Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Bekeményítettek az angyalföldiek: A-Híd Szeged-Vasas 9-9

Háromgólos hátrányból állt fel az A-Híd Szeged VE, és hatalmas csatában hozta döntetlenre a mérkőzést Vincze Balázs együttese, így továbbra is veretlen.

A-Híd Szeged VE - TEVA-Vasas 9-9 (1-2, 2-3, 5-3, 1-1)

Vodafone férfi vízilabda OB I. 7. forduló.
Újszegedi sportuszoda, 600 néző. Vezette: Németh András, Székely Balázs.

Szeged: Baksa - Hegedüs, Szivós 2, Younger., Molnár T. 2, Kunac, Kiss Cs. Csere: Kayes 1, Decker Á., Varga P., Juhász Zs. 1, Török 1, Somogyi 2, Molnár D. (kapus). Edző: Vincze Balázs.

Vasas: Nagy V. - Katonás 2, Brguljan, Oeler 1, Steinmetz Á. 2, Vámos 1, Takács Bálint. Csere: Angyal 3, Hőna, Hárai, Csapó M., Fazekas, Barabás (kapus). Edző: Földi László.

Emberelőny: 10/5 ill. 9/1.

Kipontozódott: Hőna (24. perc), Decker Á. (25. perc), Takács Bálint (29. perc).

Molnár Dávid: Minden pontnak örülni kell, így ezen a mérkőzésen sokat ér az egy pont is. Felemelő érzés volt beállni, nagyon örültem, amikor a 3. negyedben Balázs szólt, hogy bemehetek. Külön öröm, hogy az első lövést megfogtam a második kapufára ment, ez nem csak nekem, hanem a csapatnak is lökést adott.

Vincze Balázs: Egy dolog miatt lehetek csak boisszús, hogy az egygólos vezetésnél volt két emberelőnyös lefordulásunk, amit ha belövünk talán megnyerjük a meccset. Ennek ellenére gratulálok a csapatomnak, mert megmutatta, hogy 80 százalékos teljesítménnyel is az élmezőnyben vagyunk, a Vasasnak pedig azért, mert megmutatta, számolni kell velük idén is. Örülök, hogy megmaradt a veretlenségünk, a hibáinkkal pedig tisztában vagyunk.


4. negyed (1-1)

8. perc: Brguljan szerez labdát, 17 másodperc, előnyben jöhet a Vasas, időt is kérnek. Baksa áll vissza a kapuba. Brguljan lövi fölé, Szivós félpáyláról lövi rá, de Nagy Viktor fogja. Háromgólos hátrányból sokat ér ez az egy pont is.

7. perc: Steinmetz Ádám centerből, megint egál. 9-9.

6. perc: felúszunk, de kontra a Szegednél, Angyal marad fent, de a kpufára ejt! Extázisban az uszoda, nagyon szurkolnak a szegedi drukkerek. Kell is a fiúknak. Molnár Dávid parádésan jön ki a kapuból, újabb szegedi időkérés, 2:15 vissza.

Szoros volt: A-Híd Szeged-TEVA-Vasas 9-9. Fotó: Frank Yvette (galéria)

5. perc: Szivós szerez labdát, micsoda védekezáés. Újabb hazai előny, de Nagy Viktor ezt most fogja. Younger bekkel parádésan, megint labdát szerzünk.

4. perc
: Ilyen egy olimpiai bajnok gólja: Molnár lövésére ennyit tudunk mondani. Megint vezetünk. 4:32 vissza. 9-8.

3. perc: Fórban támadunk, időt kér Vincze Balázs. Hegedüs emelkedik ki Kayesszal együtt, megy a labda centerbe, de Kayes kezéről lesodorják a védők a labdát. Előnyben a Vasas is, de Kayes labdát szerez, gyerünk fiúk!

2. perc: Kayes küzd nagyot centerben, de nincs meg a labda.

1. perc: Török rosszul ér a labdához, a Vasas kezdheti a hajrát. Előnyben a vendégek, de labdát szerez Szivós.

3. negyed (5-3)

8. perc
: Előnyben a Vasas, Vámos Molnár Dávid keze alatt talál be. 7-8. Szegedi előny, Kayes-bomba, csodaszép páros ez is. Megint egál. 8-8.

7. perc: Páros kiállítás, majd kontra a Szegednél. Somogyi szerez labdát, hatalmas formában játszik a szélső. Kunac ejtését ujjheggyel szedi ki Nagy Viktor.

6. perc: Előnyben jöhet a Vasas, Brguljan a kapufára bombáz. Indulunk, fórban támadhatunk, Somogyi bevágja! Vezetünk! 7-6. Angyallal valamit kellene csinálni, harmadik gólját szerzi. 7-7.

5. perc
: Hegedüs átadása után Molnár húzódik ki, majd Nagy Viktor kezei között bombáz a kapuba. Egyenlítünk! 6-6.

4. perc: Csapó ejtését Molnár Dávid szemmel követte, kapufa. Kinézte a kapuból. Brguljan halássza le a szegedi passzt, de kontra!

Szoros volt: A-Híd Szeged-TEVA-Vasas 9-9. Fotó: Frank Yvette (galéria)

3. perc
: Molnár Dávid hatalmas védéssel nyit, Vámos sapkakeresése miatt áll a játék. Török Béla szerez labdát, fórban jöhetünk. Szivós Marci villan megint, gyorsan itt a második gólja, egyre jövünk fel! 5-6.

2. perc
: Kiegészülünk, de Oeler bevágja. Megint hárommal vezet a Vasas. Molnár Dávid érkezik a szegedi kapuba. 3-6Szivós makacsolja meg magát, a szélről vágja be. 4-6.

1. perc: A vendégek kezdhetik a harmadik negyedet is. Vámos suhintja rá a végén, mellé. Kayes labdája a kapufáról vágódik a gólvonalra, a kapufa mögé lebeg, de nem adják meg. Visszaúszás közben Kunacot állítják ki, időt kér a Vasas. Közben a szrukolók kiosztanak egy sárga lapot a bíróknak.

2. negyed (2-3)

8. perc: Előnyben jöhetünk, az első próbálkozás a blokkról jön le, kiegészülnek, majd Molnár lövi mellé a labdát. Belefújnak a Vasas gólba, emberelőnybe kerülnek az angyalföldiek, de így már nem születik gól. Jó ez így. Félidő.

7. perc
: Szegedi előny, Somogyi-gól. Nagyon jó páros. 3-5. Somogyi szerez labdát, de szép volt. Egyre jöhetünk fel!

6. perc: Az első előnyét kapja a Vasas, Katonás vágja be. Nem engednek zárkózni minket. 2-5

5. perc
: Csapó vágja bele a labdát Baksába, a sarokból jöhetnek a piros-kékek. Ez nagyon okos volt, Juhász viszi rá Nagy Viktorra, majd egy lóba után átejti a kapust. 2-4.

4. perc: Most viszont elpártol mellőlünk a szerencse, Younger gólját nem adják meg. Angyalét viszont igen, gond van. 1-4. Juhász ad szép labdát Kayesnek, a húzás azonban telibe találja Nagy Viktort.

Szoros volt: A-Híd Szeged-TEVA-Vasas 9-9. Fotó: Frank Yvette (galéria)

3. perc: Vámos lövése megint a kapufáról jön ki, előnyben támadhatunk. Szivós hajol el, lejön a blokkról, a vendégek jöhetnek. Fortuna velünk van, a húzás csak a kapufát éri.

2. perc: Szegedi labdaszerzés, kellene a gól! Kiss Csaba vállalja el, Nagy Viktor kitolja. Sarokdobás. A következő lövés előtt kontrát ítélnek Molnár ellen.

1. perc: Brguljan hozza el a labdát, nálunk Hegedüs ment érte. Steinmetz Ádám kapja bent centerben, be is vágja. 1-3. Molnárhoz ugyanott nem jut el a labda, Brguljan és Takács szereli.

1. negyed (1-2)

8. perc
: Az első fór a hazaiaké, Török be is csavarja. 1-2. Oeler lövését tolja ki Baksa, marad a labda a vendégeknél. Még 21 másodperc, nem kellene gólt kapni. Vámos 8 méterről engedi el, a fölső kapufáról csak a gólvonalra pattan a ladba. Megúsztuk.

7. perc: Török szerez labdát, Juhász sprintel a szélen, felhozza, jön a passz Töröknek, aki ha kicsit is, de a kapu mellé csavar. Angyal is betalál, kettővel megy a Vasas. Be kellene most már találni. 0-2.

6. perc: Decker Ádám bombáz középről, sarokdobás. Töröké a ráadás, Nagy Viktor véd.

5. perc: Kiss Csaba a szélről, Nagy Viktor védi. Katonás töri meg a gólcsendet, vezet a Vasas. 0-1.

Szoros volt: A-Híd Szeged-TEVA-Vasas 9-9. Fotó: Frank Yvette (galéria)

4. perc: Takács gyenge lövését könnyedén védi Baksa, marad az angyalföldieknél a labda. Brguljan a szélről, Baksa ezt is védi. Kontra a Szegednél.

3. perc: Újabb szegedi labdaszerzés, a Vasas még nem lőtt kapura. Most mi sem, Oeler szerez labdát.

2. perc: Younger védekezett jól, megint labdát szerzünk. Hegedüs küzd a labdáért, mire elérné letelik az idő.

1. perc: Oeler hozza el a labdát, Younger érkezett későn. Hegedüs szerez labdát gyorsan, fél perc után jöhetünk. Kiss Csaba víz alól lövi el, mellé.

18.25: Kirendelték a játékosokat a medencéből, kezdődik a bemutatás. Az A-Híd kispadján Vincze Balázs mellett Lehmann István ül, Juhász Györgyöt ugyanis a BVSC-elleni találkozóról küldték ki piros lappal, így ma eltiltását tölti.

18.20: Az Ultrák a megszokottnál is nagyobb számban jöttek el, azért a közönség érzi a Vasas elleni rangadó súlyát.

18.15: A Magyar Kupa elődöntőhöz képest annyi változás történt, hogy Nagy Viktor felépült sérüléséből, és ma már az angyalföldiek kapuját védi.

18.05: Köszöntünk mindenkit az újszegedi sportuszodából. Az ülőhelyek lassan elfogynak, hatalmas az érdeklődés a mai találkozóra.

Korábban

A magyar kupa Final Four előtti sajtótájékoztatón Vincze Balázs, az A-Híd Szeged VE vezetőedzője többször hangsúlyozta: a Vasas nem gyengült, csak átalakult. Igaza lett. Az üvegserleget később elhódító Molnáréknak meg kellett szenvedniük a fináléba jutásért, ma pedig bajnoki rangadón fogadják az angyalföldieket.



– A saját bőrünkön éreztük, hogy a távozók ellenére is erős maradt a címvédő. Az elődöntő pozitív és negatív eseteiből is építkeznünk kell, ugyanis az emberelőnyös szituációk kihasználása remekül ment, de a felállt védelem elleni hatékonyságon van még mit javítani. Igazság szerint a Vasas még mindig sötét lónak számít, hiszen mellettünk csak az Egerrel játszott nagy derbit, a nemzetközi porondon pedig nem szerepel, tehát frissebb, veszélyesebb csapat a többinél. A Vasasnak masszív kezdősora van, így a mai találkozó akkor dőlhet el, amikor a kulcsembereik pihennek. Ha azokban a percekben dominálni tudunk, akkor nem lehet probléma – tartott esélylatolgatást a mester.

Az együttes idei forgatókönyve hasonló, mint a tavalyi: novemberben kupagyőzelemmel és veretlen meneteléssel a tarsolyban következik a Vasas. Annyiban más a szituáció, hogy egy éve a piros-kékek otthon játszottak – és nyertek –, most viszont az újszegedi sportuszodában kellene megszakítaniuk a Tisza-partiak sorozatát.

– Minél később következik ez be, annál jobb, de őszintén szólva ezen mi nem is gondolkodunk, az állapotunk ugyanis kiváló, ami annak is köszönhető, hogy tavaly ilyenkor a remek őszhöz 120 százalékot kellett kiadni magunkból, most viszont egy-két kivételtől eltekintve 80 százalék körüli teljesítmény is elég a sorozatos sikerekhez – tett különbséget a két szegedi szezonja között Vincze Balázs. A biztos győzelemhez a szurkolókra is szükség lesz, akik 1000 forintért válthatnak jegyet, míg a 6 éven aluliaknak ingyenes a belépés.

A bajnokság állása
1. Szolnok 8 7 0 1 101 – 45 21
2. ZF-Eger 7 6 1 0 94 – 36 19
3. Szeged 6 6 0 0 68 – 46 18
4. Debrecen 7 6 0 1 89 – 53 18
5. Vasas 5 4 1 0 55 – 32 13
6. Honvéd 6 4 0 2 50 – 44 12
7. BVSC 6 3 0 3 60 – 55 9
8. Juniorválogatott 7 2 1 4 60 – 74 7
9. Szentes 6 2 0 4 46 – 67 6
10. OSC 8 1 1 6 51 – 93 4
11. PVSK 6 1 0 5 42 – 66 3
12. FTC 4 1 0 3 28 – 55 3
13. EKF-Eger 6 0 0 6 40 – 63 0
14. Kaposvár 8 0 0 8 47 – 102 0

Olvasóink írták

 • 4. bessy 2012. november 24. 13:22
  „Hajrá Szeged! Csak így tovább, és soha rosszabb vizilabdameccset ne lássak. Élmény volt, és a szakértő kommentálás is.
  Köszi.”
 • 3. Zotya100 2012. november 23. 21:50
  „Hála a drukekreknek a fiók-fiúk remekül helytálltak, én már az elejét látva megjósoltam a döntetlent. Ez a pont valóban sokat ér egy ilyen Vasas ellen.
  Faragó Tónó pedig lehetne minden más pólómeccsen is a szakértő-kommentátor, rendkívül szimpatikusan, hozzáértően és élvezetesen beszél, öröm hallgatni. Hajrá Szeged, csak így tovább!!!!”
 • 2. Zotya100 2012. november 23. 17:37
  „A Digisport 1 adja 18,20-tól, akinek van, nézheti!
  Ez a bajnoki tábla meg így nem sokat ér, hisz a Szolnok két meccsel többet játszott, mint mi, az Eger pedig eggyel. Reméljük a mai rangadó után újra mi állunk majd az élen! Hajrá Szeged!!”
 • 1. africannight 2012. november 23. 09:23
  „Mi a manó, új sportág született: vízikosárlabda? Máté. átigazoltál?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretet, harmónia, aikidó

Sorozatunkban Csongrád megyei utánpótlásbázisokat mutatunk be. Tovább olvasom