Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Bertus Kitti a jövő reménysége

A győri ergométeres Európa-bajnokságon a Csongrádi Vízügy SE evezőse, Bertus Kitti a felnőtt normálsúlyú mezőnyben negyedik lett, az U23-asok versengését azonban megnyerte.
Még 21 éves sincs, azaz a saját korcsoportjában, az U23-asok között is fiatal, de már évek óta elindul a felnőttversenyeken is. Ráadásul Bertus Kitti, a Csongrádi Vízügy SE evezőse jól is teszi a dolgát: legutóbb például a győri ergométeres Európa-bajnokságon lett normálsúlyban negyedik, ami egyben az U23-as országos bajnoki címet is jelentette neki, tavaly pedig az U23-as világbajnokságon 8. helyen zárt kétpárevezősben.

– Győrben együtt indultunk a felnőttekkel, akik közül két külföldi és egy budapesti sportoló előzött meg, az egyikük a világcsúcstartó ukrán Olena Burjak, de egyik sem a saját korosztályomban, ezért lettem első. Pozitív élményekkel gazdagodtam, bár az egyéni rekordomat nem sikerült felülmúlni – nyilatkozta Bertus Kitti.

A 20 éves evezős a csongrádi Batsányi János Gimnázium elvégzése után mérlegképes könyvelői képesítést szerzett, és elkezdett dolgozni – hol máshol, mint a saját klubjában.
 
Bertus Kitti. Fotó: DM
Bertus Kitti. Fotó: DM

– A Csongrádi Vízügy SE ügyintézője vagyok, a könyvelő mellett is dolgozom, illetve az elnöknek, egyben edzőmnek, Petrity Rudolfnak segítek, amit tudok. Jövőre szeretnék edzői képesítést szerezni, mellette pedig a mérlegképes könyvelő mesterképzését elvégezni. A munka mellett a sportolás is megfér, szerencsére olyan az időbeosztás, hogy meg tudom oldani. Így reggel hatra lekerékpározok edzésre, két és fél órát tréningezek, ilyenkor főleg kondizok és futok, majd délután újabb két óra következik, ekkor pedig az ergométer, a futás és a spinning teszi ki az edzés időtartamát. Mindezt heti hatszor csinálom, kivétel a vasárnap – mesélt Bertus Kitti.

A csongrádi evezős a riói olimpiáról már lemondhat, ám a távlati tervében azért még ott vannak az ötkarikás játékok.

– Az új olasz szakmai igazgató, Eros Goretti az őszi edzőtáborokban és az eddigi teszteken nyújtott teljesítményünk alapján ugyan szerette volna, ha edzőtáborba vonulunk a kvalifikáció érdekében a FEC-ben versenyző párommal, Horváth Kittivel, de iskolai elfoglaltság miatt ezeken nem tudunk részt venni. Sebaj, idénre marad az U23-as vb, amelyen érmet nyernék, és nem tettem le a 2020-as olimpiai álmokról sem – vélte végül Bertus Kitti.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzőmeccsel készül a Szeged Diapolo

Edzőmeccsel készül a Szeged Diapolo
Kedden két edzőmeccset játszott a Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata, mindkétszer a Vasas volt az ellenfél. Tovább olvasom