Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Begyógyultak a sebek

Négy éven át (2004 februárjától 2008 februárjáig) volt a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának edzője Gyöngyösi András. Irányításával 2005- ben bronzérmes lett a gárda, kétszer végzett a negyedik helyen, a LEN-kupában pedig szintén kétszer a negyeddöntőig jutott. Családja, édesanyja is Szegeden él, az elmúlt két évben mégsem látta egykori együttesét játszani az újszegedi sportuszodában. A Fradi elleni bronzcsatára viszont felült a lelátóra.
- Mikor volt legutóbb Szegeden Beton-mérkőzésen?
– Amikor eljöttem... Mostanra ülepedett le az akkori történet, a lemondásom, a közös megegyezéssel járó szerződésbontás, mostanra gyógyultak be a sebek, most jött el az idő, hogy nyugodt szívvel tudtam felülni az újszegedi sportuszoda lelátójára. Már nem fáj, már nem ugrottak be a valamivel több mint két évvel ezelőtti emlékek.

– Milyen volt úgy nézni a mérkőzést, hogy egykor mindkét csapathoz volt köze? Mind a Szegednek, mind pedig a Fradinak irányította a szakmai munkáját.
– Tetszett a Beton remek védekezése, az a vonal folytatódott, hogy amikor jó csapat ellen nyer a Szeged, akkor azt elsősorban a védekezésének köszönheti. Örültem Baksa Laci formájának, Juhász Zsolt játékának. Most már jó érzéssel tudtam nézni egykori tanítványaim produkcióját, értékeltem a jót, és nem pedig másra gondolva.

– Szeged lesz a harmadik?
– Látva a bronzpárharc első felvonását, nehéz lenne azt mondani, hogy nem. Szembetűnő volt, hogy a Beton mennyivel motiváltabb, mint a Fradi. Szerintem már szerdán befejeződik a csata, azt gondolom, a Szeged Pesten is nyer.

Ismét Szegeden. Gyöngyösi András (balra) nézőként tért vissza két év után.  Fotó: Iványi Aurél
Ismét Szegeden. Gyöngyösi András (balra) nézőként tért vissza két év után.
Fotó: Iványi Aurél

– Arra a találkozóra is kimegy?
– Nem tudok, Debrecenben kell edzést vezetnem.

– Egykori klasszispólósként, élvonalbeli edzőként milyen egy OB II-es csapatot irányítani?
– Ez is munka, amit legjobb tudásom szerint igyekszem ellátni. A Szeged után egyetlen megkeresésem sem volt, sehol sem kaptam munkát, csak a Debrecen hívott, én pedig igent mondtam. Már nagyon hiányzott a póló. Amikor belevágtam a melóba, a csapat a 16. helyen állt az OB II-ben, most pedig már kijelenthető, hogy feljutottunk az OB I/B-be. Annak ellenére, hogy teljesen amatőrök a körülmények, esténként 9 és 10 óra között kapunk uszodafelületet, minden meccsünket megnyertük. Nem akarom elkiabálni, de mintha a cívisvárosban kezdenének fantáziát látni a sportágban.

– Elképzelhető, hogy belátható időn belül Debrecennek is lesz élvonalbeli csapata?
– Elméletileg akár a következő évadban el lehetne indulni az OB I-ben. A legjobbak között csak 11 csapat van, az OB I/B-ből senki sem akar felkerülni. Most igyekszem győzködni a helyieket, hogy keressük meg a szövetséget, próbáljunk meg valami pénzt összeszedni. Ha kapok játékost, garantálom, hogy benntartom a gárdát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sporttörténelmi arany Szegváron

A férfi teke NB I Keleti csoportjának utolsó előtti fordulójában eldőlt, hogy a Szegvár végez az élen. Tovább olvasom