Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Belgrádba került a serleg

Szeged – Két napra benépesült az SZTE Hattyas sori tornacsarnoka, öt csapat csatázott a Verba László nemzetközi ülőröplabda-tornán.
A szervezők igazán kitettek magukért, hiszen Szerbiából két csapat, a Belgrád és a Bácskapalánka érkezett, illetve az angol UK Battleback is elindult a két magyar együttes, a Mozdulj Vác és a rendező Csakazért SE mellett.

Belgrádba került a serleg. Fotó: Gyuris Ildikó (galéria)

A végső győzelmet a belgrádi KSO Smec szerezte meg. Déli szomszédaink remekül játszottak, több szegedi szakember szerint is Európa élvonalába tartoznak, így nem volt meglepő a sikerük. A dobogó további fokán a Vác és a szegedi Csakazért SE osztozott. A Hovorka Norbert, Gyimesi Nóra, Szilágyi Erzsébet, Csikós Gábor, Stoica Flórián, Makai Péter, Gloncak Gorda, Forró Tamás keret nagyot harcolt, hogy végül sikerüljön érmet szerezni. A negyedik a rendkívül szimpatikus angol együttes lett, míg az ötödik helyen a vajdasági Bácskapalánka végzett.

Vasárnap délelőtt ismét megmutatta magát a klub utánpótláscsapata, akik Ülő Békák néven versenyeznek – többen éjszaka nem tudtak aludni, annyira izgultak a meccs miatt, így akadt olyan játékos, aki elaludt a buszon. Petró János tanítványai az SZRSE leánycsapata ellen játszottak bemutatómeccset, és 1:1 lett a végeredmény, így továbbra is őrzik veretlenségüket. A népes ultratáborral rendelkező Békák – kolompok, tapsrudak szóltak a meccsen – egy vegyes meccsel búcsúztak, minden csapatból beszálltak a fiatalok közé, így egy nagyszerű derbivel zárult számukra a délelőtt. A szervezőknek mindenképpen nagy elismerés jár, hiszen remek kupát szerveztek meg 2013-ban is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: zsák, zsák, 40 zsák

35–25-re nyert a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata hazai környezetben a SZESE Győr ellen az NB I 15. fordulójában. Tovább olvasom