Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Benkő Gyuláé a Magyar Birkózósport Érdemrend

A szombathelyi junior birkózó Európa-bajnokságon Hegedűs Csaba, a sportági szakszövetség elnöke Benkő Gyulának, a Szegedi VSE mesteredzőjének a Magyar Birkózósport Érdemrend arany fokozata kitüntetést nyújtotta át.
Fotó: Segesvári Csaba
Ha Benkő Gyula már semmit nem tenne a szegedi birkózásért, akkor is örökre beírta nevét a sportág történetébe. A hetvenéves mesteredző ugyanis versenyzői pályafutását is beleszámítva immáron hatvan éve ténykedik a szegedi birkózásban és birkózásért. Nem mindennapi, hosszú és eredményes pályafutásának legnagyobb része a Szegedi VSE-hez fűződik.

– Hálával tartozom azoknak, akikkel a hat évtized alatt kapcsolatba kerültem, hiszen ahhoz, hogy egy edző eredményeket érjen el, kellenek a jó tanítványok, a nyugodt körülmény, a segítőkész kollégák, és nem utolsó sorban a kiegyensúlyozott családi háttér. Nekem szerencsém volt az életben, mert az előbb felsoroltak mindig megvoltak. A feleségem a mai napig sem kérdőjelezi meg, hogy miért megyek még az edzésekre, miért utazom el a hétvégén a versenyekre. Csak köszönettel tartozom mindenkinek – mondta szinte elcsukló hangon az idős mester, aki beismerte, hogy amikor átvette Hegedűs Csabától, a magyar szövetség elnökétől, a századik magyar olimpiai aranyérem megszerzőjétől a kitüntetést, egy pillanat alatt átsuhant rajta a hat évtized mozgalmassága. Benkő Gyula szakmai irányítóként bejárta az összes utat. Dolgozott az ifjúsági és a felnőtt válogatott mellett. De a szívéhez mindig is az utánpótlás-nevelés állt a legközelebb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics Natasa, a kajakkirálynő

Janics Natasa az idei szezonban is remekel. A Démász Szeged Vízisport Egyesület klasszisa az… Tovább olvasom