tovább olvasom