Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 18°C Még több cikk.

Batyu Bt.: végre siker

Egymás után két évben is Szeged egyik legnépszerűbb kispályás focitornáján a nyílt kategória döntőjébe került a Batyu Bt. – ez azért igen ritka, bár volt már rá példa.
Egymás után két évben is Szeged egyik legnépszerűbb kispályás focitornáján a nyílt kategória döntőjébe került a Batyu Bt. – ez azért igen ritka, bár volt már rá példa (hogy csak a legutóbbi esetekből szemezgessünk, említsük meg a Makó FC-t, vagy a
Nike-Eurollt). A 2006-os sorozat második helye után 2007-ben már első lett az adidas Kék Mókus-kupán az együttes. És ha valaki esetleg valamilyen cégre vagy vállalkozásra gondol a csapatnév kapcsán, az téved: a bt. ugyanis nem betéti, hanem baráti társaságot jelent.

A Batyu Bt. csapata, áll (balról): Gyimesi, Bosánszki M., Ruzsinszki, Bosánszki Zs., Szekeres A., guggol: Szécsényi, Koós, Kőszegi, Tóth Gy. Fotó: Vas András

Az együttes magja már tíz esztendeje együtt játszik Csongrádon, Szentesen, Szegeden. Talán a régi ismeretség, az összeszokottság lehet sikerük titka, ugyanis mindegyik említett városban nyertek már kispályás focitornát. A csapat játékosai néhány éve együtt szerepeltek az SZVSE-ben, a gárda egy része csongrádi – a Bosánszki testvérek, így Zsolt és Mihály, valamint Tóth György és Ruzsinszki Ferenc –, a többiek, például Szécsényi Krisztián, Gyimesi László, Kőszegi Szabolcs pedig szegediek. A stábhoz tartozott még Ferencz Ferenc gyúró, valamint Laczkó István szakmai vezető.

A 2007-es adidas Kék Mókus-kupán tíz meccsen mindössze kilenc gólt kaptak, a nyolc győzelem mellett egy vereség fért bele, valamint a döntőbeli 0–0. Taktikájuk főleg az ellenfél lekontrázására épül, ám a 2007-es fináléban a Mezőhegyes is nagyon figyelt a védekezésre, ezért alakult ki a gól nélküli döntetlen. Majd a következő döntőben máshogy lesz – mondják a boldog és optimista Batyu Bt.-sek. 

Olvasóink írták

 • 8. Ikrák 2008. január 22. 03:19
  „Magyarország 10 milliós állam. Mármint ami a lakosságot illeti. De....................... a határokon túl több millió magyar él........és ezt Ti is tudhatnátok, még akkor is, ha csak általános iskolát végeztetek. Attól, hogy mi magyarként, Magyarország jelenlegi határain kivül születettünk, arról nem tehetünk. Legyen szó Szlovákiáról, Szerbiáról vagy Romániáról... Aki emiatt le mer szerbezni, románozni, vagy szlovákozni bennünket, az nem rossz ember, csak a kutyák rosszak, hogy eddig nem húzták el a sárgaföldes gödörbe. Ti magyarországiak nagyon büszkék vagytok arra, hogy magyarok vagytok. Ám elárulom nektek, nem az a hős, aki a saját várában vermet ás... Szécsényi Krisztián vagy Kabók Edekon, édesmindegy, a vérünk magyarabb, mint sokatoké...”
 • 7. Edus 2008. január 15. 08:53
  „Kétségtelen! Nem volt benne bántó szándék amikor leírtam.Attól még büszkék vagyunk rá hogy nem szegedi. Csak nyugodtan leírhatták volna.... És gratulálok is nektek, neki. Szép volt fiúk!!”
 • 6. trevor 2008. január 10. 21:43
  „Jaj! Mi mindenen megsértődünk... Szegény Batyu!!!!”
 • 5. batyu bt 2008. január 10. 20:29
  „lehet hogy szerb állampolgár,de az biztos hogy nagyobb magyar mint egy pár ember aki nagy hazafinak tartja magát.”
 • 4. Edus 2008. január 08. 15:39
  „Jól tudod, szerb:)”
 • 3. Cserép Virág 2008. január 08. 15:28
  „Tudomásom szerint Szécsényi Krisztián nem szegedi...”
 • 2. Tábit Gábor 2008. január 05. 21:31
  „A cikk jól sikerült,köszönjük!A cikk írója nem említett meg három játékosunkat,Szekeres Attilát,Tábit Gábort és Koós Zsoltot/kapus/.A tornán ők is mindvégig ott voltak és játszottak is,bár az előbbi kettő megsérült,de a sikerből ők is kivették a részüket!Ők is szegediek és a többiekkel együtt fociztak az Szvse-ben.Az újságban a kép nem jelent meg!”
 • 1. Torcida 2008. január 05. 08:59
  „Köszönyük,mert meg érdemeltük!!!
  Azért hozá tartozik még hogy Szekeres és Koós is Szegedi!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szeviépnek Győrben kezdődik az új esztendő

Vasárnap 18 órakor a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata Győrben Magyar Kupa-mérkőzésen lép… Tovább olvasom