Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Baráth Etele: a közönségre nagy szükség lesz!

Szerda délután a Maty-éri pályán nemzetközi sajtótájékoztató tartottak. Az eseményen a Nemzetközi Kajak-kenu szövetség spanyol elnöke, José Perurena López, a Magyar-szövetség elnöke, Baráth Etele, és Szeged város polgármester, Botka László vett részt.

Szerda délután nemzetközi sajtótájékoztatóval nyitott a 39. Mol sík vízi kajak-kenu világbajnokság, amelyen részt vett a nemzetközi szövetség spanyol elnöke, José Perurena López, Baráth Etele a magyar szövetség első embere, és Botka László, Szeged város polgármestere vett részt.

Először Baráth Etele szólt az újságírókhoz: - Nagy izgalommal tekintek a világbajnokság elé, ami a sportág nagy ünnepe lesz. Egy megújult, még korszerűbb pálya várja a világot. Sokat dolgoztunk az elmúlt egy éve alatt, rengeteg segítséget kaptunk a várostól, hogy minden elkészüljön. A magyar válogatott erős, reménykedünk abban, hogy sikeresen is szerepel, amihez elengedhetetlen lesz a fantasztikus szegedi közönség, ami pluszerőt ad minden versenyzőnek.

Nemzetközi sajtótájékoztató a Maty-éren. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

José Perurena López, a Nemzetközi Kajak-kenu-szövetség spanyol elnöke következett: - Először is szeretném köszönetemet kifejezni a magyar szövetségnek, hogy egy évvel ezelőtt beugróként elvállalta a rendezést. Kevés ilyen szövetség létezik a világon, amelyik ennyi idő alatt képes felkészülni egy ilyen rangos eseményre. Külön köszönet Szegednek, amely ismét kitett magáért, csodás környezetet, és anyagi áldozatot hozott, hogy létrejöjjön az olimpiai kvalifikációs vb. Hatalmas az érdeklődés, 420 újságíró akkreditált az eseményre, ez új csúcs. 200 méter számára ez fontos vb, először lehet ebben a számban kvalifikációt szerezni az olimpiára. Női kajak egyes kétszáz méterre 56 nemzet nevezett, ez is egy új rekord. Egyre népesebb a nemzetközi szövetség, 150 tagországunk van.

Nemzetközi sajtótájékoztató a Maty-éren. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A sajtótájékoztatót Botka László polgármester zárta: - Szeged felkészült, büszkék vagyunk arra, hogy immár harmadik alkalommal lehetünk a világbajnokság házi gazdája. Sok visszajár sportoló vendégünk, 2006 után sok újdonsággal találkozhatnak azok, akik öt év után visszatértek hozzánk. Megszépült a pálya, a város. 1998-ban 17 érmet szerzett a magyar válogatott, 2006-ben 18-at, bízunk benne, hogy az idei eseményen is folytatódik a növekvő tendencia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy aranynál jár a Gellért SE az ob-n

Újabb három aranyérmet nyertek a Gellért SE teniszező az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban zajló… Tovább olvasom