Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Berta: Világklasszis lehet az utódom

Berta Róbert köszöni, jól van. A Pick Szegedtől az elmúlt nyáron távozott szélső új kenyéradójánál, az NB I B Keleti csoportját vezető kecskeméti Delfin KC-nál is megtalálta számításait.
– Jól látom, hogy egészen kisimultak a vonásai?
– Remek közösségbe kerültem Kecskeméten, és ez a közérzetemre is hatással van – mondta Berta Róbert. – A csapat jó irányban halad, kezd kialakulni az a mag, amelyre jövőre az élvonalban is számíthatunk.

– Ennyire biztosra veszik a feljutást?
– Elbizakodottságról szó sincs, ugyanakkor az eddigi teljesítményünk feljogosít bennünket az optimizmusra. Az viszont tény, ahhoz, hogy majdan az NB I-ben ne a kiesés elkerüléséért harcoljunk, erősítenünk kell néhány poszton.

Fotó: Schmidt Andrea

– Berta Róbert megfelelt a saját elvárásainak az elmúlt fél idényben?
– Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy igen. Góljaim mellett a támadások szervezéséből és a védekezésből is kivettem a részem.

– Ugyanezt akár az első osztályban is megtehetné.
– Kétéves szerződés köt a Delfinhez, tehát a téma nem aktuális.

– Tudják ezt a kérők is?
– Nemrégiben hívott a Dunaferr, de a kecskeméti vezetőkkel abban egyeztünk meg, hogy csak külföldi ajánlat képezi alku tárgyát. Felszabadult vagyok, és nem akarom mindenáron kergetni a lehetőségeket. Hetente háromszor járok át Kecskemétre, emellett hatszor edzek Szegeden, futok, súlyzózom, fallabdázom.

– A szegedi társakkal tartja a kapcsolatot?
– Természetesen. Ha tehetem, az edzésekre is kijárok. A meccseink sajnos sokszor ütköznek, de a Tatabánya elleni bajnokit, illetve a Breszt elleni BL-meccset a helyszínen láttam.

– Tetszett a produkció?
– Az év elején nem volt zökkenőmentes a játék, mostanra viszont Matke nagyon szépen összerakta a csapatot. Úgy gondolom, jelenleg sokkal előrébb tartunk, mint a Veszprém.

– Tartunk?
– Persze. A szegediségem a régi, a távozásom ellenére továbbra is kötődöm a csapathoz.

– Mi a véleménye az utódjáról, Valentin Ghioneáról?
– Ő a legjobb igazolás. A képességeit tekintve hamarosan Dzomba-szintű játékos lehet.

– Cseppet sem bántotta, hogy nem lehetett a többiekkel a pályán?
– Alapvetően utálom kívülről nézni a kézilabdát. Idegesít a tehetetlenség, hogy nem tudok hozzá tenni a játékhoz. A sorsommal pedig egyáltalán nem vagyok elégedetlen. Botond fiam kétéves, és január közepére várjuk a kislányunkat, aki a Noémi nevet kapja majd. A jelenlegi helyzetben több időm jut a családomra, a munkámra, egyszóval jól érzem magam a bőrömben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick BL-jegyek karácsonyi ajándéknak

Lele Ambrus ügyvezető elnök arról értesítette lapunkat, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel… Tovább olvasom